placki - 22990 przepisów (strona:847/1533)

pyszne ciasto drożdżowe z powidłami kakaowymi... 124

miejsce na ok. godzinę, ciasto mocno wyrosło powidła dać do miski, wsypać mąkę ziemniaczaną, kakao i wszystko wymieszać na podsypanej mąką desce wyrośnięte ciasto rozwałkować na 2 cm grubości placek, całość posmarować powidłami ciasto zawinąć i przełożyć na blachę z papierem do pieczenia, piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto posmarować pędzelkiem maczanym w mleku, piec

W Mojej Kuchni Lubię
Babka ziemniaczana z boczkiem 192

ostrej papryki w proszku 2 jajka jogurt naturalny i szczypiorek do po dania       Przygotowanie: Ziemniaki i cebulę obieramy. Ścieramy je na drobnej tarce jak na placki ziemniaczane lub blen duje (wcześniej krojąc na mniejsze kawałki).   Boczek kroimy w drobna kosteczkę i smażymy do zarumienienia. Z masy ziemniaczanej o dlewamy wo dę. Całość doprawiamy do smaku

ChilliJemy
CHACZAPURI ADŻARSKIE Z PIECZONĄ KUKURYDZĄ 210

godzinę ( powinno podwoić objętość ). Ser kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z kukurydzą, dodajemy sól, pieprz, oregano raz ostrą paprykę. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 części, z każdej formujemy placek o średnicy ok. 25 cm, a następnie składamy tworząc „łódki”. Tak przygotowane napełniamy serowym farszem, boki smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Wkładamy do nagrzanego na 220 C piekarnika

Ostra na Słodko
Dietetyczne placuszki z kalafiora 207

jajka sól, pieprz, papryka ostra, czosnek Przygotowanie Surowy kalafior i marchew ścieramy na tarce. Do warzyw dodajemy otręby, mąkę, przyprawy i jajka. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Placki układamy łyżką na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Placuszki pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C, następnie je obracamy na drugą stronę i pieczemy jeszcze 15 minut

e-PrzepisyKulinarne
ciasto "składanka" 181

miksując. Ostudzić (masa zgęstnieje do konsystencji ciasta naleśnikowego).  Miękkie masło utrzeć , dodawać stopniowo wystudzoną masę. Krem podzielić na połowę i do jednej części dodać kakao. Gotowym kremem przełożyć placki w kolejności: kakaowy- połowa jasnego kremu-kokosowy- połowa kakaowego kremu-bakaliowy- połowa jasnego kremu- blat makowy- kakaowy krem-wiórki. Odstawić na min. jeden dzień

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Fit placuszki kokosowe 157

Witajcie, tak mocno kokosowych placuszków jeszcze u mnie nie było. Musiałam zużyć resztkę mleka kokosowego i tak to sobie wykombinowałam, że wyszło zdrowo, pysznie i bez

Cynamonowe szczęście
Krakersy z serem pleśniowym i suszonymi grzybami 172

składniki się połączą a ciasto będzie miało konsystencję kruszonki. Stale miksując, powoli wlać mleko. Całość miksować, aż ciasto dobrze się połączy. Zagniecione ciasto rozwałkować, na oprószonej mąką stolnicy, na placek o grubości około 3 mm, podsypując, w razie potrzeby, mąką. Następnie wycinać małe, okrągłe krakersy. Tak przygotowane krakersy układać na blasze od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, ponakłuwać widelcem

Gospodyni Miejska
Minipizze rozmaitości 126

płyn i zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godziny. przygotowujemy sos z koncentratu, przeciśniętego przez praskę czosnku i przypraw, konsystencję regulujemy wodą. formujemy 4 placki, smarujemy je sosem i układamy składniki (pełna dowolność), u mnie wyglądają następująco: 1: mozzarella, camembert, rokpol 2: mozzarella, pomidor, oliwki, cebula 3: mozzarella, suszone pomidory, oliwki, cebula 4: camembert

Gocha gotuje!
TARTA Z KARMELEM CZEKOLADOWYM I ORZECHAMI WŁOSKIMI 120

żółtko, wodę i cukier. Szybko ugnieć ciasto tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 30 min. Rozwałkuj ciasto na okrągły placek o grubości ok. 1 cm. Wyłóż nim formę do tarty, ścinając nożem ciasto, wystające ponad krawędź. Wstaw na 15 min. do lodówki. Spód i boki ciasta przykryj dużym kołem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kohlrabi Tikki 141

kalarepę w stosunku 1:2 tłuczemy na miazgę. Dodajemy trochę bułki tartej, żeby nam się to ładniej związało, do tego dodatki smakowe, czyli chili, szczypiorek i curry. Formujemy małe placki i smażymy

Kryzysowa Książka Kucharska
Mazurek daktylowo-chałwowy 165

dodatkiem tahini i wody lub mleka do pożądanej konsystencji. Jeśli chcesz przygotować masę z suszonych daktyli, przepis znajdziesz tutaj ciasto rozwałkować między dwoma płatami folii spożywczej na cienki placek. Boki ciasta obkroić formując kształt pisanki. Z odkrojonych resztek ciasta rozwałkować cienkie ruloniki. Dwa ruloniki spleść ze sobą jak sznurek i ułożyć na brzegu wokół ciasta. Nie sposób zrolować jeden

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurki zwane doryjkami 119

żółtko  2 dag świeżych drożdży  3 łyżki śmietany 18 % cukier puder marmolada - najlepiej twarda Z podanych składników szybko wyrabiamy ciasto i od razu wałkujemy na 3 mm placek. Radełkiem lub nożem do pizzy tniemy go w kwadraty o bokach 4-5 cm. Robimy to krojąc ciasto w paski. Najpierw wzdłuż, a następnie wszerz. Na każdy kwadracik wykładamy

Kuchnia od dwojga
Ciasto Oczy sowy 258

masa zgęstła.  Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciemne ciasto wykładamy na dno blaszki, na nim smarujemy masę kokosową. Dwie części ciasta białego wałkujemy na cienki placek o jednym boku długości naszej blaszki. Możemy pociąć na 7 pasków i na każdym rozsmarować marmoladę i zwinąć w rulon. Nasze rulony układamy obok siebie na masie kokosowej. Wstawiamy do piekarnika

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kolorowy Mazurek w kratkę 137

dodać łyżkę zimnej wody. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około godzinę.  Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką stolnicę. Połowę ciasta rozwałkować na placek o grubości ok. 0,5 cm. Przełożyć go do okrągłej formy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Rozwałkować resztę ciasta i wyciąć cienkie długie paseczki. Spód ciasta

Świat Ciasta
“Sirocco”- recenzja 163

kuchnia polska to 100 dań z ziemniaka, kuchnia bliskowschodnia to 100 dań z bakłażana. Ja nie jestem aż taką fanką bakłażana. Na pewno zrobię za to dyniowe placki rosti z jajkami w koszulkach, tortillę z dynią, szałwią i serem, smażony ser halloumi z granatem, tatar z łososia w stylu bliskowschodnim, krewetki w marynacie z tamaryndowca, sałatkę z rzodkiewek

Ugotowane pozamiatane