Pokombinowałam, namieszałam i wyszły ;) miałam dziś straszną ochotę na jakieś placki na śniadanie, idealne na początek ciężko zapowiadającego się dnia ;) Składniki: 2 jajka 4 łyżki płatków owsianych firmy Kupiec 2 łyżki sera białego chudego Emilka 4 łyżki dość rzadkiego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka stewii/miodu 0,5 łyżeczki proszku do p. 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru jako(...)żeby płatki spęczniały w tym czasie możemy przygotować teflonową patelnie i ubić białka na sztywną pianę dodajemy białka do masy, delikatnie mieszamy smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej ręcznikiem nasączonym oliwą z oliwek (możemy smażyć pod przykryciem lub bez, jak nam wygodniej się potem przewraca) gotowe placki polewamy miodem lub przekładamy musem owocowym, ja podałam
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćgodziny (we Rusyji majōm wiyncyj czasu, to mogōm to tak czimać 20 i 3 godziny ). Niyskorzi rozgrzyjcie patelnia, dejcie na nia trocha masła klarowanego i piyczcie za kołżdym razym 4 niy za sroge 21 placki. Na wiyrch takego ruskego ajerkucha idzie wciepnōńć byle co, te nojbarzi klasyczne sōm ze śmiytōnkōm i kawiorym abo łososiym. Choć jak ludzie mieli
Chop w kuchnikawałki sera pleśniowego, słupki ogórka konserwowego i cebuli, trochę kukurydzy. Zawinąć w rulon. Podgrzewać na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Patelnię można przykryć pokrywką - chodzi o to, by ser się rozpuścił i zmiękła w środku cebula, a placek się nie przypalił. Podawać gorące z surówką. ----- Podobne: Bezglutenowe krokiety z warzywami Krokiety piwne z kaszą gryczaną Naleśniki z jarmużem
Weekendy w domu i ogrodzieścięte na skrawki mięso podsmażać porcjami na patelni teflonowej na łyżce oliwy by nabrało delikatnej chrupkości.Zamiast podsmażać na patelni możemy mięso rozłożyć na blaszce i podpiec w piekarniku na grillu. W między czasie podpiec też placki na Donery.Najlepiej to zrobić to na grillowanej prasie lub w piekarniku tuż pod grillem przewracając w połowie na drugą stronę.Świetnie
Sztuka gotowania w/g Samirytrzemy na tarce o dużych oczkach do jabłek dodajemy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy rozgrzewamy dużą teflonowa patelnie, na której smażymy placuszki przykrywamy pokrywką, żeby lepiej nam się przewracało racuszki na drugą stronę gotowe placki polewamy miodem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpieprz do smaku 1 łyżka jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Tuńczyka porządnie odcedzamy mieszamy razem wszystkie składniki smażymy na rozgrzanej patelni (lekko posmarowanej oliwą z oliwek) pod przykrywką, na małym ogniu przewracamy na drugą stronę jak góra placka się zetnie SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćstopniowo dosypujemy mąki. Na koniec dodajemy kilka kropli amaretto. Ciasto odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wylewamy ciasto, tak by powstały małe placuszki. Smażymy z obu stron. Placki podałam na porcelanie Bogucice
Aga w kuchniorzechy i poszarpaną szałwie. Gruszki wydrążyć i kroić na plasterki. Wrzucić do masy, obtaczając owoc z obu stron.Smażymy na rozgrzanej patelni - najlepiej bez oleju, ale to już jak kto woli :) Olej odsączamy na kawałku ręcznika papierowego.Gotowe placki można posypać cukrem pudrem, ale ja wcinałam bez tego dodatku - według mnie niepotrzebnego.Smacznego
Słodkie Przyjemnościmisce rozbij delikatnie jajko, dodaj maślankę i ostudzone masło. Wymieszaj z suchymi składnikami i odstaw ciasto na godzinę. Patelnię smaruj odrobiną masła. Upewnij się, że jest baaaardzo gorąca przed dodaniem pierwszej porcji ciasta. Smaż małe placki, z obu stron kilka minut. Zobaczysz, jak placuszki rosną na Twoich oczach!PANCAKES PODAWAJ Z KAWAŁKIEM MASŁA, SYROPEM KLONOWYM, Z AGAWY, MIODEM
Gotowanie to kochanieulubione przyprawy * 20 dag sera żółtego * sos pomidorowy Przygotowanie : Kurczaka przyprawić, zgrillować. Odstawić do przestygnięcia, pokroić na mniejsze kawałki. Rozgrzać patelnie, zmniejszyć gaz i położyć jedną tortillę. Rozsmarować sos pomidorowy. dodać kurczaka oraz ser żółty. Przykryć drugim plackiem. Zapiekać pod przykryciem po 2-3 minuty z każdej strony, aż ser się rozpuści
Magiczne Życie Martyprzesiac do duzej miski. Zrobic wglebienie, wkruszyc drozdze, dodac sol i cukier. Wlac 160ml cieplej wody. Zagniesc gladkie ciasto, rozwalkowac na placek wielkosci blachy. Przelozyc na natluszczona blache, uformowac brzegi.Boczek pokroic w cienkie paseczki i podsmazyc na patelni. Dodac do boczku posiekana w plastry cebule i por. Poddusic. Doprawic sola, pieprzem i galka muszkatalowa. Zestawic z ognia, przestudzic
Przysmaki Karolkiprzeróżne specjały z innych kuchni.Było już kilka z kuchni gruzińskiej :– Chinkali - Gruzińskie ciasto herbaciane- Chaczapuri imeruli.. a dziś przyszła pora na turecki przysmak zwany GOZLEME.Jest to placek z ciasta faszerowany szpinakiem oraz fetą , który w Turcji przyrządzają najczęściej w przydrożnych budkach … barach.Farsz można oczywiście dowolnie modyfikować , jednak to właśnie ten z sera i szpinaku jest(...)woda – ok. 30-50ml- olej do posmarowaniaFARSZ:- ser feta – 100g- szpinak – 250 g- sól- pieprz- czosnek granulowany SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Umyty szpinak blanszujemy na patelni. Doprawiamy do smaku. Mieszamy z rozgniecionym serem.Mąkę , jajko , sól , jogurt dokładnie razem mieszamy.Dodajemy powoli wodę i wyrabiamy ciasto( jej ilość zależy od tego jak nam się będzie wyrabiało ).Przykrywamy
Ostra na Słodkowody 30 ml oleju lub oliwy z oliwek 3/4 łyżeczki soli opcjonalnie ulubione przyprawy: chilli, słodka papryka, oregano Sprzęt patelnia o jak największej średnicy - korzystałam z 28 cm patelni Ballarini Positano stolnica silikonowa nóż silikonowy lub radełko do ciasta wałek do ciasta Przygotowanie Wszystkie sypkie składniki (w tym przyprawy) wymieszać ze sobą, dodać wodę i oliwę (lub olej(...)odstawić na około 20-30 minut, żeby odpoczęło Ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na placek o grubości około 1 mm i pokroić w niewielkie trójkąty mniej więcej o boku długości 3,5 cm Tak przygotowane nachos ułożyć na suchej patelni i piec do czasu aż nabiorą złocistego kolory - zajmuje to około 7-10 minut. W połowie pieczenia
Kulinaria - potrawy z różnych stron światanastępnie w cienkie plasterki. Pozostały tłuszcz rozgrzać w rondlu, zeszklić w nim cebulę. Przyprawić solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Resztę jajek wymieszać z mlekiem i śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i tarta gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkować na placek (sr 25cm). Przełożyć do formy, brzegi ciasta podnieść, przycisnąć do boków formy. Na spodzie ciasta umieścić krążki cebuli, równomiernie polać mieszaniną
Camilla w kuchnimiód lub jogurt do polania Sposób przygotowania: Twaróg rozduszamy widelcem dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni pod przykryciem (żeby łatwiej nam było przewrócić na drugą stronę) około 2 minut na każdej stronie gotowe placki polewamy ciepłym miodem lub jogurtem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćolejem, dodać cukier, mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Zmiksować na gładką i jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię nakładać po 1 łyżce ciasta, smażyć na małym ogniu do czasu aż urosną i się zarumienią. Gdy placki podrosną włożyć do każdego placka plasterki truskawek. Placki przewrócić na drugą stronę i smażyć do zarumienienia przez około
Domowa cukiernia Ewyolej. Wyrabiamy ciasto podlewając je wodą. Zużywamy tyle wody, by ciasto było zbite i odklejało się od rąk. Wałkujemy na placek do grubości 2-3mm. Wycinamy równe trójkąty, podsypujemy papryką i smażymy bez tłuszczu na mocno rozgrzanej patelni. Gdy przewrócimy trójkąty na drugą stronę znowu podsypujemy papryką. Mięso: -250 gram mielonej szynki wieprzowej; może być wołowina -oregano, łyżeczka
BaRepasroztłuc je tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę. Ostudzić. Biały ser wymieszać dokładnie z ostudzonymi ziemniakami. Cebulkę podsmażyć na patelni, dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować na cienki placek około 2 mm. Szklanką wycinać kółka, na środek nakładać po jednej łyżeczce farszu. Ciasto składamy na pół i dokładnie sklejamy brzegi
cooklifePyszne racuchy z dodatkiem ananasa z puszki. Usmażone na patelni Neoflam. Do smażenia użyłam bardzo małą ilość oleju dzięki wyjątkowej patelni. Racuchy są bardzo puszyste z
Ala piecze i gotuje