bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – placek po węgiersku – młoda kapusta KURCZAK W SOSIE CYTRYNOWYM Przygotowanie : 25 minut Ilość porcji: 3-4 Składniki: 2-3 piersi kurczaka, w zależności od wielkości 2 łyżki oliwy
nietylkopasta.plpodanych składników zagniatamy ciasto. Ja zrobiłam to przy użyciu robota, ale możecie także zrobić to ręcznie. Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Jedną z nich rozwałkowujemy na cienki placek a drugą owijamy w folię spożywczą, by nie wyschła. Rozwałkowane ciasto dzielimy na prostokąty o szerokości około 3 cm, a długości około 10 cm. W środku każdego prostokąta robimy nacięcie
Przepiski.plrąk. Uformuj z ciasta kulę, przykryj folią i ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na ok. 60-90 min (do podwojenia objętości Po tym czasie rozwałkuj ciasto na cienki placek o grubości ok. 2 mm Podziel na pasy o szerokości ok. 2 cm, a następnie przetnij w poprzek, tak aby uzyskać paski ciasta, które zmieszczą się w Twoim naczyniu
Słodki Blogszukacie ciekawego pomysłu na przekąskę, która zaskoczy waszych gości, to roladki z tortilli z serkiem śmietankowym będą idealnym wyborem. ROLADKI Z TORTILLI Z SERKIEM ŚMIETANKOWYM – PRZEPIS Składniki 1 placek tortilli 150 g serka kremowego typu Almette z ziołami 8 pieczarek marynowanych 3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Pieczarki marynowane oraz ogórki pokroić
Przepiski.plkostkę i obsmażamy je na oleju na złoty kolor. Odcieknięte ziemniaki wrzucamy do miski. Dodajemy do nich mąkę, sól, jajko, mieszamy. Masa musi być trochę bardziej zwarta niż na placki ziemniaczane. Jeżeli więc jest za bardzo lejąca, dodajcie do niej trochę więcej mąki. Pamiętajcie, że ziemniak ziemniakowi jest nierówny, ciężko trzymać się ściśle proporcji. Ja musiałam do masy dodać
Kardamonovyścierki. W międzyczasie przygotowujemy stolnicę bądź deskę, na której będziemy układać pączki. Należy ją oprószyć odrobiną mąki. Z gotowego ciasta urywamy kawałek, a następnie za pomocą dłoni formujemy płaski placek. Na środku umieszczamy łyżeczkę marmolady, a następnie zawijamy, formując kulkę. Pączki układamy na desce w odstępach, ponieważ rosną, a nie chcemy by się posklejały. Gotowe pączki przykrywamy
Przepiski.pl