Przepis na : deser
Zielone naleśniki z dodatkiem szpinaku, w wersji na słodko. Zawinięty w nich krem dyniowy z delikatną ricottą, zasmakuje przede wszystkim miłośnikom tego pomarańczowego warzywa :) Smak szpinaku jest prawie nie wyczuwalny, na pierwszym miejscu jest dynia. NALEŚNIKI: 2 jajka 1 łyżka cukru 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 250g szpinaku mrożonego NADZIENIE: 300 g dyni muscat lub hokkaido 125g serka ricotta 1 łyżeczka miodu szczypta cynamonu Szpinak rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody n... czytaj dalej...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.