czas mieszając, na koniec dodać pieprz mielony, sól czosnkową ciasto francuskie rozwinąć na papier do pieczenia i ułożyć na blaszkę, ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać przyprawą do pizzy (użyłam swój sos domowy ze zmiksowanych pomidorów) wystudzone pieczarki z cebulą rozłożyć na cieście posypać startym serem mozzarella, piekarnik elektryczny nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, piec pizzę około
W Mojej Kuchni LubięOstatnio moja świadkowa zaprosiła nas na pizze... Robi ona tradycyjną włoską pizze na cienkim chrupiącym cieście. Rewelacja! Trochę jej tego pozazdrościłam, bo ja zawsze robiłam taką domową pełną składników pizze. Sekretem jej przepysznego ciasta jest "kamień do pieczenia pizzy". Poszperałam w internecie...taki kamień to koszt ok 90 zł. My nie robimy zbyt często pizzy
MarciochaKucharzyfeta, a wszystko to doprawione czosnkiem, smażoną cebulą, porem i miętą. Choć takie połączenie może się wydawać kontrowersyjne, zaręczam, że mięta nadaje całości wyjątkowości i orzeźwienia. Pizzę podałam oczywiście z domowym sosem czosnkowym (bardzo lubimy czosnek :D). Pizza zniknęła w mgnieniu oka, co potwierdza, że świetnie smakuje! Bardzo polecam! Składniki na grecką pizzę: CIASTO: 250 g mąki pszennej
Rozpustne gotowaniejest ktoś, kto nie lubi pizzy? Ja uwielbiam! Tak jest kaloryczna, tak jest zapychająca... ale jak smakuje...! Najlepsza pizza jest oczywiście domowej roboty. Od czasu do czasu można zgrzeszyć i zjeść ją na obiad! Przepis na 2-3 pizze średnicy 30cm (ok. 12 porcji), w zależności od blaszki i grubości pizzy.Czytaj więcej
Ana Mari's worldPizza z serowym brzegiem to pomysł na urozmaicenie tradycyjnej formy podania pizzy. Wbrew pozorom, poniższa pizza jest prosta do przygotowania i o wiele smaczniejsza niż kupne
UgotowaćPizza z szynką i ananasem jest moją ulubiona pizzą, mogła bym ją jeść codziennie. Jest szybka do przyrządzenia i bardzo smaczna. Przyrządziłam ją z szynki z
Bajeczna Kuchniapizzy nie lubię! Uwielbiam po prostu. Wiadomo, że domowa będzie najlepsza, bo z wiadomych składników wybranych przez nas. A skoro nadal trwa sezon na szparagi to dzisiaj zapieczemy je właśnie na pizzy. Ktoś jeszcze jej nie lubi tak jak ja ? :) Składniki :Ciasto :* 2 szklanki mąki - u mnie mąka do pizzy* centymetrowy pasek drożdży* pół szklanki ciepłej wody* szczypta soli* szczypta
Magiczne Życie Martytemat pieczenia :) Przede wszystkim prawdziwa włoska pizza nie potrzebuje wielu dodatków - im mniej tym lepiej - w zasadzie oprócz sosu - wystarczą trzy góra cztery :) Co do pieczenia - w domowych warunkach pieczemy pizzę w najwyższej temperaturze , jaką ma nasz piekarnik (+ termoobieg, jeśli mamy dostępną opcję) - z reguły nie dłużej niż 8-10 minut - w zależności od mocy piekarnika. Ciasto ma być rumiane
Moje Kuchenne RewelacjePizzę najbardziej uwielbiają dzieci,ale wśród dorosłych także znajdzie się wiele łasuchów i my chyba do nich należymy. Kiedy mamy ochotę na pizzę,robię taką domową z różnymi dodatkami. ciasto: 400 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy 2/3 szkl. mleka rozcieńczonego z ciepłą wodą (pół na pół) 1/3 łyżeczki soli po szczypcie suszonej bazylii,oregano(...)każde ponakłuwać widelcem. Każde koło posmarować dowolnym sosem pomidorowym. Ja użyłam do tego celu domowej roboty pasty z cukinii i pomidorów. Na posmarowane placki położyć usmażone mięso i kawałki papryki. Na koniec posypać kawałkami mozzarelli. Pizzę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 20 minut. Podawać na ciepło z ulubionym
Kolorowa kuchnia Elkiśrednicy) 1 kg kalafiora bez twardych części 2 jajka 2 plasterki sera (starte na grubych oczkach) sól i pieprz dodatki (można dodać dowolne): 3 łyżki domowego sosu do pizzy po plasterku 4 różnych serów, lub kulka mozzarelli duży pomidor malinowy salami dobrej jakości łyżeczka oregano świeża natka pietruszki i tymianek do posypania Pokrojonego kalafiora rozdrabniamy w malakserze na kształt ryżu
Mienta blogOlej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..tym razem wykorzystałam do ciasta na pizzę.. Ciasto: 35
Moje domowe kucharzeniejeden z najbliższych piątkowych wieczorów spędzanych przed telewizorem będę zajadał się pizzą według Twojego przepisu. napisał: cieleckimikolaj 2014/12/28 23:38:35 Jestem łasuchem i bardzo lubię pizzę, zwłaszcza tę domowego wyrobu. Jednak jakoś nie jestem do końca przekonany do oliwek. Po prostu mi nie smakują. Chyba, że może nieodpowiednio je podaję :p napisał: Gość: Mobile, *.centertel.pl 2014/12/29
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPizza z kilkoma rodzajami sera jest bardzo delikatna a zarazem różnorodna w smaku. Warstwy sera ciekawie się łączą i przenikają w smaku. Ostrego smaku nadaje
VioletoweKucharzeniePizza ostra jak ogień ale w smaku rewelacyjna! Nieziemskiej ostrości nadaje kurczak w kurkumie, ostre papryczki chili i sos piri piri. Pizzę podałam na rewelacyjnej desce
VioletoweKucharzenie