koniec dodając posiekany szczypiorek. Fileta wędzonego z kaczki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na maśle. Dodajemy zawartość miseczki i wszystko smażymy. Nasza jajecznica nie powinna być sucha. Środek każdego placka tortilli posypujemy wiórkami mozzarelli, wykładamy naszą jajecznicę. Wierzch jajecznicy posypujemy pokrojoną czerwoną papryką i resztą mozzarelli. Składamy nasze tortille (s kładamy boki tortilli i zwijamy ostrożnie całość) . Układamy na patelni
Słodkie okruszkielastyczne ciasto (jeżeli będzie kleiło się do rąk możesz dodać 1-2 łyżki mąki) i odstaw do wyrośnięcia. 4. Wyrośnięte ciasto podziel na 2 części i z każdego uformuj placek o średnicy ok. 25cm. 5. Każdy z nich ułóż na desce, posmaruj oliwą z miodem i przyprawami i ułóż plastry boczku, piórka cebuli i półplasterki jabłka, następnie kawałki pieczonej
Kuchnia w Słońcu Skąpanamiodu, oliwy i soku z cytryny plus z zalewy ze słoiczka po imbirze zrób dressing i dodaj do sałatki. Makrelę usmaż na patelni na chrupkie małe kawałeczki ryby. PLACKI ZIEMNIACZANE: - około 1,1 kg ziemniaków - 130 g mąki - 2 jaja duże - sól Całość wymieszaj i smaż na oleju
SMYKWKUCHNIposypane startym serem. Kotlety dyniowe. Zetrzyj mały kawałek dyni na drobnej tarce. Dodaj 300 g mielonego kurczaka, sól, posiekany koperek, trochę kaszy manny. Pozostaw na 10 minut. Następnie uformuj placki i ugotuj na patelni lub w piekarniku. Naleśniki z dyni. Zetrzyj cukinię na grubej tarce, dodaj mleko, kilka jajek, proszek do pieczenia, mąkę, sól. Wszystko wymieszaj, aby ciasto było
ProstePesto.plwlać wodę i kilka minut zagniatać ciasto. Przykryć folią spożywczą i odstawić na 20 minut. Następnie podsypując mąką wałkować cienko ciasto i zostawić do przeschnięcia. Wysuszony placek oprószyć mąką, zwinąć w rulon. Kroić nożem paski makaronu (szerokość zależny od Was i od dania z którym go zjecie). Rozrzucić na stolnicy i pozostawić do przeschnięcia. Zagotować
AZgotuj!oliwy 200 ml gorącej wody ewentualnie sól do posypania Wykonanie: Wszystkie suche składniki wymieszać a następnie połączyć z gorącą wodą i olejem. Z powstałego ciasta uformować cienki placek. Piec około 90 minut w temperaturze 130 stopni
Mohielladodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Przyprawione mięso dzielimy na około 8 porcji. Każdą część rozpłaszczamy dłonią na płaski placek *** *** Przygotowujemy farsz: paprykę, ogórki, cebulę oraz szynkę lub boczek kroimy w kosteczkę *** *** Na mięsie układamy po około 2 łyżki farszu *** *** Mięso rolujemy zaczynając od jednego boku- do środka
Blog z Apetytem