VEGE racuchy z jabłkami

VEGE racuchy z jabłkami

Składniki: - 500 ml mleka roślinnego (np. sojowego, migdałowego lub ryżowego) - 500 g mąki pszennej lub mieszanki bezglutenowej - 50 g drożdży świeżych lub 7 g suszonych - 5 jabłek (najlepiej kwaśnych) - 3 łyżki cukru - 2 łyżeczki cynamonu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - olej do smażenia - cukier puder do posypania   Przygotowanie: 1. W małym garnku podgrzej mleko roślinne, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Wlej je do dużej miski i dodaj drożdże i cukier. Wymieszaj i odstaw na 10 minut, ...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję