placki - 22990 przepisów (strona:606/1533)

Tarta z pieczoną kapustą, batatem i buraczkami 70

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw do środka warzywa. Piecz 30 minut. Wyciągnij do przestudzenia. Krok 4 Wyciągnij ciasto z miski. Posyp lekko mąką i rozwałkuj na bardzo cienki placek. Przełóż do natłuszczonej formy i wstaw do pieca na 5 minut. My użyliśmy jednorazowej formy aluminiowej o średnicy 30 cm. Krok 5 W rondelku podgrzewaj ocet balsamiczny z dodatkiem

Niedzielny kucharz
Kora orzechowa 71

ciasta, wyrównujemy i pieczemy 30 minut w 160 st. C. Podobnie postępujemy z drugą połową ciasta. Jeżeli macie 2 identyczne blaszki i piekarnik z termoobiegiem to możecie upiec oba placki jednocześnie. I tak byłoby najlepiej, bo zachodzi obawa że piana opadnie. Masa budyniowa: 2 budynie (40 g każdy) waniliowe lub śmietankowego bez cukru 1 duża puszka brzoskwiń ( moja ważyła

Cynamonowe szczęście
Pasztet drobiowy z jajkiem 49

odciśniętą bułką. Zmieloną masę doprawiamy do smaku, dodajemy kaszę manne i rosół partiami blendując masę na jednolitą , rosołu dodajemy tyle by masa była mniej wiecej konsystencji jak ciasto na placki ziemniaczane.  Połowę masy wkładamy do formy, układamy wzdłóż obrane jajka i przykrywamy masą.  Pieczemy w temp ok 190 st przez ok 1 godzinę

Gotowanie jest łatwe
Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami 892

minut mamy gotowy obiad. Wszyscy lubimy naleśniki, a niektórzy z nas znają je tylko w wersji na słodko, czyli z dżemem, serem lub nutellą. Jednak te placki można też podawać w wersji wytrawnej, na przykład z porem lub młodą kapustą . Ja dzisiaj przygotowałam naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami. Połączenie tych dwóch składników jest bardzo smaczne i można je wykorzystać

Danka Pichci
Racuszki na kwaśnym mleku. 60

Racuszki na kwaśnym mleku. Są to najbardziej puszyste racuszki jakie jadłam, dodatek kwaśnego mleka nadaje troszkę pikantności i jednocześnie delikatności. Racuszki z dodatkiem kwaśnego mleka to

Zdrowy Styl Joanny
Lawasz z szynką i warzywami 118

Składniki: 4 placki lawasz 4 plasterki chudej szynki kukurydza konserwowa 1/2 bakłażana 1 mozzarella light Przygotowanie: Bakłażana pokroić w plasterki, spryskać olejem, posypać ulubionymi przyprawami i podsmażyć na patelni grillowej. … Czytaj dalej Lawasz z szynką i warzywami

czarrna od kuchni
Szybki jabłecznik 56

równo rozprowadzamy. Można posypać troszkę bułką tartą na wierzchu. Na jabłkach układamy wierzchnią warstwę ciasta i łączymy na brzegach jego obie warstwy. Jeżeli wyłożyliście boki blaszki wyżej niż sięga placek wyrównajcie brzegi palcem lub odkrójcie nożem (takie wystające brzegi spieką się i nie będą ładnie wyglądały). Ciasto można ozdobić za pomocą resztek ciasta wg uznania. Ciasto wstawiamy do nagrzanego

Kulinarna Patilogia
Czekoladowe naleśniki z musem jabłkowowo-bananowym z wafelkami 57

mięta, surowe łamane kakao Przygotowanie: Mąkę przesiej razem z kakao, dodaj mleko, jajko i szczyptę soli. Dobrze wymieszaj. Odstaw na kilka minut. Nastepnie na niewielkiej ilości oleju smaż cienkie placki ( użyłam małej patelni).  Naleśniki nadziewaj dowolnym musem i udekoruj według własnego uznania

AZgotuj!
Wielkanocny sernik z morelami 62

resztę składników. Szybko zagnieść jednolite ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie z ciasta odciąć około 1/3 i rozwałkować placek (na posypanej mąką stolnicy), o grubości około 5 mm. Za pomocą foremek do ciastek wyciąć różne motywy wielkanocne i odłożyć na bok.  Przygotować formę o wymiarach 20x30

Świat Ciasta
Murzynek na kefirze 71

Ciasto murzynek to popularny placek, który przygotowuje się w kilka chwil. Jest wilgotny, szybki, tani i przede wszystkim pyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto murzynek jest przyjemnie kakaowy i znika w oka mgnieniu. Dodatek kefiru sprawia, że ciasto jest bardziej puszyste i lepiej wyrasta. Taki deser idealnie sprawdzi się na każdą okazję i z pewnością zachwyci gości i rodzinę. Jeśli

Przepiski.pl
Roladki tatarskie 234

jajko, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Przyprawione mięso dzielimy na około 5-6 porcji. Każdą część rozpłaszczamy dłonią na płaski placek. Na mięsie rozkładamy po około 2 łyżki farszu *** *** Mięso rolujemy zaczynając od jednego boku- do środka *** *** Z mięsa formujemy w dłoniach zgrabne roladki *** *** Roladki mięsne obtaczamy w mące

Blog z Apetytem
"Eko - logiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej" Jagna Niedzielska 57

wegetariańskie i wegańskie. Wszystkie proste i szybkie w przygotowaniu. Bardzo zaciekawiły mnie gołąbki z tłuczonymi ziemniakami ze słodką cebulką i kaparami, por z miso i rodzynkami, wytrawny placek drożdżowy z drobno siekanymi warzywami sezonowymi i wiele innych. Przepisy są ciekawe i na pewno chętnie je wypróbuję. Polecam :-) Tytuł: "Eko - logiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej" Autor:  Jagna Niedzielska  Okładka

kruche babeczki
SIEKANE KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA I CUKINII 46

plastrów * do gruboziarnistego tarcia * do drobnego tarcia * do rozdrabniania / ścierania * do cięcia ziemniaków na frytki Dzięki takim nakładkom można przygotować ulubione surówki na obiad, poszatkować kapustę, zetrzeć ziemniaki na placki czy pokroić w plasterki ogórka na mizerię. Całe urządzenie o mocy 150W jest niewielkich rozmiarów, dzięki temu nie zajmuje dużo miejsca na blacie kuchennym lub w szafce. Dlatego też

Zrób to smacznie
Szarlotka z kruchym ciastem 63

Szarlotka jest to ciasto pochodzące z Francji i przypisywane Marie-Antoine’owi Carême’owi. Składa się z kruchego ciasta oraz owoców. Według polskich książek kucharskich jest to placek z nadzieniem z kwaśnych jabłek, który znajduje się między dwoma warstwami ciasta kruchego. Posypuje się ją na koniec cukrem pudrem lub kremem czekoladowym. Jabłka na szarlotkę mogą być zarówno

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania