dodać do niej ulubioną mieszankę przypraw do mięsa. Szynka z kurczaka z szynkowaru to chuda, smaczna wędlina - idealna do kanapek, ale sprawdzi się też w sałatkach i na pizzy. Polecam, smacznego:) Do szynki z kurczaka warto przygotować również domowe pieczywo. Polecam mój szybki chleb dla leniwych: Przepis na szynkę drobiową z szynkowaru, składniki: 700 g piersi z kurczaka (lub indyka
Lekcje w kuchniRevel https://revel-pub.com.pl/ Miejsce z przepyszną kuchnią! Poza różnymi klasycznymi daniami zjeść tam można Karpia Zatorskiego (panierowanego, saute lub na kwaśno), lokalny sernik z brzoskwiniami lub taki HIT jak pizzę z karpiem wędzonym! Jedliście kiedykolwiek takie cudo? Brzmi... ciekawie! Może dla niektórych zniechęcająco ale naprawdę szczerze polecam spróbować takiej wariacji - zaskakuje! Dodatkowo na hasło: Revel macie 10% zniżki na menu
Czarnawisienkapomidorem, serem i sałatą. Część sałaty można zastąpić np. rukolą. Dip serowo-czosnkowy, przygotowany do tych kanapek, doskonale także pasuje do potraw z grilla, do gyrosa, pizzy, a nawet pieczonych ziemniaków. Bajgle z czym je jeść? Oto pomysł na pyszny bajgiel z kremowym serkiem, plasterkami szynki i pomidora. Idealne na śniadanie lub kolację, a nawet do pracy
Moja Książka KucharskaZapewne zauważyliście, że jemy bardzo mało mięsa. Przepisy mięsne praktycznie nie pojawiają się na blogu, ponieważ jak już się skusimy, to najwyżej na pizzę z salami ;) Można powiedzieć, że ja mam wręcz traumę związaną z niektórymi rodzajami mięsa, a w śród nich są mielone. Ostatnio jadłam je pewnie ze 25 lat temu. Ostatnio w sklepach pojawia się coraz więcej produktów
Mienta blogPiecz w 200 stopniach przez 20-30 minut. Czas zależy od efektu jaki chcesz osiągnąć - ja piekę 23 minuty. Jako dip możesz wykorzystać sos pomidorowy, przepis podawałam do pizzy na spodzie kalafiora z postu dr Dąbrowskiej. Wyjąć z piekarnika i jeść póki ciepłe. Smacznego!! Wersja frytek z marchewki na wychodzenie z postu: Do miski wlej olej/oliwę i zamocz każdą
IzaGotujeWłoska zupa pomidorowa to świetny pomysł na zdrowy posiłek pełen warzyw. Dobrze smakuje z makaronem lub ryżem. Polecam, smacznego:) Jeśli lubicie włoską kuchnię, polecam też mojego kurczaka a la pizza : Przepis na włoską zupę Minestrone, składniki: 1.5-2 l domowego bulionu drobiowego lub jarzynowego, cebula, ząbek czosnku, pół czerwonej papryki, mała cukinia, puszka pomidorów (400 g) lub passata albo świeże
Lekcje w kuchnikilku tygodniach, wiedziałam, że popełniłam błąd w urządzaniu kuchni pod tym kątem. Przeanalizujcie Wasze potrzeby. Jeśli podobnie jak ja, często używacie blaszki z piekarnika (moja rodzina uwielbia dużą domową pizzę na kolację, piekę też tarty np. ze szpinakiem, muffiny- non stop, i inne smakołyki) więc konieczność mycia blachy jest bardzo częsta. Niestety, posiadając zlew o wielkości komory
W Kawiarencejajka i też mieszam, na koniec dodaję roztopione masło i całość dobrze wyrabiam. Gotowe ciasto rozwałkowuję i kroję na trójkąty (są dwa sposoby – albo rozwałkowuję ciasto na kształt pizzy i następnie kroję na 8sztuk, albo kroję na paski i następnie wycinam trójkąty, jak literki W). Wielkość dowolna, moje trójkąty miały rozmiar około
Słodki sentymentdnia, żeby u mnie w lodówce nie było ricotty. Kiedy się kończy od razu muszę zrobić zapasy. Uwielbiam jej smak na porannej kanapce, w obiedzie jako dodatek do pizzy, makaronu, czy jako podstawa deseru. Jeżeli jeszcze jej nie znacie, koniecznie to nadróbcie! Z przepisu wychodzi 10 małych gofrów (takich jak na zdjęciu) lub 5 dużych „pełnowymiarowych”. Przy podziale
Be Fit Be Strongwolimy bardziej chrupiące i mocniej przypieczone domowe chipsy. Wy możecie je mniej przypiec. Składniki: 3 średnie ziemniaki 2 łyżki masła 2 szczypty ulubionych ziół – użyłam przyprawy do pizzy opcjonalnie sól do smaku – tu mała szczypta, ale ilość soli zawsze zależy od upodobań smakowych i innych użytych ziół (czy mają w składzie sól) Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy, a następnie
Słodkie okruszkijest o tyle fajny, że nie wymaga całodniowej obróbki, kilkakrotnego wyrastania, jest naprawdę prosty i pyszny. Wyszedł bardzo udany, ładnie wyrósł i miał “dziurki”. Upiekłam go na kamieniu do pizzy, który świetnie się sprawdza do pieczenia chlebów. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmokre. Wymieszaj i zagniataj do połączenia się składników. Gotowe ciasto uformuj na kształt koła, a następnie umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ponacinaj tak jakbyś kroiła pizzę. Nie przecinaj jednak do końca, niech bułeczki będą ze sobą połączone. Bułeczki piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu z dodatkiem masła
365 dni dookoła kuchniBardzo lubię domowe zamienniki gotowych fast - food`ów. Pizzerinki robię bardzo często na kolację, ponieważ moja rodzina je uwielbia. Delikatne drożdżowe ciasto dopełniam ulubionymi dodatkami i
Prosty przepis na