placek na oleju - 1500 przepisów (strona:19/100)

Tortilla 119

Kolejna tortilla na blogu ..wykonana przez moje córki.. placki tortilla  mix sałał papryka  cebula fioletowa pomidor pierś z kurczaka przyprawa do kebaba olej do smażenia mięsa majonez z czosnkiem WSP"Społem" sos cygański WSP "Społem" Pokrojoną pierś z kurczaka przyprawić przyprawą i usmażyć.Warzywa pokroić.Placki smarować majonezem , sosem cygańskim, ułożyć warzywa, mięso, polać sosem

Moje domowe kucharzenie
Jakie Miasteczko Taka Patelnia 173

stick,czyli nic do niej nie przywiera. To piszę na podstawie doświadczenia z poprzednimi liniami, a także na podstawie moich obserwacji przy używaniu tej patelni na przykład smażąc dyniowe placki, czy jabłka w cieście. Dlaczego akurat takie dwa dania wybrałam? Uważam, że właśnie takie placuszki, które są najlepsze kiedy smaży się je na naprawdę minimalnej ilości tłuszczu najlepiej pokazują(...)marketu. 4 patelnie, wszystkie teflonowe i zawsze smażenie na adrenalinie i lekkim wkurzeniu, bo placuszki nasiąknięte tłuszczem, po dwóch schabowych trzeba było myć i wymieniać olej na patelni, bo się panierka paliła dość szybko, placki ziemniaczane to już była masakra, albo lekko przypalone, a jak ładnie to często surowe w środku, oooo i kotlety mielone, albo surowe albo przypalone

Blondynka Gotuje
Biała kiełbasa inaczej i proziaki 166

Kładłam je na średnio gorącą patelnię i smażyłam po kilka minut z każdej strony, uważając, by ich nie przypalić. Można delikatnie podlewać je olejem, jeśli patelnia zacznie dymić. Myślę, że można rozwałkować ciasto na nieco grubsze placki, ale trzeba je odpowiednio dłużej smażyć, więc chyba bez dodatku tłuszczu się nie obejdzie. Można je oczywiście upiec w piekarniku albo bezpośrednio

dom-agi.pl
Oponki z białym serem, na sodzie oczyszczonej 151

zmiksować w malakserze. Dodać mąkę, miękkie masło, jajko + żółtko, sodę, ocet/wódkę i ugnieść ciasto (w razie potrzeby podsypywać mąką). Rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm. Szklanką wycinać koła, a kieliszkiem - środek oponki. Olej porządnie rozgrzać i zmniejszyć temperaturę. Wrzucać po 4-5 oponki do garnka, tak aby swobodnie pływały. Smażyć na złoty kolor. Wyjąć na blachę

CookYourself
Tortilla z makaronem i tuńczykiem 223

SKŁADNIKI: 4 gniazdka makaronu MALMA capellini 6 placków tortilli 1 puszka tuńczyka (jak kto woli w oleju lub w sosie własnym- odsączyć) 150 g mix sałat garść marynowanych mini cebulek garść festy pokrojonej w małą kastke serek kanapkowy około 150 do 200 g 6 plasterków ulubionej wędliny (ja wybrałam baleron) PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj według zaleceń prodecenta. Tortille posmaruj serkiem kanapkowym

ClauditteMissCooking
Kebab ze szparagami 145

rwiemy na mniejsze kawałki.Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy na małe kwadraciki, solimy i pieprzymy, a następnie smażymy na rozgrzanej grillowej patelni - bez oleju - na rumiano. Po usmażeniu odstawiamy.Na usmażony, ciepły placek układamy po środku sałatę, posypujemy pomidorem i ogórkiem, układamy na wierzch szparagi i mięso. Całość polewamy dipem jogurtowym i zawijamy.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sałatka meksykańska z kurczakiem i pomidorami 2147

sztukaCzerwona fasola w puszce – 400 gramówChilli w młynku – do smakuZioła do sałatek w młynku – do smakuPomidory – 2 sztukiTacos (lub upieczone trójkąty tortilli) – kilka placków tortilliOliwa z oliwek – 3 łyżkiOcet balsamiczny – 1 łyżka Sałatka meksykańska z kurczakiem –  wykonanie:Pierś z kurczaka pokroić w paski i oprószyć przyprawą do kurczaka. Następnie usmażyć(...)smaku ziołami do sałatek w młynku oraz przyprawą chilli w młynku. Delikatnie wymieszać.Na wierzch sałatki położyć usmażone piersi z kurczaka.Placki tortilli pokroić na trójkąty. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, do zarumienienia. Podawać z sałatką. Smacznego! The post Sałatka meksykańska z kurczakiem i pomidorami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Placuszki serowe 328

laski wanilii. Składniki łączymy ze sobą za pomocą widelca. Z białek ubijamy lekką pianę i mieszamy z ciastem twarogowym.Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, łyżką nakładamy porcję ciasta i formujemy z niej placek. smażymy 2-3 minuty z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z cukrem pudrem, sosem owocowym lub czekoladowym, miodem

Smakowity Blog Kulinarny
Placki z kaszy gryczanej 134

wody opcjonalnie: szczypta soli olej do natłuszczenia patelni Kaszę wieczorem namoczyć w wodzie, rano odlać wodę i przepłukać kaszę. Grykę zmiksować blenderem na gładką masę, następnie stopniowo dolewać wody, tak aby powstała masa miała konsystencję gęstej śmietany. Patelnie wraz z odrobiną oleju mocno rozgrzać, następnie zmniejszyć moc kuchenki na średnią i smażyć placki z dwóch stron. Podawać z ulubionymi

tost z dżemem
Placki z amarantusa - alternatywa dla ziemniaczanych 133

Dzisiaj postanowiłam poeksperymentować. Kupiłam niedawno amarantus i nie bardzo wiedziałam, co mogę z niego zrobić. W końcu wymyśliłam – placki. Wyszły naprawdę pyszne i myślę, że jestem w stanie dla tych placków zrezygnować ze swoich ulubionych ziemniaczanych;) Przyznaję, że to było moje pierwsze podejście do tego zboża, ale na pewno nie ostatnie. Mam już w planach przerobienie go na ciasteczka(...)misce z amarantusem, jajkiem i przyprawami. Jeśli masa wyda nam się zbyt rzadka, możemy dodać np. mąki pełnoziarnistej. Smażymy na niewielkiej ilości oleju lub na patelni teflonowej bez tłuszczu aż się zarumienią. Uwaga – placki mogą się trochę rozwalać, dlatego trzeba je delikatnie odwracać. 1 placek zawiera

Powiedz dietom nie
Rolsy z kurczakiem i warzywami 576

Pół piersi z kurczaka Przyprawa włoska Kamis Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Kurczaka i warzywa pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć kurczaka. Posolić i popieprzyć. Dodać warzywa. Doprawić przyprawą włoską. Smażyć do miękkości. Placek tortilli posypać startym serem żółtym, na to położyć smażone warzywa i mięso, na to znów posypać serem. Zwijać. Kroić w szerokie paski

Fabryka pomysłów
Domowe Pierogi Ruskie 183

pracy w barze :) I tak oto wygląda mój gotowy farsz do pierogów. Mąkę przesiewamy do dużej miski. Dodajemy wodę, olej i sól. Początkowo ciasto mieszamy łyżką drewnianą , a następnie wyrabiamy rękoma. Gotowe ciasto rozwałkujemy na duży cienki placek. Wycinamy kółka, wkładamy nasze kulki z farszem i bawimy się w lepienie pierogów. Jeżeli ciasto będzie zbyt lepiące , dodajemy mąki. Ważne(...)też placki podsypywać, ponieważ mogą nam się przykleić do stolnicy. Pierogi gotujemy w garnku z gotująca się wodą i łyżką oleju. Wrzucamy delikatnie pierogi, mieszamy drewnianą łyżką aby nie przywarły i gotujemy tak długo aż wypłyną na górę i trzymamy tak jeszcze na ogniu ze trzy minuty :) Dla mniej pewnych polecam zawsze jednego wyłowić i spróbować :) Pierogi ruskie

W Moim Magicznym Domu
ostre mielone nadziane marchewką z rosołu na obiad... 162

papryczką chilli pokrojoną z pestkami, jajkiem, kucharkiem, tartą bułką - odstawić na 30 minut na dłoni zrobić placek z mielonego - nałożyć marchewkę - drugim plackiem przykryć formować owalne mielone i lekko obsypać mąką - smażyć na gorącym oleju na koniec pod przykryciem poddusić z 5 minut mielone są bardzo soczyste i jednocześnie komponuje się dobrze papryczka chilli ze słodką marchewką... mielone podać

W Mojej Kuchni Lubię
Placki ryżowe (bez glutenu) i "Chodźmy razem" 155

przekąską bez glutenu. Jeśli natomiast będziecie gotować ryż specjalnie na te placki, proponuję ugotować go w mleku. Składniki (na ok. 10 placków): ok. 300 g ugotowanego ryżu mały dojrzały banan 2 jajka 2 łyżeczki cukru łyżeczkę ekstraktu z wanilii lub łyżkę spirytusu i ciut esencji waniliowej olej do smażenia Jeśli ryż macie ugotowany na sypko, rozgotujcie go mocniej(...)wodzie lub mleku. Banana rozgnieść widelcem. Ryż wymieszać z jajkami, papką bananową, cukrem i alkoholem.  Na patelni rozgrzać olej (od razu wlejcie go więcej, bo gdy się wypali i dolejecie w trakcie smażenia, placki będą go wchłaniać i zrobią się tłuste). Wkładać na patelnią po łyżce masy i rozpłaszczać na placek. Smażyć po obu stronach na rumiano

Weekendy w domu i ogrodzie
mięso z kości schabowych z jarzynami w pierogach okraszone wędzoną słoninką z cebulą... 130

woreczka foliowego i zostawić na 15 minut stolnicę podsypać mąką i z ciasta odciąć porcję do wałkowania na cieniutki placek szklanką wykrawać krążki, kłaść pełną łyżeczkę farszu i zlepiać palcami pierogi wrzucać na gotującą się wodę z 1 łyżką oleju i posoloną do smaku po wypłynięciu gotować na średnim ogniu z 3-4 minuty i cedzakiem wykładać na talerz

W Mojej Kuchni Lubię