placki - 22990 przepisów (strona:621/1533)

Najlepsze przepisy z młodej kapusty 104

młodej kapusty z kaszą jaglaną, pieczarkami Gołąbki z młodej kapusty z ryżem mięsem wołowo-jagnięcym Gołąbki z mięsem i papryką Domowa kiełbasa à la gołąbki w liściach młodej kapusty placki z kapusty z boczkiem i cebulą Kapuśniak z młodej kapusty Kapuśniak z młodej kapusty kiszonej Młoda kapusta z boczkiem Młoda kapusta kiszona   młodą kapusta z pieczarkami , słodk

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Frykadelki w sosie pieczarkowym 164

kroimy w małą kosteczkę, pietruszkę drobno siekamy *** *** Wszystkie składniki na farsz przekładamy do miski i mieszamy *** *** Przyprawione mięso dzielimy na około 8 porcji. Każdą część rozpłaszczamy dłonią na płaski placek. Smarujemy delikatnie musztardą i nakładamy po około dwie łyżki farszu *** *** Mięso rolujemy zaczynając od jednego boku- do środka i formujemy w dłoniach zgrabne roladki *** *** Roladki mięsne obtaczamy w mące

Blog z Apetytem
Tacos z pieczarkami w marynacie z papryczki chipotle 111

się z obu stron. Gdy pieczarki będą miękkie, zdjąć je z patelni i pokroić na grube plastry.  Jak zrobić pieczarkowe tacos? Małe tortille podgrzać wg instrukcji na opakowaniu. Placki tortilli posmarować guacamole , układać na nich pokrojone pieczarki w marynacie z papryczki chipotle i cebulę. Skropić sokiem z limonki, przybrać świeżą kolendrą i od razu podawać.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Drożdżówki z jabłkami i kruszonką 121

godzinę. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.  Ciasto przekładamy na blat, dzielimy na 8 części. Formujemy kulkę którą następnie spłaszczamy na grubość około pół centymetra tak aby powstał cienki placek coś na kształt pizzerinki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy uprażone jabłka i posypujemy kruszonką. Ponownie odstawiamy pod przykryciem na 15-20. Następnie wkładamy

Andzia Pichci
Pierogi ruskie z czosnkiem niedźwiedzim 128

miękkie ciasto, po czym zawinąć je w folię spożywczą i odstawić na 30 minut. Wykonanie Z ciasta odkroić kawałek, rozwałkować go na lekko oprószonym mąką blacie na cienki placek. Szklanką wykrawać koła, na ich środek wyłożyć łyżeczkę farszu, zlepić brzegi ciasta. Pierogi przykryć bawełnianą ściereczką. W dużym garnku zagotować osoloną wodę, partiami wrzucać przygotowane pierogi, zamieszać, aby nie przykleiły

niecodziennikpary
Pani Walewska – pychotka na dużą blachę 189

Jedną bezę posypałam migdałami ( to będzie wierzch ciasta). Ciasto bezowe pieczemy 40 minut w 160 stopniach C ( ja piekłam jedno ciasto na górze, drugie na dole, jednocześnie). Po upieczeniu placki studzimy. Masa budyniowa: składniki i wykonanie. 750 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru (po 40g) pół szklanki cukru 2 żółtka kostka masła (200g) 1 łyżka maki pszennej Pól

Ania gotuje
Koszyczki z chleba tostowego z jajkiem i boczkiem 99

100g surowego boczku w plastrach) 6 małych jajek 1/4 małej czerwonej papryki garść tartego żółtego sera sól, pieprz masło szczypiorek Z chleba tostowego odkrawamy skórkę. Miąższ wałkujemy na cienki placek. Jedną stronę smarujemy dosyć cienką warstwą masła. Kromki umieszczamy, masłem do dołu, w formie na muffiny. Paprykę kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Boczek wysmażamy na rozgrzanej, suchej patelni

Smaki Na Talerzu
Najlepsze ciasta na komunię 139

stole, ale przede wszystkim nie rozpłyną się pod wpływem wysokich temperatur. Dlatego też proponuję takie ciasta (jeśli zainteresuje Was przepis wystarczy kliknąć w zdjęcie):  Aniołek Orzechowa pokusa Stefanka Placek iłowiecki Ciasto hetmańskie Princessa kokosowa Snikers Kruche z kokosem i jabłkami Sezamowiec   Ciastem, którego moim zdaniem nie może zabraknąć na przyjęciu jest sernik i tutaj też mamy

Cynamonowe szczęście
Drożdżówki z makiem i dużą ilością bakalii. 119

rozpuszczone masło. Wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Jeśli jest potrzeba dolewamy więcej mleka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.  Ciasto dzielimy na 2 części. Wałkujemy placek na prostokąt, całą powierzchnię smarujemy masą makową. Ciasto składamy do środka jak książkę. Kroimy na paski o szerokości około 5 cm. Skręcamy raz albo dwa razy. Układamy na blaszce

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto drożdżowe zawijane z dżemem i kruszonką 98

ciele miejsce na około 60 minut, aby podwoiło swoją objętość. Po tym czasie należy je rozwałkować na kształt prostokąta. (Szerokość ma być odrobinę dłuższa od długości keksówki. Mój placek miał wymiary około 33 x 37 cm.) Rozwałkowane ciasto posmarować dżemem, tak aby od brzegów był 1,5 cm odstęp. Górny i dolny brzeg zagiąć do środka (aby dżem

Di gotuje
Kurczak caprese 103

bourguignon –  stek z sosem whiskey –  schab z pieczarkami –  pikantny gulasz z czerwonym winem –  kurczak barbecue –  pomysł na kurczaka –  polędwica z marynowanym pieprzem –  placek po węgiersku –  młoda kapusta Przygotowanie : 45 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 5-6 ud z kurczaka bez kości – 100 g (kulka) mozzarelli – 1/3 szklanki octu balsamicznego

nietylkopasta.pl
Meal prep – rodzinne gotowanie 111

łupinek i przełożył do zamykanego pojemnika. Jajka powędrowały do lodówki. Mogą w niej leżeć do 3 dni. Świetnie sprawdzą się jako pomysł na śniadanie, przekąskę czy nawet na obiad. placki ziemniaczane – to danie w którym ostatnio mój mąż się specjalizuje Tym razem zrobił ich ogromna porcję z 5 kg ziemniaków. Smażenie szybko poszło bo było robione

Dorota Smakuje
Naleśniki na kwaśnej śmietanie 100

Naleśniki przygotowane z dodatkiem kwaśnej śmietany. Bardzo delikatne, mięciutkie i cienkie jak papier. Wychodzi około 10 sztuk, w zależności od wielkości patelni i ilości wykorzystanego na placek ciasta – ja wylewałam około 3/4 chochelki na porcję. 1 szkl. mąki pszennej np wrocławskiej 1 szkl. mleka 3/4 szkl. gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 jajka płaska łyżeczka cukru 1/3 łyżeczki soli

Smaki Na Talerzu