placki - 22990 przepisów (strona:395/1533)

Wigilijne łazanki z kapustą i grzybami 136

stolnicy lub przepuść przez maszynkę do makaronu. Początkowo na poziomie 1, przechodząc do najwyższego. Rozłożyć na ściereczce kuchennej do podsuszenia licząc po około 10 minut na jedną stronę placki pokroić w 2 cm paski, następnie w poprzek w 2- cm kawałki wrzucać na osolony wrzątek i gotować kilka minut od wypłynięcia. Wyłożyć łyżką cedzakową i wymieszać z gorącą kapustą(...)SMACZNEGO ! Uwagi: jeśli nie używasz maszynki do makaronu zamiast oleju dodaj do ciasta makaronowego wodę.               Placki bądą się dłużej suszyły, ale ciasto będzie łatwiejsze do wałkowania

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pielmienie(pierogi z surowym mięsem) 134

bułkę przyrumienioną na maśle.         Na obiad proponuję też… – Najprostsze placki z cukinii – Tartę z cukinią – Ekspresowy obiad z worka – Placki ziemniaczane najprostsze – Makaron z krewetkami i czosnkiem – Spaghetti z mięsem i warzywami

Kulinarne S.O.S.
Piernik staropolski 113

podsypywać mąką). Tydzień przed świętami ciasto dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy cienko, przekładamy placki do form 39x26 cm i pieczemy w 170 stopniach przez 15-20 minut każdy. Placki studzimy, przekładamy powidłami i rozwałkowanym marcepanem. Tak przygotowany obciążamy np. deską do krojenia i odstawiamy na 1-2 dni, aby piernik zmiękł. Piernik można podzielić na 3 równe części

Bon appetit mon amie
Korzenny placek z jablkami poWeekendowe Lakocie odc.184 165

końcowi. Jakoś mało piekłam w tym roku jabłkowych ciast, postanowiłam więc odczarować ten owoc przygotowując rodzinie ten korzenny, wilgotny i słodki placek. Przepis podpatrzyłam u Lo .  Korzenny placek z jabłkami 130 g miękkiego masła 150 g drobnego cukru 3 lekko roztrzepane jajka 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii 300 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku

Dzieje kuchennej Wiewióry
Drożdżowo – kruche paszteciki z kapustą i grzybami 162

wraz z rozczynem zagniatamy sprężyste ciasto.  Ciasto odkładamy na 15 min pod ściereczkę. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą część wałkujemy na placek, na który nakładamy farsz. Placek zwijamy w rulon i tniemy w 3 cm kawałki. Kawałki smarujemy żółtkiem i opcjonalnie posypujemy przyprawami. Pieczemy w 200 stopniach na rumiano. Artykuł Drożdżowo – kruche paszteciki z kapustą

Mieszam w Garnku
Miodownik z frużeliną 142

łyżce ostudzonego grysiku, dalej ucierać. Składanie ciasta: Pierwszy placek wyłożyć na spód formy, posmarować frużeliną porzeczkową, a na frużeliny wyłożyć połowę kremu z kaszy manny. Przykryć drugim plackiem, frużelina malinowa i reszta kremu. Przykryć trzecim plackiem. Odstawić ciasto w chłodne miejsce do następnego dnia. Smacznego. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
Naleśniki z kaszą kuskus, szpinakiem i czarnymi oliwkami 169

czarnymi oliwkami. Idealna jako przekąska na zimno lub na ciepło. Bardzo szybkie w przygotowaniu, niedrogie i ciekawe danie.  Ciasto na naleśniki , moje ulubione znajdziecie na blogu. Placki są cienkie jak chusteczka i przepyszne! Naleśniki z kaszą kuskus, szpinakiem i czarnymi oliwkami / 10 naleśników Składniki: ciasto na naleśniki 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka mleka(...)dużej miski razem z czosnkiem. Do tej samej miski dodajemy kuskus. Oliwki kroimy w kostkę. Doprawiamy całość do smaku. Mieszamy. Gdy farsz będzie już zimny przygotowujemy naleśniki. Na placek naleśnika z brzegu układamy farsz. Zawijamy z przodu, a następnie składamy dwa boki naleśnika, ponownie zawijamy całość, jak cygaro. Przygotowujemy kolejne naleśniki. Podajemy na zimno, skropione olejem rzepakowym

Moja smaczna kuchnia
Hash browns 139

okazji akcji ziemniaczanej organizowanej na agregatach blogów kulinarnych. Coś pomiędzy rösti a plackami ziemniaczanymi. Pomiędzy, bo rösti robi się z ziemniaków ugotowanych, a z kolei ziemniaki na placki są drobniej starte i pomieszane często z mąką. Podczas gdy pierwsze wzmianki o rösti pochodzą z XVI wieku, pierwsze wzmianki o hash browns pochodzą z końca XIX wieku, jakoby miało

Kryzysowa Książka Kucharska
Szybkie przekąski na święta i nie tylko 4112

białej fasoli   Składniki:   300 g piersi z kurczaka ½ łyżeczki przyprawy curry w proszku ½ łyżeczki papryki słodkiej w proszku 2 łyżki oleju roślinnego 4 placki tortilli 1 opakowanie Pasty z białej fasoli „Z gruntu dobre” 50 g rukoli lub mieszanki sałat 1 marchewka 1 czerwona papryka sól, pieprz   Przygotowanie:   Pierś(...)proszku. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Usmaż na suchej patelni na ciemnozłoty kolor. Odstaw do przestygnięcia, następnie pokrój w plasterki. Placki tortilli posmaruj pastą z białej fasoli. Ułóż garść rukoli, trochę startej na grubych oczkach marchewki, kilka kawałków papryki pokrojonej w słupki oraz plastry kurczaka. Całość ciasno zwiń

kuron.com.pl
Ciasto mleczna kanapka 142

otrzymania jednolitej masy. Wykonanie polewy: Wszystkie składniki razem gotujemy, cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę rozpuszczoną w łyżce gorącej wody. Polewę lekko studzimy i polewamy placek. Składanie placka: Na upieczony biszkopt wykładamy przygotowany krem, przykrywamy drugim biszkoptem i polewamy polewą. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia

Tradycyjna Kuchnia
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI + FILMIK 138

zagniatam, przekładamy na deseczkę posypaną mąką i odkładamy na 10 minut aby odpoczęło. Na stolnicy porcjujemy ciasto. Ja robię wałeczek i kroję go na małe kopytka, następnie rozwałkowuję na placki. Na każdy placek nakładam po łyżeczkę farszu i zlepiam pierogi. Układamy na posypanej mąką desce. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku około 3 minuty, licząc czas do wypłynięcia

Kulinarne Fantazje Marioli
PLACKI Z CUKINII Z ŁOSOSIEM 163

Dziś zwykłe placki z cukinii postanowiłam wzbogacić dodatkiem wędzonego łososia. Smak ten fajnie podkręca smak placuszków. Wypróbujcie sami, z ulubionymi dodatkami smakują wybornie  Składniki: 1 kg cukinii ( bez skóry, pestek) 2 jajka sól pieprz świeżo mielony 4 łyżki mąki dodatkowo: śmietana 18% lub jogurt naturalny 20 dag łososia wędzonego  świeży koperek Wykonanie: Cukinię ścieramy na tarce(...)formując placuszki, smażymy na rumiano z obu stron. ( jeśli masa jest rzadka, wodnista, dodajemy więcej mąki).  Po usmażeniu placuszki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.  Gotowe placki podajemy z kwaśna śmietaną lub jogurtem, do tego plasterkami łososia i świeżym koperkiem

Z Majeczką w kuchni
Pizzerinki z szynką parmeńską i rukolą 99

gotowe odstaw na ok. 1h w ciepłe miejsce. Gdy ciasto już wyrośnie, podziel je na 3 części. Każdą z nich rozwałkuj i wycinaj koła o średnicy ok. 10 cm. Placki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy placek posmaruj sosem pomidorowym, a następnie wykładaj na nie plaster szynki parmeńskiej oraz cebulę pokrojoną w plastry. Całość posyp startym

365 dni dookoła kuchni
Placki z ziemniaków i twarogu 121

lepiej pominąć dodatek czosnku. Z podanych składników wyszły mi 3 porcje. Każda miała ok. 23 g białka, 21 g tłuszczu i 32 g węglowodanów, co daje ok. 410 kcal. Placki podałam z sałatką z rukoli i koktajlowych pomidorów polanych dressingiem z łyżki oleju z pestek dyni i octu balsamicznego

Kucharzyca
Bardzo czekoladowe Brownie 160

Tym razem jedno z moich ulubionych ciast, które przygotowuje Madzia – czekoladowe Brownie. To wersja z bardzo czekoladowym środkiem i chrupiącym wierzchem. Bo takie właśnie powinno

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania