placki kukurydziane - 500 przepisów (strona:6/34)

Kukurydziane sowy - prosto na śniadanie! - bez mąki 128

Kukurydziane sowy to pyszne placki na śniadanie. Myślę, że przypadną do gustu dla najmłodszych! Placuszki usmażyłam na patelni na formie w kształcie sowy. Foremkę zakupiłam w biedronce. Ale myślę, ze możecie użyć każdy kształt. Kwestia wyobraźni i kreatywności :). Mniaam! # dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes Składniki: Na główne ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki mąki szczypta soli Dodatkowo: 3 łyżki zgniecionych

Gotuj z Mąką
“Naturalna kuchnia wegetariańska” – recenzja 196

owsiane, jabłka z granolą, budyń z ryżu, surówka z natki pietruszki i sałatka z cieciorki czy pieczeń Salomona. Proste i pyszne wydaje się mleko kokosowo-owsiane czy kukurydziane. A na deser? Placek z dynii i bułeczki jabłkowo-owsian Naturalna kuchnia wegetariańska Autor: Carolin Mueller-Pawlak Wydawnictwo: Źródła Życia Data premiery: 2017 Ilość stron: 170 Okładka: twarda Artykuł “Naturalna kuchnia

Ugotowane pozamiatane
Bezglutenowe placuszki gryczane z bananami i polewą truskawkową 171

Bezglutenowa wersja placuszków nadziewanych bananami. Zdrowo i fit, a to głównie dzięki zawartości mąki gryczanej. Placuszki można jeść również na zimno. Mój mąż stwierdził nawet, że

Passions hobbies life
Bezglutenowe placuszki z truskawkami 153

mleka w proszku dwie łyżki jogurtu naturalnego szklankę musu z truskawek dwa jajka 1,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (można pominąć – placki wyjdą płaskie) mąka kukurydziana – miałam opakowanie 400g, weszło prawie całe pół łyżeczki soli dwie łyżki cukru brązowego dwie łyżki oleju Wszystkie składniki oprócz mąki i proszku łączymy bardzo dokładnie. Dosypujemy mąkę partiami, tak, żeby utworzyło

ladykitchen
Weekendowe śniadanie - placki z ricottą i chia 198

ricottą z dodatkiem chia i  domowego cukru pudru różanego , który możecie zastąpić każdym innym.  Do podania z waszymi ulubionymi dodatkami lub sosem malinowo-kokosowym. Podobne placki, przygotowane z mąki kukurydzianej, możecie zjeść w Gwatemali i w Peru przy granicy z Boliwią. Najczęściej podawane ze smażonymi bananami. Smacznego :)   Czas przygotowania: 25 minut Porcje: 10 placuszków Składniki

SzczyptaSmaQ
Bezglutenowe placki jabłkowe 939

dietę bezglutenową, ale po prostu poszerzyć horyzonty i spróbować czegoś nowego.  Dzisiaj na śniadanie przygotowałam bezglutenowe placki jabłkowe. Mają całkiem inny smak niż tradycyjne pszenne placki, mąka gryczana i kukurydziana jest dość specyficzna w smaku. Nie każdemu będzie to pewnie odpowiadać. Ja zjadłam tylko kilka sztuk, ale za to Mateusz je bardzo zachwalał i zjadł pozostałe

Pora coś zjeść
Placuszki z kukurydzy, z papryczką chilli i cheddarem 142

Przepyszne i delikatne w smaku placuszki kukurydziane. W smaku delikatnie przypominają, nasze tradycyjne placki ziemniaczane na ostro. Plusem jest to, że nic nie musimy trzeć (no oprócz sera ;). Wystarczy nam miska, łyżka i blender. Prawda, że będzie łatwo? Polecam z czystym sumieniem.   'placuszki z kukurydzy, z papryczką chilli i cheddarem' Składniki (na ok.12 placuszków) - 150g kukurydzy z puszki

CookYourself
Tacos 191

godzinę na małym ogniu. Zabieramy się do przygotowania placków. Mąkę pszenną mieszamy z kukurydzianą. Dodajemy do tego pół łyżeczki soli i wlewamy gorącą wodę. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą. Ciasto wyrabiamy tradycyjnie jak ciasto, do uzyskania zwartej kuli. Ciasto wałkujemy i wykrawamy niewielkie koła i posypujemy przyprawą tacos. Placki smażymy na suchej patelni, obustronnie, aż się zarumienią. Gotowy placek

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Letni tort truskawkowy 135

termoobieg. Wyłóż dno formy papierem do pieczenia, a następnie napełnij masą. Piecz biszkopt przez 25 – 30 min. Wyjmij z piekarnika, ostudź i przekrój na 3 placki. Wymieszaj żółtka z cukrem, kukurydzianą skrobią i wodą. Dodaj sok z cytryny i zacznij podgrzewać cały czas mieszając. Kiedy krem zacznie gęstnieć zdejmij z ognia i dodaj masło. Wymieszaj na gładką(...)rondelku. Dodaj napęczniałą i odciśniętą z wody żelatynę. Wymieszaj i odstaw do ostudzenia. Kiedy mus zacznie tężeć wymieszaj z ubitą śmietaną. Przygotuj obręcz o średnicy biszkoptu. Umieść pierwszy placek. Posmaruj środek cytrynowym kremem, a następnie pokryj połową truskawkowego musu. Przykryj kolejnym plackiem i powtórz procedurę. Zakończ ostatnim plackiem, przykryj folią i wstaw do lodówki na 2 godziny

codojedzenia
CIASTECZKA ŚNIADANIOWE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 121

