Hiszpańska tortilla z boczkiem

Hiszpańska tortilla z boczkiem

Hiszpańska tortilla z boczkiem

Przepis na : obiad

Tortilla española lub tortilla de patatas to hiszpańska odmiana omletu. Jedna z ikon kuchni hiszpańskiej. Prosta a zarazem niezwykle smaczna potrawa. To podsmażony na oleju placek z jajek z dodatkiem ziemniaków i innych składników. Potrawa najczęściej jest przekąska tzw. tapas ale bywa podawana też jako samodzielny posiłek. Moja wersja hiszpańskiej tortilli jest z boczkiem i serem mozzarella. Ziemniaki zyskają smak, gdy po przekrojeniu znajdziemy w niej chrupiący boczek i ciągnący sie ser. Zapraszam. Czyta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.