które zimy nie lubią to ciepłe skarpetki będą idealne. Zwłaszcza, że to nie byle jakie skarpetki, ale skarpetki z motywem kulinarnym. W ofercie ManyMornings znajdziesz skarpetki dla miłośników kawy, pizzy ale też skarpetki dla piwosza i cudowne skarpetki z motywem świątecznych pierników. Oczywiście znajdziesz tam też produkty z innymi wzorami - warto zajrzeć na ich stronę :) Super pomysł na świąteczny prezent
Cztery Fajerykilka podstawowych funkcji pieczenia jakie ma praktycznie każdy piekarnik, góra-dół, termoobieg itp. Wybór dodatkowych programów jest naprawdę duży i każdy znajdzie odpowiedni dla siebie. Zarówno do pieczenia pizzy jak i soczystej delikatnej pieczeni w niskiej temperaturze. Piekarnik równomiernie piecze i bardzo szybko się nagrzewa w środku, jest nawet opcja do szybkiego nagrzewania, nie wspomnę jaka
Wanilia i Kardamonnajlepsze przepisy na kolację – tarta z warzywami – tarta z porem i łososiem – tarta z cukinią – tarta z boczkiem – ślimaczki z ciasta francuskiego – pizza z ciasta francuskiego – paluchy z ciasta francuskiego – tarty z pomidorami – chlebek z cukinii – tarta ze szpinakiem i salami – tarta z łososiem i mozzarellą
nietylkopasta.plniemalże każdym sklepie kupić można mieszanki, które zawierają selekcję różnych owoców morza. Ja bardzo lubię tego typu gotowe mieszanki, gdyż świetnie sprawdzają się w makaronach, risottach jak i na pizzy. Jakieś dwa tygodnie temu zakupiłam opakowanie świeżych owoców morza . Niestety, z braku czasu nie udało mi się ich od razu przygotować i musiałam je zamrozić. Wczoraj odkopałam je z zamrażalnika
MeCookschwili ograniczeń socjalnych wiele się zrobić nie dało. Odpadł posiłek w restauracji, ulubione lody , wyjście do kina, czy spotkanie ze znajomymi. Ale, zjedliśmy dobre ciacho, przynieśliśmy pyszną, sąsiedzką pizzę, popiliśmy szampanem, a solenizant ucieszył się z prezentu. Do następnego roku
Lejdi of the houseblogu, by pokazać szerszej grupie czytelników. Takie chlebki świetnie spiszą się jako zagryzka do dań jednogarnkowych, do dań z grilla, jako szybkie śniadaniowe pieczywo, czy nawet jako spód do pizzy. Ogranicza Was tylko wyobraźnia! Ich przygotowanie jest proste i co więcej… przygotujecie je na patelni! Pyszne, miękkie, puchate, ciągnące i pełne glutenu, mniam! Koniecznie ich spróbujcie! Z przepisu wychodzi
Be Fit Be StrongBurrata, którego stałam się chyba miłośniczką, jeśli można w ten sposób wystopniować sympatię do danego produktu. W planach mam jeszcze jego marynowanie, zapiekanie i oczywiście podanie na włoskiej, cienkiej pizzy lub foccaci. Nie mniej jednak w takiej formie, jako element sałatki, lubię go najbardziej. Po prostu trochę szkoda mi go poddawać obróbce termicznej, nie wiem jak się zachowa, zwyczajnie obawiam
Mango Papajawałeczka, warkocza wokół, kuleczek, zygzaków. Można również upiec trzy mniejsze mazurki w kształcie pisanek, lub wąskich prostokątów. Ja wykonałam dwie pisanki oraz jeden okrągły mazur, który niestety skojarzenie z pizzą przywołał. Nie tak miało się stać, cóż. Co do wypełnienia - do pisanek użyłam rozpuszczonej gorzkiej czekolady, którą wymalowałam abstrakcyjne zygzaki oraz masy kawowej na bazie mleka w proszku. Mojego mazurka
Kronika Piekarnikabędzie elastyczne. Formujemy drożdżówki rogale, czy co tam chcemy. Żeby uformować rogala dzielimy ciasto na 3 części, każdą z części wałkujemy na duży cienki okrąg, nożem do pizzy dzielimy na 8 kawałków/ trójkątów. Na każdy kawałek nakładamy farsz i zawijamy. Rogale pieczemy 15-20 minut w zależności od piekarnika w temperaturze 180 stopni, ustawiając grzałkę góra-dól
Życie zaczyna się w kuchnipistacje, więc czy może być coś lepszego :)? Moja miłość do pistacji odrodziła się po ostatnich wakacjach. Byliśmy w Katanii, gdzie pistacje stanowiły ważny element prawie każdego dania: były w pizzy, stanowiły sos do makaronu, były w cornetto i innych wypiekach. Nic dziwnego, bo przecież niedaleko Katanii znajduje się słynna miejscowość Bronte, gdzie rosną podobno najlepsze pistacje na świecie
365 dni dookoła kuchniinaczej niż te, które możemy kupić w gotowych opakowaniach. Jadłam je kilka razy będą w Italli i powiem szczerze, że co cukiernia to inaczej smakowały, trochę tak, jak z pizzą czy innymi słodkościami. Mój przepis jest mocno zmodyfikowany względem tych oryginalnych, które są dość twarde i suche, ja osobiście wolę te ciasteczka w formie, takich kruchych, bez obawy o utratę
SMYKWKUCHNIsłoika. Co z „resztkami” z procesu karmienia zakwasu? Odrzuconą porcję można zbierać w większym słoiku i trzymać w lodówce. Ja używam takich resztek do pieczenia praktycznie wszystkiego! Pizza, ciasta, placuszki – wszędzie gdzie tylko mogę dodaję zakwas. Oczywiście nie da się uratować wszystkiego, ale trzeba się po prostu liczyć z tym, że jeśli chcemy utrzymać zakwas przy życiu
rabarbarowoimbiru. Wyszło mi dosyć sporo kimchi ale zbytnio się tym nie przejęłam, ponieważ kimchi może stać w lodówce bardzo długo. Podbieram je praktycznie codziennie do obiadu. Jest idealne do pizzy lub jako zimna przystawka do pieczonego mięsa. Przepis na kimchi jest bardzo prosty. Wystarczy pokroić warzywa i wymieszać z kleikiem z mąki ryżowej i przyprawami. Kilka dni w pokojowej temperaturze
codojedzeniaPyszne, mięciutkie bułeczki z ciągnącym serem mozzarella w środku. Pachnie nimi cały dom. Nie sposób się im oprzeć i poprzestać na jednej.... Zrobiłam je z ciasta na pizzę i okazały się strzałem w dziesiątkę, moje dzieci nie mogły się od nich oderwać.... polecam gorąco
Swojskie jedzonko