Grecki sos tzatziki 120winnym. Sos tzatziki powstaje z ogórków tartych. W Grecji sos tzatziki podawany jest do gotowanych lub grillowanych warzyw i mięsa, podaje się go również razem z gyrosem w plackach pita. Liczba porcji: 2 Czas przygotowania: 20 minut Przepis na grecki sos tzatziki: 5 - 6 średniej wielkości ogórków gruntowych 300 ml gęstego jogurtu greckiego 2 - 3 ząbki
Kuchcik gotuje
PYSZNY SERNIK GOTOWANY PRZEKŁADANY MAŚLANYM CIASTEM + FILMIK 136masy serowej, teraz energicznie ser mieszamy i masę zagotowujemy. Pierwszy blat ciasta kładziemy na blaszkę, wylewamy część gorącej masy, następnie ciasto, ser i ciasto i ostatni placek smarujemy odrobiną sera. Ciasto po ostudzeniu wkładamy do lodówki. Galaretki rozpuszczamy i odkładamy do stężenia. Truskawki tniemy na talarki. Na zimne ciasto kładziemy truskawki i wylewamy galaretkę. Ciasto ponownie
Kulinarne Fantazje Marioli
Kruchy placek z różano-twarogowym nadzieniem pod pianką 111czasie na wierzch wykładamy ubite białko z cukrem na piankę Zapiekamy kolejne 5 minut Wyjmujemy i studzimy. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Kruchy placek z różano-twarogowym nadzieniem pod pianką first appeared on Latosiowy
Latosiowydom
Gulasz wołowy z papryką 110gotować, gotowałam, jak najbardziej. Czasami robiłam zdjęcia, które do niczego się nie nadawały, czasami obiad robiłam wtedy, gdy już było za ciemno na zdjęcia. Ile razy już planowałam publikację placka po węgiersku… No właśnie, planowałam. I jakoś nigdy się nie składało. I jakieś dwa tygodnie temu rozmroziłam niewielką ilość wołowiny. Kupiłam do niej dwa rodzaje papryk i postanowiłam
Kardamonovy
Puszyste i pyszne rogaliki z owocami, rogaliki drożdżowe z wiśniami jagodami lub innymi owocami 144dwie równe części. Z każdego kawałka formuję kulkę i kładę na blacie podsypanym mąką, nakrywam folią i pozostawiam na około 10 minut. Następnie każdy kawałek ciasta rozwałkowuję na okrągły placek o średnicy około 40 centymetrów i grubości około 3 milimetrów i dzielę na 8 trójkątów. Na szerszy kawałek ciasta nakładam owoce i zwijam rogalik, po pierwszym zwinięciu rożki wkładam
Uwaga Babcia Gotuje
Cukinia panierowana 143adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia w panierce Cukinia należy do najpopularniejszych warzyw w sezonie letnim. Z jej dodatkiem można przygotować wiele ciekawych dań i przekąsek. Najpopularniejsze danie to oczywiście placki z cukinii , które smakują obłędnie. Kolejnym pomysłem na przygotowanie tego warzywa to cukinia z patelni w chrupiącej panierce. Smakuje naprawdę świetnie, a samo jej przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy pokroić
Przepiski.pl
Rogaliki drożdżowe z białym serem 235praskę (wystarczy raz). Łączymy z żółtkiem oraz cukrem i cukrem wanilinowym, mieszamy. Wyrośnięte ciasto ponownie krótko zagniatamy. Dzielimy je na 2 porcje i każdą z nich wałkujemy na okrągły placek. Dzielimy na 8 kawałków. Na szerszą część wykładamy po łyżeczce nadzienia (ja twaróg formowałam sobie w kuleczki). Zawijamy w rogaliki (rolując od szerszej strony, aż do wierzchołka trójkąta). Rogaliki
Smaki Na Talerzu
