Tartaletki ze śliwkami i migdałowo-czekoladowym nadzieniem

Tartaletki ze śliwkami i migdałowo-czekoladowym nadzieniem

Tartaletki ze śliwkami i migdałowo-czekoladowym nadzieniem

Przepis na : deser

28.10.2022 Magda Intensywny smak czekolady, aromat migdałów i soczyste śliwki to kwintesencja tych tartaletek. Może wydawać się zbyt dużo smaków, ale dla mnie nic dodać, nic ująć, wszystko się idealnie łączy, a efekty smakowe powalają. Idealny deser na kończący się sezon śliwkowy. Składniki (na 3 tartaletki): około 6 dużych śliwek łyżeczka cukru brązowego 2 łyżki wody Na ciasto czekoladowe: 1,5 szklanki mąki pszennej i trochę do posypania formy 2 łyżki cukru pudru 2 duże łyżki kakao szczypta soli 100g zimnego m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Strona

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaStronaSmacznaStrona

Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.

Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.

Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto

Inne przepisy z Smaczna Strona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.