placki - 22990 przepisów (strona:597/1533)

Czarna Fasola Chipotle 66

limonki i cytryny, wymieszaj, zagotuj i gotuj pod przykryciem jakieś 30 minut. W międzyczasie rozgrzej drugą patelnię, tortille pokrój w trójkąty i wrzuć na patelnię, bez tłuszczu, podsmaż kawałki placka z każdej strony. Na koniec przed podaniem czarnej fasoli chioplte, dodaj sok z cytryny i limonki, wymieszaj, posyp kolendrą, papryką chili i zjadaj z kawałkami tortilli. Proste prawda

RafalCook
Dżem pomarańczowy 105

prawidłowo wykonany dżem zachowuje ważne witaminy oraz właściwości które oddziaływują korzystnie na zdrowie człowieka. Konfitura z pomarańczy doskonale sprawdza się również jako dodatek do naleśników, wystarczy posmarować nim powierzchnię placka. Niektórzy na pewno będą chcieli go skosztować prosto ze słoika, bez żadnych dodatków. Dżem pomarańczowy to idealny przysmak zarówno dla dorosłych i dzieci, a wartości odżywcze owocu pomarańczy zamknięte

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuszki drożdżowe z jabłkami 46

Bardzo szybki i sprawdzony przepis na puszyste placki drożdżowe z jabłkami. Doskonale sprawdzą się jako słodka przekąska o każdej porze dnia. Składniki 2 szkl. mąki 1 szkl. mleka 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 żółtka 2,5 dag drożdży 2 duże jabłka Przygotowanie Mleko podgrzać razem z cukrem, do ciepłego wkruszyć drożdże, wymieszać i wlać rozczyn

Wasze Przepisy
Bigos z cukinii z kiełbasą 56

cukinią, pomidorami i fetą Tagliatelle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Kurczak curry z cukinią i mlekiem kokosowym Ciabatta z kozim serem i grillowaną cukinią Leczo z cukinią Placki z cukinii Zupa krem z cukinii z ziemniakami Mam nadzieję, że przepis na bigos z cukinii z kiełbasą spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie

Moja Książka Kucharska
Amoniaczki 535

Następnie dodać żółtka i zagnieść do połączenia składników. Z otrzymanego ciasta uformować kulkę. Ciasto lekko rozwałkować. Na stolnicy wysypać pozostały cukier, położyć na nim ciasto i wałkować do uzyskania placka o grubości około 0,5 cm. Za pomocą szklanki wycinać ciasteczka i układać na blaszce, cukrem do góry. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez

Przepiski.pl
Sprawdzony przepis na domowe pierogi z grzybami i prażoną cebulką 130

soli i pieprzu i dokładnie wymieszaj. Odstaw farsz do wystygnięcia. Na stolnicy lub stole rozsyp cienką warstwę mąki. Ciasto podziel na pół i najpierw jedną część rozwałkuj na cienki placek (na grubość mniejszą niż 4 mm), wykrajaj szklanką koła. Do każdego z nich włóż po łyżeczce farszu, złóż boki i dokładnie ściśnij z sobą brzegi. Rozwałkuj drugą część ciasta

Eat me! Fit me!
WYJĄTKOWO MIĘCIUTKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE Z POWIDŁAMI 210

ciasto podwoi swoją objętość (ok. 1 h).  Następnie ciasto wyłożyć na blat (stolnicę), chwilę wyrabiać, a następnie podzielić na 2 części. Każdą  rozwałkować na w miarę okrągły placek. Podzielić na 8 lub 12 trójkątów (w zależności jakiej wielkości chcemy uzyskać rogale). Na każdy trójkąt nakładać łyżeczkę powideł śliwkowych i zwijać formując rogaliki. Gotowe posmarować rozkłóconym jajkiem wymieszanym

Walijskie Pichcenie
Ciasto ze śliwkami 60

temp. 180 *C Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Przepis znalazłam w starej książce: "Ciasta, ciastka i ciasteczka- wypiek domowy" J. Czernikowskiego. Trochę go zmodyfikowałam :) Nosi nazwę Placka Owocowego "na co dzień" Miałam zamrożoną kruszonkę, która została mi po wypieku ciasta drożdżowego i użyłam jej do posypania ciasta ze śliwkami

Proste Potrawy
Tarta z winogronem i kozim serem 69

listkami tymianku, oliwą i miodem. Dodaj do mieszanki po szczypcie soli i pieprzu. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Z ciasta francuskiego wytnij koło o średnicy 24-25 cm. Połóż placek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Brzegi ciasta posmaruj rozbełtanym jajkiem, a środek posmaruj mieszanką z oliwy i cebuli. Na wierzchu połóż 3 plasterki sera

Delicious Place
Prosta, krucha tarta ze śliwkami 45

niedzielę.  Deszczową, ponurą i domową. Produkty, jeśli nie w swej kuchni, to w niedzielnej Żabce znajdziecie, choć z reguły przecież są pod ręką. Pyszny, prosty, klasyczny, półkruchy placek z owocami.  W moim wydaniu z ogrodowymi, własnoręcznie zrywanymi śliwkami.  Były słodkie, soczyste, robaczki tak w co czwartej. Dziś propozycja błyskawiczna - pyszny podkład pod soczyste owoce. Składniki: Proporcje

Kronika Piekarnika
Drobiowe kotlety siekane z cukinią 60

Wbić jajko. Dodać przyprawy, majonez i mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju rzepakowego. Łyżką nakładać porcję ciasta formując nieduże, okrągłe placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotleciki przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Polecam wypróbować przepis na drobiowe kotlety siekane z piekarnika

Danka Pichci
Scarpaccia 50

związku z tym, że w tym roku mamy wyraźny urodzaj na cukinię, co zaowocowało tym, że otrzymałem całkiem spory jej zapas postanowiłem przygotować wakacyjne włoskie danie w postaci cienkiego placka (a to zaskoczenie), które w wolnym tłumaczeniu oznacza starego buta, co podobno ma oznaczać, że tak samo jak stare buty jest ona używana (w tym wypadku jedzona) przez całą

Kryzysowa Książka Kucharska
Kruchy placek ze śliwkami 282

Prościutkie i szybkie w przygotowaniu, a dobre tak bardzo, że cała blacha znika nie wiadomo kiedy ;). Kruche ciasto jest przepyszne - naprawdę mocno kruche, wręcz rozpływające się w ustach. Taki placek, to dla mnie już powiew jesieni, mimo, że w kalendarzu wciąż lato...Bardzo polecam! Przepis, z moimi modyfikacjami, pochodzi z bloga Moje Wypieki . Składniki: 400 g mąki pszennej

Opowieści z piekarnika
Jagodzianki 103

osuszyć ręcznikiem papierowym. 5. Wyrośnięte ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę i chwilę zagniatać. Ciasto drożdżowe podzielić na 10 części. Z każdej części uformować kulkę, następnie spłaszczyć ją na placek o średnicy minimum 10 cm. Na środku każdego nakładać pełną łyżkę jagód i zlepiać brzegi, jak pieroga. Uformować podłużne bułeczki. Jagodzianki układać na blaszy z wyposażenia piekarnika, łączeniem

Gotuj z Prezesem