pizza - 8481 przepisów (strona:250/566)

Rogaliki z powidłami i orzechami 62

jajka i też mieszam, na koniec dodaję roztopione masło i całość dobrze wyrabiam. Gotowe ciasto rozwałkowuję i kroję na trójkąty (są dwa sposoby – albo rozwałkowuję ciasto na kształt pizzy i następnie kroję na 8sztuk, albo kroję na paski i następnie wycinam trójkąty, jak literki W). Wielkość dowolna, moje trójkąty miały rozmiar około

Słodki sentyment
Gofry owsiano-kokosowe z borówkami i śmietaną z ricotty FIT 99

dnia, żeby u mnie w lodówce nie było ricotty. Kiedy się kończy od razu muszę zrobić zapasy. Uwielbiam jej smak na porannej kanapce, w obiedzie jako dodatek do pizzy, makaronu, czy jako podstawa deseru. Jeżeli jeszcze jej nie znacie, koniecznie to nadróbcie! Z przepisu wychodzi 10 małych gofrów (takich jak na zdjęciu) lub 5 dużych „pełnowymiarowych”. Przy podziale

Be Fit Be Strong
Domowe chipsy z piekarnika 203

wolimy bardziej chrupiące i mocniej przypieczone domowe chipsy. Wy możecie je mniej przypiec. Składniki: 3 średnie ziemniaki 2 łyżki masła 2 szczypty ulubionych ziół – użyłam przyprawy do pizzy opcjonalnie sól do smaku – tu mała szczypta, ale ilość soli zawsze zależy od upodobań smakowych i innych użytych ziół (czy mają w składzie sól) Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy, a następnie

Słodkie okruszki
Prosty chleb na zakwasie 94

jest o tyle fajny, że nie wymaga całodniowej obróbki, kilkakrotnego wyrastania, jest naprawdę prosty i pyszny. Wyszedł bardzo udany, ładnie wyrósł i miał “dziurki”. Upiekłam go na kamieniu do pizzy, który świetnie się sprawdza do pieczenia chlebów. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ekspresowe słodkie bułeczki 151

mokre. Wymieszaj i zagniataj do połączenia się składników. Gotowe ciasto uformuj na kształt koła, a następnie umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ponacinaj tak jakbyś kroiła pizzę. Nie przecinaj jednak do końca, niech bułeczki będą ze sobą połączone. Bułeczki piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu z dodatkiem masła

365 dni dookoła kuchni
Drożdżowe pizzerinki z boczkiem 120

Bardzo lubię domowe zamienniki gotowych fast - food`ów. Pizzerinki robię bardzo często na kolację, ponieważ moja rodzina je uwielbia. Delikatne drożdżowe ciasto dopełniam ulubionymi dodatkami i

Prosty przepis na
Rolowana focaccia z suszonymi pomidorami 124

nadziane. Ponti to: • dojrzałe, czerwone włoskie pomidory suszone w promieniach sycylijskiego słońca (słodko-kwaskowaty lekko dymny smak) zanurzone w najwyższej jakości aksamitnym oleju słonecznikowym •mają wszechstronne zastosowanie ( sałatki, zapiekanki, pizza) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

W garach u Gosi
Chop prōbuje: Produkty firmy Ponti 92

Mało je takich ludzi, kerzy niy lubiōm kuchni włoskyj. A jak sie pomyślymy ô Włochach, to zarołzki mōmy we gowie pizza i nudle1, a jak [...] Artykuł Chop prōbuje: Produkty firmy Ponti pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Pieczone ziemniaki, wege kiełbaski oraz zapiekana soczewica i kasza jaglana 154

oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku 2-3 solidne szczypty ulubionych ziół – u mnie zioła do pizzy i zapiekanek kiełbaski ze szpinakiem i papryką w wersji wege Olewnik Dodatkowo: soczewica zapiekana z warzywami i kasza jaglana zapiekana z warzywami Olewnik Przygotowanie: Ziemniaki solidnie wyjemy. Najlepiej użyć takich

Słodkie okruszki
Tortilla domowa 78

kilka dni przechowywać w lodówce w woreczku foliowym lub zamrozić w zamrażalniku. Zrobienie ich zajmuje niewiele czasu. Mając tortille w domowym zapasie, w każdej chwili można zrobić szybką pizzę, wrapy, quesadillę, burrito… Print Tortilla domowa .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Pieczywo Author Anna Ingredients 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki

SprawdzonaKuchnia.pl
Pasta rybna 68

Czas czytania: 2 min Bardzo lubię wędzone ryby, używam ich do kanapek, sałatek, pizzy i past. Dziś chciałam zaproponować wam najprostszą i najszybszą pastę rybną. Miałam wędzoną makrelę, więc przyrządziłam pastę właśnie z makreli, ale możecie do tego użyć dowolnej ryby. Pasta świetnie smakuje na kromce żytniej bagietki z dodatkiem ogórków korniszonowych lub kiszonych. Pasty rybne nie są raczej ulubionym

SprawdzonaKuchnia.pl
Pesto z rukoli 73

wersji pesto zastąpiłam orzechami włoskimi. Poza orzechami dodałam listki świeżej bazylii, oliwę, ser i oczywiście czosnek. Pesto z rukoli to fantastyczny, świeży dodatek do makaronu, kanapek, tostów, jajek, czy pizzy. Dziś moje pesto zostało wykorzystane do makaronu i kanapek. Polecam, fantastyczny i bardzo prosty dodatek. Print Pesto z rukoli .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania