W zasadzie przepis powinien nosić tytuł: tanie danie z resztek :), a to dlatego że do jego wykonania wykorzystałam ugotowane dzień wcześniej ziemniaki i brokuł , który lada
Mama z miastaKrążki cebulowe to idealny dodatek do mięs, jako przystawka lub zamiennik chipsów. Bardzo prosty przepis, który wykonasz w niecałe 30 minut. Poniżej przedstawiam listę potrzebnych produktów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zagospodarujecie jest do wyrzucenia a tak to mamy pyszne placki. Można także zrobić zakwas samemu i go wykorzystać. Idealne z sałatką na śniadanie, polecam. Zakwasowe placki jak ziemniaczane. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieByć może nie wszyscy się tego spodziewają, ale ryba w sosie czosnkowym to idealna przystawka na każde przyjęcie, kolację albo śniadanie. Jeśli odpowiednio przygotujecie sos czosnkowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeśli jesteście aktualnie na diecie, albo chcecie zmienić swój sposób odżywiania to polecam na początek naszą propozycję. Sałatka z pomidorami i mozzarellą to bardzo prosta propozycja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki : 2 średnie ziemniaki ok. 20 dag cukinii 2-3 łyżki mąki pszennej 1 jajko mała cebula sól tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Obrane ziemniaki, cukinie i
Proste PotrawyBardzo treściwe, pachnące czosnkiem i papryką. Składniki: 1 kg ziemniaków Pół czerwonej papryki Pół papryki żółtej 3/4 kiełbasy głogowskiej 5 łyżek mąki 3 ząbki czosnku cebula
Lena GotujePonieważ często nie wiem już co podać Miśce, a jak już wiecie Ona uwielbia wszelkie mączne rzeczy, tym razem postanowiłam ponownie przemycić trochę więcej warzyw w plackach zwanych ziemniaczanymi. W przepisie na ziemniaczane zamieniłam część ziemniaków na cukinię i dziecko szczęśliwe i mama szczęśliwa. Szczerze polecam jako właśnie sposób na przemycenie różnych składników. szczególnie wtedy kiedy maluch
Gotowanie z pasjąLekka SAŁATKA Z FENKUŁEM I POMARAŃCZĄ w cytrusowym sosie świetnie... Artykuł Sałatka z fenkułem i pomarańczą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECzasem bywa tak, że rozsądek przegrywa z radością. Bo są rzeczy, które robić lubię i rzeczy, które robić muszę lub powinnam. Lubię czytać. Zasadniczo wszystko
Gotuj z Blue Ravenstrzelającej posypce Chłodnik jogurtowy z wiśniami Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami gałązkowymi Ziemniaki w ziołach prowansalskich i oregano, pieczone w piekarniku Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem
Codzienna kuchnia niecodziennaWracamy do prostych, szybkich i przepysznych przepisów. Tym razem skłaniamy się ku słonecznym i śródziemnomorskim klimatom. Nie zabraknie pomidorów, oliwek i świeżej bazylii, a wszystko to
Bananowe Polewszystkich którzy taką dietę wybrali na życie. Mnie zawsze takie pasty bardzo smakują do smarowania chleba ale nadają się do mini kanapeczek, takich małych przekąsek a i do placków np. ziemniaczanych smakują wybornie. Popróbujcie i napiszcie jak Wam smakuje najlepiej. Pasty z soczewicy mają jedną wadę, mają nieciekawy kolor ale to już szczegół. Pasta z soczewicy i oliwek. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowaniezagnieść jak by się zbytnio kleiło dodać więcej mąki ilość mąki zależy od ziemniaków 3. Czereśnie przelać na sito by nieco odciekły z soku Z masy ziemniaczanej robić placki nadziewać czereśniami skleić zrobić knedle Knedle gotować w wrzątku do wypłynięcia przelać zimną wodą i zostawić chwilę by się parzyły 4. Do odcedzonego soku dolać wodę
W królestwie smaków Beaty