placek z patelni - 1500 przepisów (strona:71/100)

NALEŚNIKI Z JAJECZNICĄ I ŁOSOSIEM 190

Naleśniki na słodko jem hmm ... chyba nie częściej niż raz na 2 m-ce, kiedy "weźmie" mnie ochota na coś słodkiego. Wtedy serwuję je sobie

Walijskie Pichcenie
513. Domowy makaron smażony w sosie. 198

soliwoda do konsystencji*Wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą w jednolitą gładką kulkę. Zostawiamy przykrytą ściereczką by "odpoczęła" na jakieś 30min. Następnie na oproszonym mąką blacie rozwałkowujemy na dość cienki placek**. Wycinam długie paski i pozostawiam na blacie na co najmniej 30min, by makaron się podsuszył.***Gotuję w osolonym wrzątku przez ok.5min*****nie wiem ile dokładnie bo dodawałam w między(...)ciasta coś do osłodzenia bo makaron sam w sobie nie jest słodkiSos:sok z 1/2 pomarańczyłyżka mioducynamonaromat pomarańczowyskórka starta z pomarańczy+ makaronWszystkie składniki mieszamy ze sobą, wlewamy na patelnie i doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy makaron i smażymy dopóki wszystkiego nie wchłonie

More food, love and dreams
Zielone Tortille 222

Składniki: na 24 porcje 8 placków tortilli 25 dkg sera żółtego 3 filety z kurczaka 1 sałata lodowa 1 dojrzałe owoce awokado 1 ogórek zielony 2 pomidory oliwa z oliwek 1 op serka naturalnego  bazylia oregano sól pieprz słodka papryka Guacamole: • 1dojrzałe awokado • 2 łyżki soku z limonki • 1 mały ząbek czosnku • 2 łyżeczki pikantnego sosu tabasco • kilka gałązek(...)ziołami, posypujemy serem, sałatką, układamy ogórka, awokado, kawałki kurczaka i pomidora. Zawijamy, w trzech miejscach spinamy wykałaczkami, kroimy na trzy podobnej wielkości kąski, lub mniejsze Układam na gorącej, suchej patelni, zapiekamy na złoty kolor, podajemy z dipem guacamole lub kwaśną śmietaną Smacznego!! P.S Jak zawsze- tortilla jest idealna zarówno na gorąco jak i na zimno po przekrojeniu na mniejsze kawałeczki

Luźna Kuchnia
Słodko-kwaśne racuchy z rabarbarem - rabarbarowy debiut kulinarny 155

To danie jest moim rabarbarowym debiutem kulinarnym:) Nigdy nic nie robiłam z rabarbaru i miałam ogromną ochotę spróbować jak smakuje. Przepis na ciasto wzięłam z Harmonii

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Bliny ziemniaczane z mięsem 248

Potato pancakes with meat Składniki: Placuszki ziemniaczane: 6 dużych ziemniaków 2 jajka 5 łyżek mąki 1 cebula sól pieprz olej do smażenia Mięso mielone: 30 dag

Kulinarny karnet Christophera
KROKIETY Z PIECZARKAMI, PAPRYKĄ I SEREM 227

Dziś zapraszam na pyszne, domowe krokiety :) Krokiety zazwyczaj robię z mielonym mięsem albo z pieczarkami. Takie smakują nam najbardziej. Tym razem farsz pieczarkowy wzbogaciłam o

Walijskie Pichcenie
Naleśniki koronkowe 154

Oglądając koronkowe naleśniki na różnych blogach postanowiłam zrobić i ja...ale niestety ja nie mam aż takich zdolności...i takich pięknych serc koronkowych [a takie planowałam

Moje domowe kucharzenie
Smalec (czysty) 228

drobną kostkę – najlepiej około pół centymetra. Dużo łatwiej się kroi słoninę, którą wcześniej damy na co najmniej pół godziny do zamrażalnika. Do roztopienia używamy garnka, rondla albo patelni o grubym dnie, naczynie z przykryciem ograniczy zapach w mieszkaniu, który nie dla każdego jest przyjemny. Słoninę topimy na małym ogniu . W zależności od ognia, ilości i rodzaju słoniny może(...)smak dobrze się komponuje, czyli np. do panierowanych ryb i drobiu albo też naleśników paleo . Do smażenia wołowiny, niezależnie czy jako stek czy na gulasz, używam właśnie smalcu (domowego). Placki ziemniaczane, czy jajecznica tylko na smalcu, ale jajka sadzone czasem robię na maśle klarowanym. Zalecam jednak umiar w używaniu smalcu , chyba że masz dostęp do słoniny od „szczęśliwych

