Przepis na : śniadanie
Danie proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego niebanalne w smaku. 2 porcje: 1 jajko 1 szklanka kefiru lub maślanki 1,5 szklanki mąki (ok. 200 g) 3 łyżki matcha 2 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka sody oczyszczonej W osobnych naczyniach mieszamy składniki suche i mokre. Następnie suche dodajemy do mokrych i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Jeśli masa będzie zbyt sucha, należy dolać kefiru lub maślanki. Placki smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Podajemy z sosem. Sos jeżynowy: ok. 200 g jeżyn 2-3 łyżki ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...