kminek, pieprz cayenne oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i chwilę podsmażać (nie za długo aby mięso nie stało się zbyt suche). Zdjąć z ognia i przestudzić. Na placek tortilli nakładać porcję farszu, na wierzchu posypać łyżką startego sera i zwinąć w rulon. Włożyć do naczynia żaroodpornego szwem do dołu. Wstawić na 20 min. do piekarnika nagrzanego
Złote przepisypizzę ? Na pewno ! Ale czy wiecie jak powinna wyglądać i smakować taka prawdziwa, włoska ? Przyznam, że ja długo nie miałam o tym pojęcia. Niestety, w wielu miejscach podaje się placki a'la pizza, które nie maja z nią wiele wspólnego poza nazwą. Żeby zjeść rzeczywiście dobre danie trzeba się nieźle naszukać. Ja mogę Wam już podpowiedzieć gdzie zjecie
Smaczna PyzaBiałka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu biszkopt przekrajamy na dwa placki. Składniki na masę makową: 30 dag maku 1 kostka masła 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej zapach migdałowy niecała szklanka cukru Mak gotujemy dwie godziny, następnie dwukrotnie przekręcamy
Salonik smakówmiód, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części, każdą część upiec oddzielnie w wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blasze. Piec w 170 stop. przez 20 minut Wyjąć upieczone placki, ostudzić. BISZKOPT Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijać, wlać żółtka, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec 25 minut
Kuchnia Danusiszczyptę soli i porcjami dodajemy mleko bardzo dokładnie wszystko razem mieszając. Następnie dodajemy masło i kolejny raz wszystko razem mieszamy, następnie wbijamy jajka i ostatni raz wszystko dokładnie mieszamy. Placki smażymy na patelni z niewielką ilością oleju tak, aby zarumieniły się z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami, w naszym przypadku był to syrop klonowy
Animelka Blogmleko i rozpuszczone masło, jajko. Ciasto zagniatamy i pozostawiamy pod przykryciem aby powiększyło swoją objętość. Ciasto dzielimy na dwie części rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm ( prostokąt). Rozwałkowany placek smarujemy połową nadzienia i rolujemy ciasto. Zwinięty rulon tniemy ostrym nożem na 12 kawałków. Każdy kawałek wkładamy do formy muffinkowej. Z drugą częścią ciasta i nadzienia robimy to samo
Niezły MłynekSkład: 500 g mięsa mielonego z indyka 200 g papryki konserwowej pieprz kolorowych 300 g ryżu kurkuma sól Paprykę kroimy na kostkę. Z mięsa mielonego kształtujemy placek i nadziewamy go papryką. Następnie wszystko zwijamy w roladę. Rozdrabniamy pieprz kolorowy i posypujemy z każdej strony mięso. Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu Do ryżu dodajemy kurkumę
Sylwetka Od Kuchniziemniaki młode oskrobać, opłukać i pokroić na mniejsze cząstki w blenderze dobrze zmiksować w misce zmiksowane ziemniaki dobrze wymieszać z mąką, jajkiem, jarzynką kucharka, pieprzem na gorącym oleju smażyć placki na rumiano z obu stron usmażone kłaść na ręczniku papierowym dla wchłonięcia oleju podać z sosem sałatkowym "włoskim" Prymat z mojego przepisu TUTAJ ......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzostawić w cieple na 40 minut do wyrośnięcia wyrośnięte ciasto znowu wyrobić ale ze 2 minuty i wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką mniejszą połowę ciasta rozwałkować na 2 cm placek i wycinać kieliszkiem krążki na mini pączki z większej części ciasta wycinać szklanką krążki na duże pączki na gorącym smalcu smażyć pączki na rumiano, uważać, aby nie spiec
W Mojej Kuchni Lubięrobocie z 1 minutę i wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką, ciasto posypać mąką i zostawić przykryte na 30 minut ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować na 2 cm placek - nałożyć połowę maku i zawinąć jak na roladkę włożyć do keksówek 24x15 wyłożonych papierem do pieczenia posmarować ciasto na wierzchu roztrzepanym jajkiem, piec w 200C około 45 minut - do suchego
W Mojej Kuchni Lubiępołówki, usunąć gniazda nasienne, przygotować słoiczek z marmoladą /użyłam swojej domowej ze śliwek z jabłkami/ wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować nie za cienkie placki na każdym rozsmarować łyżką pasek marmolady i ułożyć gruszki, posypać cynamonem ostrożnie i ciasno zawinąć roladki i włożyć do keksówek 22x11cm wyłożonych papierem do pieczenia, zostawić na 15 minut przykryte piec
W Mojej Kuchni Lubięjest za luźne ciasto wyjąć z misy robota, obsypać mąką i do woreczka schować na 15-20 minut z kuli odcinać porcje ciasta do wałkowania, wałkować nie za cienki placek i wycinać szklanką, kubkiem kółka, nakładać po truskawce i zlepiać pierogi pierogi wrzucać do gotującej się wody i po wypłynięciu gotować z 2- 3 minuty cedzakiem wykładać pierogi
W Mojej Kuchni Lubięłopatkę dobrze wymieszać z jajkiem, odciśniętą z mleka bułką, tartą bułką, pieprzem mielonym i odstawić na 15 minut aby bułka tarta napęczniała wziąć porcję mięsam i na dłoni zrobić placek i posmarować musztardą nałożyć plaster boczku wędzonego, kawałek kiszonego ogórka, cebulę nakryć porcją mielonego i uformować razem z tej ilości mięsa takie 3 zrazy duże, w takich wiekszych łatwiej
W Mojej Kuchni Lubięzmniejszyć ogień i gotowac z 25 minut, po ugotowaniu zostawić na 15 minut w szybkowarze i potem spuścić mamy pożywne, syte, wegetariańskie danie rodem z Meksyku, można podac z plackami tortilli, pieczywem lub z czym lubisz..............SMACZNEGO!!! danie można ugotować w zwykłym garnku, ale trzeba wlać dodatkową szklankę wody i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę
W Mojej Kuchni LubięCIASTO Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić wgłębienie, wbić jajko, dodać szczyptę soli, olej i wodę, zagniatając ciasto. Ciasto musi być elastyczne. Rozwałkować ciasto na placek, za pomocą szklanki lub specjalnej foremki do pierogów, wykrawać krążki. Na każdy krążek kłaść nadzienie z grzybów, dobrze zlepiać pierogi. Gotować pierogi we wrzącej i osolonej wodzie
Kuchnia Danusi