wszelakimi dodatkami, np. dżemem, syropem, miodem, z owocami, polewą, musem z owoców, bitą śmietaną czy jak dziś posypane cukrem pudrem, tak domowo, najprościej. Przepis znalazłam tutaj , wychodzi 6 placków, znikają na raz. Jeśli chcecie podwójcie porcję ciasta. Co do ilości cukru – tu dowolność, w oryginalnym przepisie są 3 łyżki, u mnie raz 2 raz ciut więcej, zależy ile brakuje
Zasmakuj Kuchnimiałam pojęcia że to wyjdzie takie pyszne. Ot tak połączyłam placki pełnoziarniste z sosem sezamowym i awokado a efekt zachwycający. Polecam "Śniadanie Mistrzów", będziecie zachwyceni. Placki pełnoziarniste z awokado i sosem sezamowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepodane z pulpą z mango. Uwielbiam takie śniadania A Wy? Co u Was najczęściej pojawia się na śniadanie? Stawiacie na tradycyjne kanapki lub owsiankę czy jednak sięgacie po omlety, placki, placuszki, a nawet naleśniki? Jeśli chodzi o te ostatnie, to polecam Wam przepis na pyszne naleśniki budyniowe . Proste i szybkie w przygotowaniu, podobnie jak dzisiejsze mini placuszki z mango
Słodkie okruszkiprzepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką SZAKSZUKA Z CHORISO PRZYGOTOWANIE: 15 minut SKŁADNIKI: – 3 średnie
nietylkopasta.plKuchnia meksykańska jest jedną z naszych ulubionych i nic nie umywa się do samodzielnie przygotowanego dania:). Sami możemy regulować poziom ostrości. Dziś meksykańska enchilada z kurczakiem - pycha! 4 placki tortilli 2 duże filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych 2 czerwone papryki 2 cebule przyprawa do kuchni meksykańskiej sól olej koncentrat pomidorowy(...)zalewy fasolę i pomidory z puszki. Dusimy do całkowitego odparowania wody, przez około 15 minut. Na koniec dodajemy starty ser (garstkę zostawiamy do posypania), mieszamy, studzimy. 2. Na placki tortilli Wykładamy farsz, tortillę zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch każdej tortilli smarujemy niewielką ilością koncentratu, posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut
Szefowa kuchnigórką wraz z proszkiem do pieczenia). Mieszamy dokładnie składniki. Masa ma być jednolita i mieć gęstość śmietany. Jeśli tak nie jest dodajemy mąkę. Delikatnie natłuszczamy patelnię i smażymy placki (na mniejszym ogniu) z obu stron. Jedna łyżka, to jeden placuszek. Placuszki podajemy z sosem truskawkowym. Smacznego
Słodkie okruszkidanie wymaga czasu ale tak nie jest. Sos możecie zrobić wieczorem a na obiad tylko podgrzać. No i placki jeszcze podsmażyć ale to zajmuje chwilkę. Szybko i smacznie. Placki do taco możecie kupić w sklepie Kuchnie Świata jak i wiele innych fajnych produktów. obiadowe taco
Ewa w kuchniplacek (można podsypać mąką), na którego środku kładziemy kulę z sera i szpinaku. Zlepiamy brzegi (jak przy lepieniu pierogów), lekko rozpłaszczamy dłonią i delikatnie wałkujemy na niezbyt cienki placek. Smażymy na dobrze rozgrzanej suchej patelni, po 2-3 minuty z każdej strony, do lekkiego zrumienienia. Lekko studzimy na kratce, przed podaniem kroimy w kliny
cool and mintyZapraszam na szybką w przygotowaniu pyszną przekąskę w tortilli. Serek kanapkowy, wędzony łosoś oraz szczypiorek zawinięte w placek tortilli to doskonałe połączenie smaków. Aby tortilla dobrze się skleiła zawinęłam ją w folię aluminiową od Stella-premium home line. Polecam tortillę z łososiem jako smaczną przystawkę. Składniki: 3 placki tortilli 100 g wędzonego łososia pęczek szczypiorku 100 g serka