Placuszki kakaowe z płatków kukurydzianych z kakao i miodem a'la ciasteczka, pieczone w piekarniku to idealna propozycja na słodkie śniadanie. Są bardzo pożywne i smaczne

Kuchnia MagdaLeny
Wegański placek po węgiersku 169

będzie smakował z każdą kaszą, ryżem czy makaronem. Składniki na 4 duże placki i sos, który wystarczy na 6 porcji: placki ziemniaczane: 1 kg ziemniaków 1 batat (około 200 g) 50 g mąki kukurydzianej 2 czubate łyżki gęstego mleka kokosowego z puszki 1 cebula łyżeczka soli łyżeczka suszonego czosnku (lub 1-2 ząbki świeżego) pół łyżeczki gałki muszkatołowej(...)mąki kukurydzianej do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Zacznij od przygotowanie placków ziemniaczanych, po gdy będą się smażyć to będziesz mieć wystarczająco dużo czasu, aby przygotować sos, i gdy uporasz się już z ostatnim plendzem to możesz podawać obiad. Zetrzyj ziemniaki na najdrobniejszych oczkach tarki, po czym umieść na sitku aby odciekły. W dużej misce połącz wszystkie składniki na placki

greenscarf
556. Z karmelem. Brak czasu. 112

Kukurydziane pancakes z persymoną podane z ricottą i sosem karmelowym**z cynamonem i solomBiszkopt upieczony. Krem zrobiony. Jeszcze tylko 18 sztuk muffinek. Nakładające się urodziny dwóch

More food, love and dreams
Tacos – pszenno- kukurydziane muszle do nadziewania 281

tacos z mąki pszennej i kukurydzianej – szybkie, wygodne i chrupiące! Zapisz Skorupki do tacos można przygotować na kilka mniej lub bardziej skomplikowanych sposobów – jedno z kukurydzianych ciast szykuje się jak naleśniki, następnie usmażone placki jeszcze raz smaży i formuje w głębokim tłuszczu. Mój przepis jest mało skomplikowany, nie wymaga smażenia ani specjalnych przyrządów do formowania a co najważniejsze – smażenia(...)rynku dostępna jest też mąka kukurydziana biała – pozbawiona żółtych osłonek ziarna kukurydzy – skrobia kukurydziana. Ją stosujemy podobnie jak mąkę ziemniaczaną i ryżową. Nie pomylcie tutaj mąki z kaszą kukurydzianą, bo tacos zwyczajnie nie wyjdą – kaszka, nawet ta najdrobniejsza – w dalszym ciągu jest kaszą, nie mąką. Obie mąki przesiewamy do miski. Rozpuszczamy masło lub podgrzewamy oliwę, wsypujemy sól i wlewamy

Karo in the Kitchen
Placuszki z brokułami 111

zawsze, wtopy się zdarzają, choćby wczorajszy omlet z serem, który uległ całkowitej destrukcji na patelni;p poproszę o weekend!  Składniki: (na około 14 placków): 3 jajka łyżka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki 400-450 mrożonych brokułów (lub też świeżych) 3 łyżki mielonych otrębów żytnich sól, pieprz, opcjonalnie granulowany czosnek lub cebula wg. smaku podajemy z gęstym jogurtem(...)gotujemy, aż się rozmrożą następnie odcedzamy i studzimy wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na dość jednolitą masę smażymy placki/około 1-2 łyżki ciasta na jeden placek/ (dość długo na jednej stronie zanim zaczniemy przewracać) na rozgrzanej teflonowej patelni na małym ogniu (przed każdym plackiem przecieramy patelnię ręcznikiem papierowym nasączonym olejem)  podajemy z jogurtem naturalnym SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kukurydziane placuszki na "Dzień Dobry" 152

coś ochotę, ale nie wiemy na co i nie chcemy się przy tym napracować. Zdarza się również taki czas kiedy np mamy paczkę naturalnych kukurydzianych chrupek i jakoś nieszczególnie wielmy jak je zagospodarować. Te placki to fajny pomysł na szybkie i smaczne śniadanie/kolację. Składniki: 100g mąki kukurydzianej (lub tak jak u mnie paczka chrupek kukurydzianych 100g) pół(...)Przygotowanie: Chrupki kukurydziane rozdrabniamy w blenderze. Jajko miksujemy razem ze szczypta soli oraz cukrem. Dodajemy powoli mąkę kukurydzianą lub zblendowane chrupki na przemian z mlekiem oraz mąką pszenną. Wsypujemy proszek do pieczenia oraz doprawiamy do smaku. Zdarza mi sie do tych placków dodawać również ok 30g startego żółtego sera. Smazymy na rozgrzanym oleju i zajadamy np z jogurtem naturalnym. Smacznego

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania