składniki* 2,5 szklanki mąki pszennej* 2/3 szklanki cukru pudru* 1 łyżeczka sody oczyszczonej* 1/2 szklanki miodu* 4 łyżki masła lub margaryny* 2 jajka* 4-5 łyżeczek kakao* 2-4 łyżek przyprawy do piernikaSposób wykonania Mąkę przesiać z sodą i kakao, dodać pozostałe składniki i zagnieść wszystko razem na elastyczne ciasto. Ciasto zamknąć w szczelnym pojemniku, lub woreczku foliowym i umieścić w lodówce na 1-2 dni (w razie braku czasu można piec już po 2-3 godzinach chłodzenia).Po tym czasie z... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...