Jest wiele sposobów podawania gulaszu z ziemniakami, z kaszą, z plackami ziemniaczanymi ale to już wszyscy znamy i większość z nas już jadła w takiej postaci. Chciała bym wam pokazać nieco inny sposób podawania gulaszu. Możemy naszych gości czy domowników zaskoczyć:) Mowa jest o Quiche czyli wykwintna tarta. Jest krucha, pyszna i każdego zaskoczy niespodzianka w środku
Basia w kuchnilecz jeśli ktoś lubi - droga wolna :) Gulasz jest czaso- i pracochłonny, ale warto czasami zaszaleć i cieszyć się tym pysznym, sycącym daniem. Najlepiej podawać z pieczywem, kluskami lub plackami ziemniaczanymi :) Smacznego
Kitchens AlphabetPlacki ziemniaczane to moje wspomnienie dzieciństwa, wakacji spędzanych na wsi. Jako że przywiązuję wagę do tradycyjnych dań i kuchni mojej babci więc często w moim domu goszczą dania- smaki moich dzięcięcych lat Składniki: 2 kg ziemniaków 2 duze cebule 5 łyżek m ąki 2 ca łe jajka sól ok.3 łyzeczki pieprz ok. łyzeczki Wykonanie: Ziemniaki tarkujemy
Z Majeczką w kuchniosobiście wolę z gęstym jogurtem naturalnym, ale każdy zrobi tak jak chce i lubi! :) Odstawiamy nasz dip i smażymy na wolnym ogniu nasze placuszki. Forumujemy je jak placki ziemniaczane, Im bardziej będą wypieczone tym lepiej je odwrócić! Smacznego
Kuchnia moimi oczamipięknych okazów grzybków z ostatniego Grzybobrania miałam wiele, jednym z nich był sos grzybowy, pyszny dodatek do wielu dań (mięs, kasz, ziemniaków, kopytek, klusek śląskich, czy placków ziemniaczanych). Jest to zatem dodatek, który nie może się znudzić i dzięki dużemu wyborowi współgrających składników, odpowiada każdemu. Składniki: miseczka grzybów ok 300 g cebula śmietana łyżka mąki świeżo
Taste Of My Dayproste, pożywne i pyszne. Klasycznie podawany z pitą, macą, bagietką lub krakersami, ale możemy go jeść z sałatkami, pieczonymi warzywami, a nawet z typowo polskim akcentem jakim są placki ziemniaczane :) Hummus jest doskonały na co dzień (np. jako smarowidło do kanapek), podczas spotkań z przyjaciółmi (m.in. jako dip do warzyw / krakersów) lub na specjalne okazje, jako urozmaicenie
Taste Of My Daycytryny i wszystko wymieszać dodać gęsty jogurt, koperek i wymieszać schować do lodówki na 30 minut, aby smaki się "przegryzły" o takim smaku sos lubimy do placków ziemniaczanych, do zimnych mięs, wędlin i np. do surowych warzyw........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięplacki placki sie smarza zaraz trafia na talerz Ps Placki ziemniaczane mozna rowniez podawac polane smietana i posypane cukrem, ale tez polane sosem pieczarkowym lub miesnym
Klaudynkowa kuchnianajlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny Gdy brokuł wystygnie mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy mąkę, aby uzyskać konsystencję podobną do placków ziemniaczanych. Ostatecznie doprawiamy i smażymy po 2 min z każdej strony. Placuszki smakują super z sosem czosnkowym. Smacznego
Kuchnia moimi oczamigroszkiem Pizza z gyrosem Pizza dwie pory roku Pizzerinki Pizzerinki 2 Placki Placuszki z jabłkami Placki z cukinii Placki z kurkami Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Placuszki dyniowe Pyzy Pyzy z kurkami Tortille Tortille z kurczakiem i warzywami
Aga w kuchnicieście naleśnikowym Kurki w sosie śmietanowym Makaron z borowikami Makaron z kurkami Marynowane kurki Marynowane opieńki Pierogi z kapustą i grzybami Placki z kurkami ze śmietaną Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Pyzy z kurkami Rolada z grzybami i kurczakiem Sakiewki z kurkami Tagliatelle z pieczarkami
Aga w kuchnidodajemy pod koniec oliwy z oliwek. Nalewamy do miseczek, posypujemy koperkiem. Smacznego. Krem podajemy z grzankami lub pikantnymi paluszkami włoskimi. Ja podalam z zapiekanką coś w rodzaju placka ziemniaczanego z pikantnym salami
Z Kuchni Do KuchniPlacki ziemniaczane podpatrzone u Magdy Gessler, którą darzę szczególną sympatią. Swoje wykonałam na wsi u babci, z młodych ziemniaków, które musiałam sobie sama motyczką ukopać. Nie powiem jaka masakrę w polu zrobiłam ! Będą nam potrzebne -1 kg ziemniaków -2 cebule -3 ząbki czosnku -2 jaja -2-3 łyżki mąki pszennej -sól i pieorz, olej do smażenia lub smalec
Z Kuchni Do KuchniMoja rodzinka uwielbia ostatnio wszelkiego rodzaju placuszki. Były już placuszki z cukinii, były z cukinii i bakłażana , dziś wykombinowałam z cukinii i ziemniaków. Wyszły przepyszne, chrupiące (tak jak placki ziemniaczane) . Może i nie są bardzo zdrowe ale za to baaardzo smaczne. Nadmiar tłuszczu odsączyłam na papierowym ręczniku, więc nie jest aż tak źle. Polecam bardzo gorąco, może komuś
Smaczne Zdrowecebulę mieszamy ze solą oraz jajkiem Dodajemy obydwa rodzaje mąki - mieszamy na gładka masę , jeśli byłaby zbyt rzadka ( a musi przypominać masę jaką robimy gdy przygotowujemy placki ziemniaczane ) dosypujemy jeszcze łyżkę mąki pszennej Na rozgrzany tłuszcz kładziemy masę i dokładnie rozprowadzamy Smażymy z obydwu stron na rumiano Możemy posypać cukrem albo zjadać na ostro
Proste Potrawy