placki - 22990 przepisów (strona:843/1533)

Quiche z zielonymi szparagami 165

Quiche to popularny w kuchni francuskiej placek składający się z ciasta kruchego i nadzienia warzywnego zalanego jajeczno-śmietanową masą. Nam smakowało bardzo. Teraz na Was kolej;) Składniki; 15 dkg mąki, 7 łyżek masła, sól, 2 szalotki, 70 dkg zielonych szparag, 2 łyżki masła, 100 ml białego wytrawnego wina, 1/2 pęczka natki pietruszki, 200 ml płynnej śmietany, 4 jajka, sól

Anioły w kuchni
Szybka Paleo tarta z owocami i migdałami 123

pasjonatką mąki kokosowej w wypiekach :-) Przepis na bezglutenowy biszkopt kokosowy zamieściłam tutaj   klik . Ponieważ święta za pasem a w spiżarni znalazłam 2 przejrzałe banany postanowiłam upiec szybki bezglutenowy placek z tego co akurat miałam. Zapraszam więc na kolejny przepis na bezglutenowe i bezzbożowe ciasto paleo :-) Paleo tarta z płatkami migdałowymi i owocami Ciasto najlepiej upiec w płaskiej formie

Marta próbuje
Proteinowe fit placuszki kokosowo bananowe z malinami 1486

patelni zbyt mocno. Smażymy placuszki najlepiej na oleju kokosowym :-) Racuchy podajemy z malinami lub innymi owocami według upodobań. Świetnie też komponują się z domowymi konfiturami :-) A tak wyglądają gotowe placki z domowymi malinami :-) Podoba się wam przepis? Zapraszam do podzielenia się komentarzem i udostępniania :-) Marta

Marta próbuje
Pani Walewska 197

mleku i zagotować. Gotowy budyń wystudzić. Masło utrzeć na miękki puch i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Mieszać, aż krem będzie jednolity i gładki. Gotowym kremem przełożyć wystudzone placki. Odstawić na jakiś czas, aby ciasto zmiękło

My simple kitchen
JABŁECZNIK Z BUDYNIEM + FILMIK 181

troszkę gęstsze.  Blaszkę o wymiarach 25/25 wykładamy folią aluminiową, na dno rozkładamy większą część ciasta. Wykładamy jabłka oraz budyń który równo rozsmarowujemy. Na wierzch rozkładamy resztę ciasta.  Placek pieczemy w temperaturze 180 % C, przez około 40 minut.  Po upieczeniu czekamy aż ciasto ostygnie i kroimy na kawałki. Smacznego.           Zapraszam do obejrzenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Rustykalna tarta pełnoziarnista z rabarbarem | bez cukru, bez laktozy | 206

lodówki na ok. 40min. Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki, posypujemy cukrem/ksylitolem i polewamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na bok. Po upływie czasu ciasto wałkujemy na okrągły placek (powinien być na ok. 30 cm średnicy) i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Układamy rabarbar (nie dajemy bez soku), zawijamy rogi

Czarnawisienka
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM 143

zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godz. Po tym czasie wyrabiamy ponownie ciasto,następnie odrywamy po kawałeczku,formujemy kulki,kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i ręką spłaszczamy na placki. Placuszki rozkładamy na blasze w odstępach pamiętając o tym ze bułeczki jeszcze urosną. Zostawiamy jeszcze do wyrośnięcia na 15 min.W miedzy czasie rabarbar kroimy na malutkie kosteczki,posypujemy odrobiną

