pizza na patelnie - 2050 przepisów (strona:88/137)

Raviolii z łososiem i serkiem kozim! To danie jest przepyszne! 148

Kuchnia włoska to coś co my Polacy kochamy. Lubimy smakować włoskich specjałów bo są proste w wykonaniu, pyszne i nie wymagają zbyt wielu składników. Zaraz po pizzy i wszelakich pastach, królują ravioli. Te małe włoskie pierożki u mnie najczęściej lądują na talerzu z nadzieniem ze szpinaku lub z dyni. Ale ostatnio poszukuje nowych smaków i nowych połączeń, dlatego postawiłam(...)palonym masłem, botwinką i posypką ze zrumienionego pieczywa. W tym celu pęczek botwinki myjemy, i przesmażamy na maśle z odrobiną soli i miodu. Botwinkę przekładamy na talerz. Na suchej patelni na oliwie z oliwek, rumienię pokruszone drobniutko pieczywo. Całość dania posypuję takim chrustem z pieczywa i gotowe! Pyszne, polecam

SMYKWKUCHNI
Bakłażany zapiekane w sosie pomidorowym z pulpecikami i mozzarellą 212

Trafiły mi się bakłażany więc znowu nakupiłam ich jak głupia. Większe nafaszerowałam soczewicą i pieczarkami a małe wykorzystałam do tej zapiekanki. Jedzonko choć nie fotogeniczne to

Monia miesza i gotuje
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 192

Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami. Polecam do barszczu. Z przepisu wychodzi ok. 40 dość małych pasztecików. Farsz: 800 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1

Bullio
Bezglutenowa pizza wegetariańska :) 172

poniższa to wręcz samo zdrowe! Dużo warzyw, mało tłuszczu, zero cukru i brak glutenu - to cechy, które charakteryzują tę pizzę! Śmiało i bez żadnych wyrzutów upiecz sobie taką pizzę i zjadaj ze smakiem! A ja będę Ci życzyć "na zdrowie" :)  Zaczyn: 125 ml wody 1/3 kostki drożdży (tj. ok. 35 g) 1 łyżka erytrolu  1 łyżka mąki(...)Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj gotowy zaczyn i wymieszaj ciasto łyżką. Wyjdzie dość gęste. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut. FARSZ  - Na patelni rozgrzej olej, podsmaż posiekana cebulę i czosnek. Następnie dodaj pokrojone pieczarki, paprykę. Przykryj i duś przez 25 minut. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody, aby warzywa się nie przypaliły

Zdrowie na języku :P
Calzone - pieróg z serem, boczkiem i pieczarkami 191

Drożdżowy pieróg zwany calzone to nasza dzisiejsza propozycja na coś pysznego. Pieróg ten jest alternatywą dla klasycznej pizzy i wywodzi się właśnie z kuchni włoskiej.  Calzone podać możemy na obiad bądź na kolację.  Osobiście bardzo je lubię gdyż za każdym razem można przygotować je wg innej kompozycji smakowej,  a wariantów mamy wiele - co kto lubi. Dzisiaj pieczarki(...)wałkujemy, wykrawamy z niego duże okręgi (użyłam dużego kubka). Pieczarki kroimy w plasterki i podduszamy do miękkości z masłem. Boczek kroimy w słupki i przesmażamy na rumiano na drugiej patelni. Ser kroimy w plasterki. Na każdy krążek ciasta wykładamy porcję pieczarek, boczku i sera - zlepiamy pierogi.  Układamy calzone na blaszce do pieczenia, smarujemy jajkiem.  Pieczemy w nagrzanym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pomidorami 196

Makaron, kurczak, pomidory z puszki i mozzarella. Po prostu zwykła zapiekanka z cyklu co miałam to wymieszałam i zapiekłam w naczyniu żaroodpornym.  składniki: ok 400

Monia miesza i gotuje
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 271

Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami. Polecam do barszczu. Z przepisu wychodzi ok. 40 dość małych pasztecików. Farsz: 800 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1

Bullio
2w1 czyli pizza pieróg 312

nawet go lubię. Muszę jednak przyznać, że drożdże instant nie zawiodły i na pewno do nich wrócę. Podsumowując, calzone wyszła przepyszna. W prawdzie jest to nieco bardziej pracochłonna wersja pizzy, ale godna polecenia. Zobaczcie sami. Pełnoziarnista calzone z kiełbasą przepis na 8 sporych pierogów Będziemy potrzebować: 2,5 szkl. pełnoziarnistej mąki pszennej 1,5 szkl. mąki pszennej 1 jajo(...)cukier, mieszamy. Paprykę kroimy w kostkę, oliwki w plasterki. Jeśli ananasa mamy w plastrach, to kroimy go na mniejsze części. Kiełbasę kroimy w półplasterki lub kostkę i podsmażamy na patelni do zrumienienia. Gdy ciasto wyrośnie, dzielimy je na 8 równych części. Każdą rozwałkowujemy w owal o grubości ok. 5 mm. Połowę każdego owalu smarujemy sosem (zostawiając ok. 1 cm brzegu

