cordon bleu z kurczaka – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta SZNYCLE Z INDYKA W CIEŚCIE Z SEREM PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 4-5 plastrów
nietylkopasta.plcordon bleu z kurczaka – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta ROLADKI Z KURCZAKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 2 piersi z kurczaka
nietylkopasta.plzrobić placki z kiszonej kapusty? Od jakiegoś czasu, szukając różnych tagów widziałem placki z kiszoną kapustą, zastanawiałem się nawet jak mogą smakować... i oto Agnieszka zrobiła takie placuszki z kapusty kiszonej. To co mogę stwierdzić, to po 1 - Są rewelacyjne i po 2 - nie rozpadają się, czyli można je zapakować zabrać na wyjazd, do pracy(...)dokładamy do ciasta. Doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy. Patelnię z tłuszczem rozgrzewamy. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżkę ciasta - tworząc placek. Placki smażymy (podobnie jak ziemniaczane) z dwóch stron na rumiany kolor. Gotowe fuczki podajemy z gęstą kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym. Smacznego :) Zapraszamy na nasz kanał na YouTube
Dieta Rozdzielna i Zdrowiecukinii – sałatka grecka – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta KOTLETY MIELONE W SOSIE MUSZTARDOWYM PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ KOTLETÓW: około 10 sztuk SKŁADNIKI KOTLETY: – 500 g mięsa
nietylkopasta.plkurczaka – falafel – cordon bleu z kurczaka – kotlety z cukinii – sałatka grecka – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta KOTLETY MIELONE W SOSIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ KOTLETÓW: około 10 sztuk SKŁADNIKI KOTLETY: – 500 g mięsa
nietylkopasta.plzieleniny, np. z rukolą. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: 535kcal Białko: 24,6g Węglowodany: 61,8g Tłuszcz: 22,9g Błonnik pokarmowy: 10,5g Spróbuj także: chrupiące placki z batatów, zapiekanka ziemniaczana z patelni. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Pieczone
Natka Pietruszkicukinii – kotlety mielone – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta ROLADKI Z INDYKA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDRAMI PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI
nietylkopasta.pldyniowe gnocchi – kotlety z cukinii – sałatka grecka – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta KOTLETY MIELONE PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ KOTLETÓW: ok 10 sztuk SKŁADNIKI: – 500 g mięsa mielonego z łopatki
nietylkopasta.plPolecam Wam garść moich ulubionych przepisów: – przepis na gnoccchi – dyniowe gnocchi – sałatka grecka – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane KOTLETy mielone z kurczaka PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ KOTLETÓW: ok 10 sztuk SKŁADNIKI: – 500 g mięsa mielonego z kurczaka (najlepiej z podudzi) – 1 jajko
nietylkopasta.plNastępnie do kaszy dodajemy mleko i miksujemy na jednolitą masę, dodajemy skórkę z pomarańczy, cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Dłonie oprószamy mąką ziemniaczaną, w dłoniach rozkładamy placek z kaszy, na środku układamy truskawkę i dokładnie zlepiamy, aby podczas gotowania knedle się nie pootwierały. Knedle układamy na oprószonym mąką blacie. W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy
kulinarne odsłony patiprzez około 10-15 min w temperaturze 180-190ºC. Beza: W tym czasie białka ubijamy z cukrem solą na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną i ocet. Kiedy placek wystygnie na jednym z nich nakładamy pianę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 160 st. C około 10 minut a następnie suszymy w 140 st. C jeszcze
Podróż w kulinariaDodaję do mięsa. Wlewam przecier pomidorowy i 100 ml wody. Duszę, aż gulasz będzie gęsty. Podaję na ciepło z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Podaję również z plackami, makaronem czy kotletami ziemniaczanymi
Gotowanie PatkiKiedyś myślałem, że placki mogą być tylko ziemniaczane i już :) albo z mąki... Teraz wiem, że można je zrobić prawie z wszystkiego co rośnie w ogródku :) Do miski ucieramy rzepę, rzodkiew i ziemniaka :) Po utarciu blendujemy i odsączamy... Dodajemy jajka, mąkę, sól i przyprawy... Mieszamy wszystko razem... Nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz i rozpłaszczamy na patelni. Smażymy
chleba naszegorozgrzanym oleju, dodaj mięso, pieprz czarny i ziołowy, przesmaż kilka minut i odstaw do ostudzenia. Przeciśnięte przez praskę gotowane ziemniaki połącz z surowymi, mąką ziemniaczaną i krochmalem. Formuj placki, nałóż farsz do środka , zlep je i formuj kluski okrągłe lub owalne. Gotuj kluski w lekko osolonej wodzie. Podajemy
Gotuj Sam!