Mała w garnku miesza
Ciasto kokosowo- ananasowe 169

Nareszcie nadszedł weekend, a w raz z nim oczywiście ciasto ! Obowiązkowo w każdy piątek przed pracą robię placka, dzięki temu w sobotę rano moje ciasto jest już gotowe do zjedzenia 😋 Co tydzień mam zawsze ten sam problem, bo nie wiem jakie ciacho upiec tym razem...bo wszystkie ciasta są tak baaaardzo pyszne! W tym tygodniu, po długim czasie zdecydowałam

kulinarne odsłony pati
Ciasto na maślance z rabarbarem 142

Dawno nie brałam udziału w wydarzeniu "Ciasto na niedzielę" więc postanowiłam tym razem dołączyć. Tematem wypiekania jest rabarbar czyli dla mnie rabarbalove. Moje ciasto to placek na maślance, delikatne, wręcz powiedziałabym piaskowe z kwaskowatym rabarbarem. Ciasto znalazłam u Ali. Idealne do niedzielnej kawy czy herbaty, idealne na deser, polecam. Ciasto na maślance z rabarbarem. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Szarlotka pod kokosową skorupką 263

mniejsze kawałki zimne masło oraz jajko, wszystko wymieszać, zagnieść gładkie i elastyczne ciasto - ciasto zafoliować i schłodzić przez 1h w lodówce - formę wyłożyć papierem do pieczenia - ciasto rozwałkować na placek wielkości formy lub wylepić nim dno formy, nakłuć widelcem WARSTWA JABŁEK - jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, od razu wymieszać z sokiem

Smakołyki Bereniki
Fritatta z patelni, z szynką, fetą i szpinakiem. Moja opinia nt. patelni kamiennej Delimano Stone Legend. 179

wiem, że słowo "kamień" w kuchni oznacza ułatwienie życia. I wiecie? To jest prawda.  W ostatnim czasie sprawdzałam przydatność patelni kamiennej Stone Legend Delimano pod każdym kątem. Smażyłam placki, jajecznice, mięsa, kotlety z ryb, dania jednogarnkowe itp. Zaskakujące dla mnie jest to, że naprawdę - NAPRAWDĘ!!! - nie potrzeba tłuszczu. Producent twierdzi, że wystarczy kropla oleju. Moim zdaniem nie potrzeba

Poezja Smaków - blog kulinarny
PLACEK DROŻDŻOWY Z WIŚNIAMI I KRUSZONKĄ 212

właśnie ze względu na te walory drożdżowego ciasta, jest - było - i będzie ono dla mnie zawsze na pierwszej pozycji wśród wszystkich innych gatunków domowych słodkości 💗 Dziś zapraszam na placek drożdżowy z wiśniami ... taki "maminy" 😉 Składniki: 1/2 kg maki 1/2 szkl. cukru 2 jaja + 2 żółtka 5 dkg drożdży 12.5 dkg masła (margaryny) 1/2 szkl. mleka aromat cytrynowy lub skórka

Walijskie Pichcenie
Racuchy z gruszką na maślance 161

mego dzieciństwa były one zazwyczaj przygotowywane na mleku i bez dodatków. Obecnie bardzo mi smakują racuchy z dodatkiem np. jabłka, brzoskwiń lub tak, jak tym razem gruszki, która nadaje plackom bardzo fajnego aromatu i smaku. Dodatkowo racuchy zrobiłam na maślance, która dodała racuchom delikatności, ale jeśli jej nie macie, to samo mleko w zupełności wystarczy. Składniki: (temperatura pokojowa

Kuchcik gotuje
Żebroczka wiślańska 128

majeranku sól, pieprz     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę gotujemy na sypko, odcedzamy. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach (takie jak na placki ziemniaczane). Boczek kroimy w kostkę, wytapiamy z tłuszczu. Skwarki przekładamy na talerz a na tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulę. Podgrzane mleko wlewamy do startych ziemniaków, mieszamy. Do masy ziemniaczanej dodajemy

R'n'G Kitchen
Bułki maślane. 168

blaszkę do pieczenia,  gdzie przykrywamy je na 30 min. żeby podrosły. Pozostałe ciasto możemy przeznaczyć na rogaliki.  W tym celu wałkujemy na 2 wielkie 3 mm  placki i nożem dzielimy każdy na 8 części.  Powstaną trójkąty, które zwijamy od podstawy do wierzchołka. Po wyrośnięciu  bułki smarujemy jajkiem lub mlekiem z cukrem i posypujemy makiem

chleba naszego