placki - 22990 przepisów (strona:611/1533)

Imprezowe rożki z tortilli 242

macie ochotę na coś niebanalnego na kolację, to rożki z tortilli sprawdzą się idealnie. ROŻKI Z TORTILLI – PRZEPIS Składniki 400 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe) 3 placki tortilli 1 kulka sera mozzarella 1 cebula 300 g pieczarek 1 mała puszka kukurydzy 1 mniejsza papryka czerwona przyprawa do mięsa mielonego papryka słodka w proszku sól pieprz szczypta chilli

Alle Dobre!
Tylko 2 składniki! Pieczone faworki z ciasta francuskiego. 65

mój wazy 320 g cukier puder do posypania faworków Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku Wykonanie: Rulon ciasta francuskiego rozwinąć i lekko rozwałkować na cieńszy placek. Następnie ciasto przeciąć na paski o szerokości 2 cm i każdy z nich podzielić na trzy mniejsze części o długości 5 cm, lub według uznania. Na każdym paseczku zrobić

Pani M - kuchnia smakowita
Faworki idealne 46

perfekcyjne faworki. Delikatne, kruche i leciutkie. Po prostu pyszne! Składniki 1 kg mąki 10 żółtek duża śmietana 18% szczypta soli 10 ml spirytusu lub octu Przygotowanie Połączyć składniki. Rozwałkować placki, pokroić na paski o szerokości 3 cm i długości 15 cm. Naciąć wzdłuż w środku i przewinąć. Smażyć na złoty kolor na oleju. Ostudzone posypać cukrem pudrem. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Bułki wrzecionowate 57

mąką. Ciasto odgazować, uformować w kulę i podzielić na 8 części. Każdą z części uformować w mniejszą kulkę i rozwałkować w owal o grubości ok. 1,5 cm. Następnie placek zwinąć, skleić i zrolować, sklejając dokładnie końce. Uformować w podłużny kształt wrzeciona. Bułki ułożyć na blasze do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 10 minut

Weekendy w domu i ogrodzie
Węgierska zupa gulaszowa 131

gulaszu W Polsce, gulasz to zazwyczaj pokrojone w kostkę i zrumienione na tłuszczu mięso w sosie z dodatkiem cebuli i ewentualnie innych warzyw.  Serwujemy go z ziemniakami, kopytkami, plackami ziemniaczanymi albo z kluskami na parze. Węgierskim odpowiednikiem polskiego gulaszu jest pörkölt.  Gulyásleves - w skrócie gulyás to na Węgrzech i w krajach ościennych (m.in. w Rumunii), rodzaj gęstej

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania