placki - 22990 przepisów (strona:845/1533)

PIEROGI Z TWAROGIEM I JABŁKAMI 143

jabłka ze słoika oraz cukier waniliowy i cynamon, i dokładnie wszystko mieszamy. Gdy dodajemy inne jabłka ze słoika to zwróćmy uwagę, aby były pokrojone w kostkę. Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości około 2-3 mm i wycinamy kółka za pomocą szklanki o średnicy około 6-7 cm. Na środek wykładamy po  łyżeczce farszu i zlepiamy dokładnie brzegi

Kuchnia MagdaLeny
Placuszki z mozzarellą i pomidorami 129

Wytrawne placki z dodatkami  Składniki 100 g mąki 2 łyżki stopionego masła 4 łyżki startego parmezanu 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól pieprz pół szklanki kremówki suszone oregano pasta z suszonych pomidorów w 1 duży pomidor malinowy kulka mozzarelli ząbek czosnku     Przygotowanie   Mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan i szczyptę soli wymieszałem. Następnie

R'n'G Kitchen
Gulasz z sarniny 123

Dzisiaj mam dla Was gulasz z sarniny. Wymaga trochę czasu w przygotowaniu, ale jego smak wynagrodzi nam czas oczekiwania. Można podawać go z ryżem, kaszą, ziemniakami, kluskami lub plackami ziemniaczanymi. Jeśli nie próbowaliście jeszcze dziczyzny to polecam właśnie ten przepis na pyszny gulasz. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne przepisy na dania mięsne. 400 g mięsa z sarniny

O kuchni z uczuciem
Jabłecznik z puree z dyni na kruchym spodzie - bezglutenowy 137

Następnie dodać jajka i zagnieść. Jeśli będzie za gęste dodać śmietanę i zagnieść finalnie. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na ok. 30 minut.  Po tym czasie rozwałkować na placek grubości ok 1 cm i wyłożyć go do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, tworząc rant po bokach do wysokości formy do pieczenia. Odciąć zbędne ciasto, po nakłuwać

Ze smakiem bez glutenu
Krokiety ziemniaczane z farszem – kuchnia podkarpacka 957

koperek. Mieszamy. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną oraz jajko, solimy do smaku  i wyrabiamy ciasto. Odrywamy po kawałku ciasta, formujemy na dłoni płaski placek (mniejszy od dłoni), nakładamy farsz, zlepiamy formując owalny kształt. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na zloty kolor na rozgrzanym oleju. Krokiety ziemniaczane z farszem - kuchnia podkarpacka

Trzeci talerz
Sajgonki z polędwiczkami i warzywami 211

mięsa, dodaję łyżkę sosu sojowego. Gotowy farsz lekko studzę, aby nie był gorący i nieprzyjemny gdy będę nim faszerować papier ryżowy i formować sajgonki. Papier ryżowy, po kolei każdy placek - moczę na 2 sekundy w letniej wodzie i odkładam na blat, czekam aż zmięknie. Wtedy układam na nim większą łyżkę farszu, zwijam. Zwijam, najpierw zawijam dół papieru, następnie boki

Zasmakuj Kuchni
Najprostszy sos pieczarkowy 337

jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Podrzucam jeszcze kikla pomysłów: Pieczarki z czosnkiem Faszerowane jajka z pieczarkami Kremowe risotto z szynką i pieczarkami Krokiety z pieczarkami Placki ziemniaczane z pastrami Omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami Kapusta z grzybami Gryczotto z grzybami ----------------------------------------------------------- Najprostszy sos pieczarkowy Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g pieczarek 300 ml śmietany

Kulinarne przygody Gatity
RAZOWA SZARLOTKA Z MIĘTĄ 180

okazji, że jeszcze do upałów nam daleko upiekłam pyszną, przepiękną szarlotkę. Pewnie nie tylko ja mam wyrzuty sumienia po porządnej porcji ciasta, więc co by pokuta była lżejsza, placek zrobiłam bez cukru z mąki razowej. Jedyną słodyczą są bardzo dojrzałe jabłka i odrobina cukru pudru na wierzchu. Polecam :-)   Składniki:   2,5 szklanki mąki razowej 1 kostka masła

pieprzny smaczek
Zapiekanka ziemniaczana na 5 sposobów 490

chrupiąca skórka na zewnątrz – babki z ziemniaków to naprawdę dobry sposób na zapiekankę. Szukasz jeszcze innych inspiracji? Weź więc pod uwagę tartę ziemniaczaną, w której rolę spodów spełniają puszyste placki, albo roladę z masy ziemniaczanej. Nadziać ją można dowolnie, np. duszoną marchewką, jajkiem albo mięsem. Ziemniaki to warzywa popularne, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Wprowadź do swojego menu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki ziemniaczane 139

Dawno nie było placków ziemniaczanych..tak więc oto są, jeszcze ze starych ziemniaków, ale niedługo będą i z młodych.., tym razem do ciasta dodałam resztki rzeżuchy i zamiast cebuli dałam pora. około 1 kg ziemniaków 1-2 jajka 1-2 łyżki mąki por sól, pieprz majeranek rzeżucha Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać pokrojony

Moje domowe kucharzenie
Ruloniki imprezowe 927

pół i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do gorącego, ale wyłączonego piekarnika na kilka, kilkanaście minut – tylko by ser się roztopił.   Źródło: Świat Kobiety. 101 przepisów. Placki, tarty, naleśniki

Smaki Na Talerzu
Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem. 108

rabarbar. 3. Wykończyć możemy całość kruszonką oraz cukrem pudrem. Zajrzyj również tu: 1.  Czarno biała babka wielkanocna. 2.  Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą. 3.  Placek po węgiersku - pyszny i prosty obiad

My World by Dagmara Rek
Krokiety ziemniaczane bolognese 204

bardzo gęstego i dopraw do smaku solą, pieprzem i chilli. Ostudź. Ugotowane wcześniej ziemniaki przepuść przez praskę, dodaj jajka, mąkę i wymieszaj, aż powstanie gładkie ciasto. Z ciasta uformuj placki o grubości 0,5 cm i wielkości twojej dłoni, na środku ułóż sporą łyżkę farszu i posyp serem, wszystko uformuj w podłużnego krokieta. Krokiety otaczamy zbełtanym jajkiem i bułką

Niezły Młynek
"SMAKI WISŁY, CZTERY PORY ROKU" KUCHNIA MENNONITÓW 178

krów  holenderskich, która skarży się na swój los „cudzoziemki”, doświadczającej przykrości ze strony gospodyni folwarku wilanowskiego.   Przygotowywaliśmy następujące dania: - Brazylijska zupa pomidorowa z pieprzem cayenne i kukurydzą - Placki ziemniaczane z ziemniaków  i sera koziego - Bidgot - kwaśna czerwona kapusta z pulpetami z jesiotra i makreli - Pierogi z burakami, twarogiem i miętą - Wołowina na słodko - kwaśno - antrykot

SMYKWKUCHNI
Pizza kebab gyros - przepis. 175

smak surowizny, a następnie odsączamy. Ogórki i paprykę odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę, natomiast kukurydzę tylko odsączamy. Mozzarellę trzemy na tarce o grubych oczkach. Ciasto rozwałkować, dopasowując placek do wielkości blaszki. Blaszkę oprószyć mąką i wyłożyć na nią ciasto. Za pomocą widelca nakłuć je dość gęsto. Następnie posmarować sosem przygotowanym z oliwy i układać składniki. Na spód

Poezja Smaków - blog kulinarny