PaleoSMAK
Placuszki owsiane z mango. Cykl: DIETA NISKOKALORYCZNA 201

Będąc na diecie powinniśmy wybierać produkty bogate w błonnik. Usprawnia on pracę jelit, zwiększa objętość treści pokarmowej, dzięki czemu dłużej jesteśmy syci.  Źródłem błonnika w

SMYKWKUCHNI
Pierogi Ruskie 191

jeszcze troszkę ciepłej wody , jeżeli jast za klejące , dodajemy odrobinę mąki. Gotowe pulchne ciasto kładziemy obok i przykrywamy miską. 4.Odrywamy po kawałku ciasto i rozwałkowujemy je na cieniutki placek. Jeżeli ciasto delikatnie przykleja się do blatu/stolnicy , podsyp mąką. Bierzemy coś w kształcie koła o średnicy (8-11cm) , może to być maszynka do robienia pierogów, kubek , kufel , pucharek(...)talerz.7.Pierogi lepiej smakują ze smażoną cebulą i kiełbaską ;) więc jak masz ochotę pokrój te składniki w kostkę i podsmaż, a następnie udekoruj tym , ugotowane pierogi. 8.Lubisz smażone ? Odpal patelnię i ugotowane pierogi , podsmaż na minimalnej ilości tłuszczu. TERAZ MOŻESZ SPOKOJNIE USIĄŚĆ PRZY STOLE I DELEKTOWAĆ SIĘ NIEZWYKŁYM SMAKIEM TRADYCYJNYMI PIEROGAMI RUSKIMI :DA do milszego gotowania proponuję piękną nutkę

Gotuj Z Muzyką
Farszynki z mięsem – bez laktozy 170

Mięso i ziemniaczki – proszę bardzo!Co prawda nie w wydaniu klasycznego obiadu na talerzu , a w formie rewelacyjnych kotlecików , ale zdecydowanie warto wziąć je pod

Ostra na Słodko
Sernik dyniowy z orzechami 321

zimne masło, składniki razem posiekać - dodać żółtko, wyrobić gładkie ciasto, schłodzić je przez 1 godzinę w lodówce- tortownicę wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, ciasto rozciągnąć lub rozwałkować na placek, wyłożyć nim dno tortownicy- ciasto nakłuć widelcem, podpiec przez 20 minut w 180 stopniach- po wyjęciu z piekarnika ostudzićPURÉE Z DYNI- dynię umyć, pokroić na ćwiartki, wydrążyć z pestek(...)ścięcia się sernika na środku POLEWA ORZECHOWA- orzechy włoskie posiekać na średniej wielkości kawałki- masło rozpuścić, dodać cukier, podgrzewać krótko na małym ogniu, potrząsając co jakiś czas za rączkę patelni, aż cukier się rozpuści (nie czekamy, aż zbrązowieje)- do sosu wlać śmietankę, przez chwilę podgrzewać, aż połączy się ona z resztą składników- wsypać orzechy oraz dodać dużą szczyptę cynamonu, wszystko

Smakołyki Bereniki
Twarogowce 156

Bardzo fajne danie z wykorzystaniem ziemniaków ugotowanych na obiad w nadmiarze. Kiedyś pokazywałam inny sposób , na słono z wykorzystaniem ziemniaków z obiadu. Dzisiaj będzie na

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Drożdżowe racuchy z jabłkami 6816

Pyszne drożdżowe racuchy z dodatkiem jabłek. Bardzo pulchne z chrupiącą skórką. Jeszcze ciepłe oprószone cukrem pudrem. Czego chcieć więcej. Po prostu pyszne. Składniki: 0,5 kg

Ala piecze i gotuje
Cukinia z kurkowym risotto i miętowym dipem 226

jakim szalonym tempie rosna.Wystarczy kilkudniowy wyjazd,by zastac w ogrodzie prawdziwe giganty.Te olbrzymy,ale z miekka skorka chetnie zuzywam robiac placuszki cukiniowe i szczerze mowiac nadaja sie na placki bardziej niz te mlodzutkie,ktore sa bardzo wodniste.Dzisiejszego giganta pokroilam w grube plastry i nadzialam risotto z kurkami.Nadziewane krazki cukiniowe podalam z jogurtowym dipem mietowym.Danie nie tylko wygladalo imponujaco,smakowalo(...)mieszajac odparowac alkohol.Nastepnie porcjami wlewac bulion,za kazdym razem po wchlonieciu przez ryz poprzedniej porcji.Na koniec wmieszac starty parmezan i 2 lyzki masla,oraz posiekany tymianekw miedzyczasie na drugiej patelni poddusic na masle pokrojone i osuszone kurki do odparowania wody.Risotto wymieszac z kurkamikrazki cukini ulozyc na blaszce wylozonej papierem do pieczenia.Srodek kazdego krazka wypelnic lyzka risotta lekko dociskajac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania