placki - 22990 przepisów (strona:614/1533)

Grillowane chlebki naan z piersią w sosie stir fry 115

cienko wałkujemy (ok 3mm). Pieczemy na rozgrzanym grillu z każdej strony do zrumienienia. Warzywa kroimy na małe kawałki i delikatnie polewamy oliwą i solimy. Grillujemy kilka minut. Każdy placek smarujemy odrobiną sosu, układamy grillowane warzywa oraz mięso. Dekorujemy listkiem mięty

Kuchnia w czekoladzie
Japońskie pierożki gyoza 161

miski, dodajemy pozostałe składniki na gyoza i starannie wyrabiamy - farsz powinien być bardzo dobrze wyrobiony.  Krok 3. Ciasto na pierożki dzielimy na 3 części - rozwałkowujemy na bardzo cienki placek, pozostałe ciasto przykrywamy czystą ściereczką, aby nie wysychało. Wykrawamy około 9cm średnicy placuszki. Można także przygotować wałek grubości cygara, pokroić w poprzek na kawałeczki wielkości orzecha włoskiego i każdy

Moja Książka Kucharska
Grecki sos tzatziki 92

winnym. Sos tzatziki  powstaje z ogórków tartych. W Grecji sos tzatziki podawany jest do gotowanych lub grillowanych warzyw i mięsa, podaje się go również razem z gyrosem w plackach pita.  Liczba porcji: 2 Czas przygotowania: 20 minut Przepis na grecki sos tzatziki:  5 - 6 średniej wielkości ogórków gruntowych 300 ml gęstego jogurtu greckiego 2 - 3 ząbki

Kuchcik gotuje
PYSZNY SERNIK GOTOWANY PRZEKŁADANY MAŚLANYM CIASTEM + FILMIK 109

masy serowej, teraz energicznie ser mieszamy i masę zagotowujemy.  Pierwszy blat ciasta kładziemy na blaszkę, wylewamy część gorącej masy, następnie ciasto, ser i ciasto i ostatni placek smarujemy odrobiną sera. Ciasto po ostudzeniu wkładamy do lodówki.  Galaretki rozpuszczamy i odkładamy do stężenia. Truskawki tniemy na talarki. Na zimne ciasto kładziemy truskawki i wylewamy galaretkę.  Ciasto ponownie

Kulinarne Fantazje Marioli
Kruchy placek z różano-twarogowym nadzieniem pod pianką 91

czasie na wierzch wykładamy ubite białko z cukrem na piankę Zapiekamy kolejne 5 minut Wyjmujemy i studzimy. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Kruchy placek z różano-twarogowym nadzieniem pod pianką first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Gulasz wołowy z papryką 84

gotować, gotowałam, jak najbardziej. Czasami robiłam zdjęcia, które do niczego się nie nadawały, czasami obiad robiłam wtedy, gdy już było za ciemno na zdjęcia. Ile razy już planowałam publikację placka po węgiersku… No właśnie, planowałam. I jakoś nigdy się nie składało. I jakieś dwa tygodnie temu rozmroziłam niewielką ilość wołowiny. Kupiłam do niej dwa rodzaje papryk i postanowiłam

Kardamonovy
Puszyste i pyszne rogaliki z owocami, rogaliki drożdżowe z wiśniami jagodami lub innymi owocami 118

dwie równe części. Z każdego kawałka formuję kulkę i kładę na blacie podsypanym mąką, nakrywam folią i pozostawiam na około 10 minut. Następnie każdy kawałek ciasta rozwałkowuję na okrągły placek o średnicy około 40 centymetrów i grubości około 3 milimetrów i dzielę na 8 trójkątów. Na szerszy kawałek ciasta nakładam owoce i zwijam rogalik, po pierwszym zwinięciu rożki wkładam

Uwaga Babcia Gotuje
Cukinia panierowana 107

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia w panierce Cukinia należy do najpopularniejszych warzyw w sezonie letnim. Z jej dodatkiem można przygotować wiele ciekawych dań i przekąsek. Najpopularniejsze danie to oczywiście placki z cukinii , które smakują obłędnie. Kolejnym pomysłem na przygotowanie tego warzywa to cukinia z patelni w chrupiącej panierce. Smakuje naprawdę świetnie, a samo jej przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy pokroić

Przepiski.pl
Rogaliki drożdżowe z białym serem 205

praskę (wystarczy raz). Łączymy z żółtkiem oraz cukrem i cukrem wanilinowym, mieszamy. Wyrośnięte ciasto ponownie krótko zagniatamy. Dzielimy je na 2 porcje i każdą z nich wałkujemy na okrągły placek. Dzielimy na 8 kawałków. Na szerszą część wykładamy po łyżeczce nadzienia (ja twaróg formowałam sobie w kuleczki). Zawijamy w rogaliki (rolując od szerszej strony, aż do wierzchołka trójkąta). Rogaliki

Smaki Na Talerzu
Batoniki owsiane z masłem orzechowym i daktylami 91

ciasteczka. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut i jest absolutnie banalne. W trzech słowach: wymieszać, uformować, upiec. Lubuję się w potrawach i wypiekach z dodatkiem płatków, nie tylko owsianych. Omlety, placki z płatków i białek z mikrofalówki,  ciasteczka klasyczne - chrupiące, z bakaliami. Kolejna na liście będzie owsianka zapiekana z owocami. Musi jednak poczekać - wyjechałam.  Nie pamiętam, który

Kronika Piekarnika
Bezglutenowe sernićki z patelni 131

części uformować w okrągły placuszek o wysokości ok. 1-1,5 cm. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju. Powinno być go niewiele. Serwować gorące. ----- Podobne: sernik morelowy małdrzyki/mądrzyki placki ryżowe

Weekendy w domu i ogrodzie
Tort meksykański z tortilli 118

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort meksykański z tortilli Tortilla to okrągły, płaski placek, który swoim wyglądem przypomina tradycyjne naleśniki. Z dodatkiem tortilli można przygotować wiele ciekawych dań i przekąsek, które z pewnością dobrze znacie. Najbardziej popularne są roladki z tortilli , które zazwyczaj serwujemy na domowych imprezach w formie przekąski. Innym sposobem na jej wykorzystanie jest tortilla z kurczakiem , którą serwujemy

Przepiski.pl
Polędwiczki w sosie kurkowym 111

mielone w sosie z suszonymi pomidorami Kurczak caprese Boeuf bourguignon – przepis Julii Child Sznycel z indyka Gulasz z indyka Makaron Boeuf Strogonow Pieczona polędwica wieprzowa Kotlety mielone z mozzarellą Placek po węgiersku Roladki z indyka z mozzarellą i suszonymi pomidorami POLĘDWICZKI W SOSIE KURKOWYM Przygotowanie : 45 minut Ilość porcji: 2 Składniki polędwiczki: – 300-400 g polędwicy wieprzowej

nietylkopasta.pl
Kotlety “Zorba” z serem feta i oliwkami. Pyszna odmiana dla zwykłych mielonych 99

pokrój w słupki. Mięso przełóż do miski, wbij jajko, dodaj bułkę tartą, posiekane oliwki, sól oraz pieprz. Wyrób dłońmi. Masę podziel na cztery części, z każdej uformuj płaski placek, na środku połóż kawałek sera feta i zlep w podłużny i płaski kotlet. Smaż na oleju na niezbyt dużym ogniu, aby temperatura zdążyła wniknąć do wnętrza kotleta – przez

Kulinarna Polska
Ciastka serowe całuski 159

umieściłam mąkę, budyń, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cukier puder. Wbiłam jajka. Dodałam śmietanę i pokrojone na plasterki masło. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowałam na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta szklanką wycinałam kółka. Skrawki ciasta ponownie zagniatałam, wałkowałam i wycinałam kołka. Ser biały przełożyłam do miski. Wbiłam do niego jajko, dodałam śmietanę, olejek

Waniliowe Improwizacje