Ratunku obiad
Spaghetti po maltańsku na Światowy Dzień Makaronu 342

chips , zaś w porze kolacji będą mogli przebierać wśród różnego rodzaju past i pizzy.  Oczywiście, Maltańczycy dołożyli do włoskich przepisów swoje lokalne trzy grosze. Na przykład miejscowa wersja pizzy, Maltija , podawana jest w maltańską kiełbasą, serem kozim, pomidorami, rozmarynem i czosnkiem.  Mają również swoje własne dania z makaronem. Mój dzisiejszy przepis pochodzi z wyspy Gozo. Danie to zostało(...)puszka krojonych pomidorów oliwa ew. sól do smaku bazylia do dekoracji Przygotowanie: Zagotuj garnek wrzątku i wrzuć do niego spaghetti. Ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Rozgrzej oliwę na patelni o wysokich ściankach. Wrzuć na nią pokrojone w paseczki suszone pomidory, oliwki pozbawione pestek, kapary odsączone z zalewy i rozgnieciony ząbek czosnku.  Smaż 3-4 min, po czym wlej chlust

Chilli Czosnek i Oliwa
Kiełbasiana zapiekanka 178

Kiełbasiana zapiekanka Brr … na dworze zimno , szybko robi się ciemno…za pasem Zaduszki..nie jest to moja ulubiona pora roku , oj nie Aż chce

Ogrodnik w podróży
Calzone ze szpinakiem i mozzarellą 143

Niedawno proponowałam  Calzone z kurczakiem BBQ , więc przyszła pora na wersję bez mięsa. Osobiście szpinak uwielbiam i mogłabym go jeść pod każdą postacią. W połączeniu

Zielona Kuchnia
PIZZOWE ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ, SEREM I WARZYWAMI 221

Uwielbiam ciasto francuskie zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro. Z farszem mięsnym, serem czy też słodkimi kremami i owocami – każde smakuje idealnie

Ostra na Słodko
Kopytka z batatów 82

subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Wam inne przepisy z batatami: Pieczone bataty z jogurtem i miętą Sałatka z pieczonym batatem Pieczone faszerowane bataty Pikantne frytki z batatów Pizza z batatów z kurczakiem Kurczak z batatami Bataty z sosem z awokado Sałatka z batatem i jajkiem na miękko Krem z batatów Frytki z batatów Gnocchi z batatów Chipsy(...)ciasta, a następnie pokrój rulony podobnie jak kopytka na skos. Kopytka gotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Kluseczki powinny wypłynąć na powierzchnię + 30 sekund dłużej. Masło do polania: na patelni rozpuść masło, dodaj nieco soli, bułkę tartą i pod koniec listki świeżej szałwii. Podsmażaj, aż bułka nieco ściemnieje. Masłem polewaj ugotowane kopytka, posypuj obficie parmezanem. Na koniec dopraw świeżo mielonym

nietylkopasta.pl
Pizzerki ze szpinakiem, gorgonzolą i czosnkiem niedźwiedzim 175

zjedzenie czegoś ciepłego i smacznego to pizza. Bo kto zje chleb z gorgonzolą lub ze szpinakiem? Do tego pomarszczony pomidor i przywiędły niedźwiedzi czosnek? Nie brzmi apetycznie, prawda? Ale pizza... O, tej nikomu nie trzeba proponować 2 razy. I choć ja nie jestem jakąś zagorzałą fanką tej potrawy, często ją robię i nie tylko dlatego, że mam w domu(...)łyżkach ciepłej wody, dodajemy łyżeczkę cukru i 2 łyżki mąki, mieszamy, przykrywamy ściereczką, zostawiamy do wyrośnięcia na 20 minut w ciepłym miejscu. 2 . Na małej patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy czosnek aby się lekko podsmażył, dodajemy szpinak, solimy, pieprzymy, mieszamy, dusimy ok. 4 minuty na małym gazie. Zdejmujemy z ognia, dodajemy łyżkę bardzo gęstej śmietany, mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia

Kuchnia Prezydentowej