Batoniki owsiane z masłem orzechowym i daktylami 119ciasteczka. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut i jest absolutnie banalne. W trzech słowach: wymieszać, uformować, upiec. Lubuję się w potrawach i wypiekach z dodatkiem płatków, nie tylko owsianych. Omlety, placki z płatków i białek z mikrofalówki, ciasteczka klasyczne - chrupiące, z bakaliami. Kolejna na liście będzie owsianka zapiekana z owocami. Musi jednak poczekać - wyjechałam. Nie pamiętam, który
Kronika Piekarnika
Bezglutenowe sernićki z patelni 158części uformować w okrągły placuszek o wysokości ok. 1-1,5 cm. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju. Powinno być go niewiele. Serwować gorące. ----- Podobne: sernik morelowy małdrzyki/mądrzyki placki ryżowe
Weekendy w domu i ogrodzie
Tort meksykański z tortilli 162adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort meksykański z tortilli Tortilla to okrągły, płaski placek, który swoim wyglądem przypomina tradycyjne naleśniki. Z dodatkiem tortilli można przygotować wiele ciekawych dań i przekąsek, które z pewnością dobrze znacie. Najbardziej popularne są roladki z tortilli , które zazwyczaj serwujemy na domowych imprezach w formie przekąski. Innym sposobem na jej wykorzystanie jest tortilla z kurczakiem , którą serwujemy
Przepiski.pl
Polędwiczki w sosie kurkowym 147mielone w sosie z suszonymi pomidorami Kurczak caprese Boeuf bourguignon – przepis Julii Child Sznycel z indyka Gulasz z indyka Makaron Boeuf Strogonow Pieczona polędwica wieprzowa Kotlety mielone z mozzarellą Placek po węgiersku Roladki z indyka z mozzarellą i suszonymi pomidorami POLĘDWICZKI W SOSIE KURKOWYM Przygotowanie : 45 minut Ilość porcji: 2 Składniki polędwiczki: – 300-400 g polędwicy wieprzowej
nietylkopasta.pl
Kotlety “Zorba” z serem feta i oliwkami. Pyszna odmiana dla zwykłych mielonych 130pokrój w słupki. Mięso przełóż do miski, wbij jajko, dodaj bułkę tartą, posiekane oliwki, sól oraz pieprz. Wyrób dłońmi. Masę podziel na cztery części, z każdej uformuj płaski placek, na środku połóż kawałek sera feta i zlep w podłużny i płaski kotlet. Smaż na oleju na niezbyt dużym ogniu, aby temperatura zdążyła wniknąć do wnętrza kotleta – przez
Kulinarna Polska
Ciastka serowe całuski 193umieściłam mąkę, budyń, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cukier puder. Wbiłam jajka. Dodałam śmietanę i pokrojone na plasterki masło. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowałam na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta szklanką wycinałam kółka. Skrawki ciasta ponownie zagniatałam, wałkowałam i wycinałam kołka. Ser biały przełożyłam do miski. Wbiłam do niego jajko, dodałam śmietanę, olejek
Waniliowe Improwizacje
Jagodzianki przepis 107jest zrobione ciasto zwarzyć, a później podzielić na równe części. Wtedy bułki drożdżowe będą takiej samej wielkości i dobrze nam się upieką. Nie trzeba ciasta rozwałkowywać, wystarczy rozklepać na placek. Formowanie to też nic innego jak zlepienie brzegów i ułożenie bułki łączeniem do spodu. Jagodzianki przepis zapraszam 🙂 Jagodzianki przepis
Dieta moja pasja
Pasztet z cukinii 159razem. Jest delikatny, aromatyczny i subtelnie doprawiony przeprawami. Smakuje dzieciom i dorosłym. Cukinia to moje ulubione warzywo w kuchni i ogrodzie! Ma wszechstronne zastosowanie. Począwszy od popularnego leczo, poprzez placki, cukinię faszerowaną, pieczoną, duszoną, aż po rewelacyjny pasztet. Z cukinii można także upiec pyszne ciasto. Młoda cukinia to także częsty składnik w moich surówkach i sałatkach. Gorąco zachęcam
Ania gotuje