Naleśniki nadziane brokułami i camembertem. Chrupiąca panierka i pyszny farsz. Pomysł na sycący, wegetariański obiad. Nie podaję przepisu na naleśniki, bo zakładam że każdy ma swój
BullioCiasto jogurtowe to wyjątkowo proste i smaczne ciasto do przygotowania. Nie trzeba nic ubijać ani miksować (nawet nie można, bo nie wyjdzie!), wystarczy wszystko wymieszać i
Oryginalny smakTo chyba jedne z moich ulubionych bezglutenowych placuszków na śniadanie. Mają delikatnie orzechowy posmak przeplatający się ze słodkim bananem. Na żywo ich zielony kolor jest bardziej
Mienta blogIdealne na rozpustne niedzielne śniadanie. Robi się je błyskawicznie więc śmiało mogą zastąpić poniedziałkową owsiankę. Sztuki tworzenia i smażenia naleśników nauczył mnie mój Tata. Do przygotowania
wegetalerzekruchego ciasta? Jakie są proporcje ? I czy kruche ciasto można mrozić? Poczytajcie! Ciasto kruche jest tym ciastem, które najczęściej wykorzystujemy do przygotowania tart, babeczek, ciastek i ciasteczek oraz kruchych placków z kremem, owocami czy też innymi dodatkami. Taka żelazna proporcja kruchego ciasta to 3:2:1 , co oznacza , że używamy do jego przygotowania 3 części mąki , 2 części masła
Ostra na Słodkozalać małą ilością wody ok.1/4 szklanki. Wymiksować do masy budyniowej. Dodać kilka łyżek likieru kawowego. Ciasto przekroić na połowę. spód posmarować dżemem. Na to położyć masę budyniową. Przykryć drugim plackiem. Przygotować bitą śmietanę. Żelatynę rozpuścić dokładnie w małej ilości ciepłej wody. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt. Posypać kawą rozpuszczalną, tarta czekoladą
W kuchennym oknie Ewyprzykryła kaszę), dodajemy płaską łyżeczkę soli i zostawiamy na 10 minut. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy ją w drobna kostkę, siekamy koperek (zostawiamy kilka gałązek do przyozdobienia placków) i szczypiorek, kruszymy serek sałatkowy Apetina, czosnek przeciskamy przez praskę. Po 10 minutach mieszamy nasz kuskus, jeśli nie wchłonął całej wody-odcedzamy go na sitku. Doprawiamy solą, pieprzem, 2 łyżeczkami
Zawsze głodna!pierwszych wyczekiwanych po zimie polskich owoców. Rabarbar właśnie wyrósł u mojej mamy na ogrodzie więc szkoda byłoby tego nie wykorzystać. Przeważnie ląduje on w kompocie lub w przepysznym drożdżowym placku, którego nie mogę przestać jeść. Tym razem dla odmiany upiekłam coś innego i nie drożdżowego. Na spodzie "szarlotkowe" kruche ciasto i dużo ilość rabarbaru a całość przykryta bezową
Milion SmakówKolejna wariacja na temat placków w moim wykonaniu - tym razem z kalafiora. Bardzo zdrowe i lekkie. Kalafior ugotowany al dente z dodatkiem jajek, jogurtu i odrobiny sera dla wzmocnienia smaku. Koniecznie do wypróbowania gdy na rynku są świeże kalafiory
Milion Smakówskładają się z twarogu są dobrą alternatywą dla klasycznych śniadań. Da radę przygotować je w pół godziny a naprawdę warto. Dodatek świeżych winogron dobrze komponuje się z serowym smakiem placków a jest odświeżający i pobudzający
Milion SmakówKlasyczny, prosty gulasz, który zawiera bardzo mało składników, ale smakuje wyśmienicie. Nadaje się idealnie jako obiad lub jako nadzienie do placków po węgiersku
Milion Smakówśniadanie czy lunch. Są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je z jogurtem truskawkowym. Jeden placuszek to niecałe 100 kcal. Składniki (wychodzi ok 8 placków): 300 g twarogu (najlepiej chudego) 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki otrębów (dałam pszenne) łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru ( może być zwykły, stewia, ksylitol) Przygotowanie Wszystkie
e-PrzepisyKulinarneciągle mieszając mikserem . Następnie dodajemy śmietanę fix , wszystko mieszamy. Zimne ciasto przeciąć na pół . Na jedną połowę ciasta wyłożyć słoiczek dżemu , następnie wykładamy połowę masy śmietanowej . Przykrywamy drugim plackiem . Wierzch smarujemy resztą dżemu i masy śmietanowej. Na wierzch ścieramy czekoladę. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przepysznych , ekologicznych , bez konserwantów produktów firmy http://www.primavika.pl
Sama słodycz i szczypta chiliBędąc w Tatrach nie sposób przejść obojętnie obok tradycyjnych potraw regionalnych. Jednym z dań, obok oscypków, czy placków zbójnickich, bez którego nie wyobrażam sobie wakacji w górach jest kwaśnica- zupa z pozoru i z nazwy nie zachęcająca do spróbowania, w rzeczywistości smakuje o wiele lepiej niż się nazywa. Serwowana praktycznie w każdej karczmie Zakopanego - o ile oczywiście wybieramy
Kuchenne aromatySkładniki: (na blaszkę 25x30cm) - 1,5 kg ziemniaków - mąka - 2 jajka - wędzona słonina lub boczek - czerwone pesto - zioła: majeranek, kurkuma, pietruszka, pieprz, sól - papier do pieczenia
upichcona