Przepis na : obiad
Niedawno po raz pierwszy przygotowałam zupę z szarpanym kurczakiem i chrupiącą tortillą, ale tak nam ona zasmakowała (a szczególnie mojemu mężowi), że coś czuję, iż tej jesieni będzie to jedna z najczęściej powtarzanych zup. Zupa jest gęsta i sycąca. I przede wszystkim pyszna. Oprócz szarpanego kurczaka, mamy tu czerwoną fasolkę i kukurydzę, która nadaje słodyczy. Świetnie się tu sprawdza, bo zupa, dzięki dodatkowi pikantnej papryczki jest dosyć ostra. Przyznam szczerze, że najlepsza jest po odgrzaniu. U nas spr... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...