słodkie i nie tylko historie kulinarneSkładniki: placki tortilli 5 sztuk 1 opakowanie, olej rzepakowy 5 łyżek, ząbki czosnku 4 sztuki, włoszczyzna rozdrobniona 4 łyżki, kostka rosołowa 1 sztuka, twaróg w kostce 150 gram, szpinak mrożony 1 opakowanie, jaka 1 sztuka, mąka 1 łyżka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki Na oleju podsmażyć na złoto pokrojone ząbki czosnku razem z włoszczyzną, kostką rosołową. Włożyć mrożone kawałki szpinaku(...)wszystko z 10 minut co jakiś czas mieszając. tortille ze szpinakiem... Wbić jajko, wsypać mąkę, pieprz mielony i szybko połączyć składniki do zagęszczenia, dobrze wystudzić. Dość grubo posmarować pięć placków tortilli, zawinąć w rulony i przed podaniem kroić na porcje - szpinakowe nadzienie do gotowych placków tortilli jest szybkim, smacznym, pożywnym posiłkiem na obiad, kolację.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięponownego wyrośnięcia na około 30 minut. Po tym czasie dodaję cukier puder i kakao, lekko mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Smażę racuchy partiami nakładając ciasto nadaję im kształt placka. Gotowe odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję gorące posypane cukrem pudrem lub/i z kremem czekoladowym. Smacznego
Zasmakuj Kuchniznacie tradycyjne, lubelskie placki na sodzie (lub fajerkach). Moja babcia je robiła i jest to moje wspomnienie dzieciństwa. Robię je praktycznie co tydzień i zawsze jest ich za mało bo tylu jest chętnych. Nie wiem może to kwestia sentymentu:) Najlepsze na ciepło ze szklanką mleka. Pychotka Składniki: 800g mąki 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej pół(...)zsiadłego mleka Sposób przygotowania: Na stolnicę wysypać mąkę, dodać sól i sodę. Zarobić zsiadłym mlekiem, żeby ciasto nie było za twarde. Wyrobić, kroić na małe kawałki, rozwałkować na placki. Chwilę poczekać żeby podrosły. Kłaść na średnio nagrzaną patelnię i smażyć z dwóch. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Na pewno zmotywuje mnie
Cukiernia Pychotkizetrzyj na tarce, a pozostałe pokrój w możliwie cienkie plasterki. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto i za pomocą dłoni uformuj okrągły placek. Placek posmaruj sosem, wyłóż pieczarki z cebulą, posyp startym serem i dodaj kawałki pozostałych serów. Pizzę piecz w nagrzanym w 200°C piekarniku (w termoobiegu) przez 12 minut
Zdrowie na języku :Ptobą nie współpracuje. I nie ważne, ze błagalnym wzrokiem patrzysz na piekarnik. Nie wzrusza go, ze chodzisz na paluszkach, żeby nie przeszkadzać mu w wyrastaniu. Klapa, klops, cienki placek. Za każdym razem, kiedy z drżącym sercem otwierasz drzwiczki piekarnika czujesz jak zalewa cię fala rozczarowania. Skąd to wiem? Bo mi tez zdarzało się siedzieć na podłodze kuchni(...)biszkopt. I co teraz? Moje gratulacje! Właśnie udało Ci się przełamać klątwę biszkoptu. Od teraz każde podejście do tego ciasta będzie Twoim cukierniczym triumfem. Koniec ze zjadaniem cienkiego placka na podłodze w kuchni! Skoro biszkopt nie stanowi już dla ciebie problemu, zapraszam cię do obejrzenia moich propozycji na urodzinowe torty . Pokaże Ci jak krok po kroku wyczarować ciasto, które
CiastkozercyWielu z Was być może pamięta kanapki z jajecznicą. Dziś niektórym może się to wydać dość dziwne, ale do momentu kiedy nie spróbują tego dania. Szybko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!