Pizzerinki z ciasta francuskiego to szybka i pyszna przekąska, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni lub gdy pojawią się niespodziewani goście. Dobrze smakują zarówno
Kuchnia MagdaLenyPrzepis autorski (mój). Czy lubię pizzę? Hmmm, niekoniecznie, chyba że jest domowa... Ale tarta.... Pychota. Tu przedstawiam Wam propozycję z mnóstwem sera, z boczkiem i marynowanymi pieczarkami. Można ją uznać za szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację. Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy na tarty - klik . (Forma o średnicy około
Di gotujeLubicie pizzę? Mało kto chyba nie lubi, co? Moi synowie ja uwielbiają i jedli by przy każdej okazji. Taka przyrządzona w domu smakuje im najbardziej, co
Z Majeczką w kuchnilekkiego wystudzenia. Po upieczeniu: Dosłownie rozpływa się w ustach, nawet trudno ją kroić na kształtne i zwarte kawałki. Moja rada: Takie mięso możecie poukładać na domowe burgery z ulubionymi dodatkami, na pizzę lub dodać do ulubionej zapiekanki. U nas znikają na kanapce w towarzystwie chrzanu lub - kto woli - musztardy. Smacznego
Zasmakuj Kuchnigodziny w temp. 200 stopni C. Na ostatnie 5 minut zmienić program piekarnika na grillowanie z cyrkulacją powietrza. ----- Podobne: Simit - bajgle tureckie Podwójna zakręcona margherita Pizza z pieczarkami "Rosół z kury domowej" Nataszy Sochy to książka, która mnie zaintrygowała i tytułem, i okładką. Byłam bardzo ciekawa, w jakim celu Autorka ubrała się jedynie w maskę i kurę :) Moja ciekawość
Weekendy w domu i ogrodzieCiasto zagniotłam z myślą o pizzy,ale akurat miałam pieczarki, które już trza było wykorzystać i tak oto zrobiłam bułeczki z pieczarkami. 3 dkg drożdży
Moje domowe kucharzenieW sumie to miała być pizza...ale pomyślałam ,żeby zrobić takie małe rogaliki..super pomysł .. 3 szkl. mąki 5 dkg drożdży 2-3 łyżki oleju
Moje domowe kucharzeniesię nazywał, jak wyglądał?Raczej sobie nie przypominam :P 6. Czego nigdy w życiu nie spróbujesz? (chodzi o jedzenie)Robaków, człowieka, psa, kota i innych domowych stworzeń.7. Najlepsze dodatki do pizzy, to..klasyka czyli ser, sos pomidorowy, pieczarki, szynka, kukurydza i papryka8. Gdzie najchętniej odpoczywasz? W domu. 9. Jaki powinien być mężczyzna idealny?Ideałów
More food, love and dreamsDziś święto pizzy, podejdzmy do tego z sercem tak w przenośni i dosłownie, bo kto nie lubi tego pysznego ciasta z dodatkami...? U mnie dzieciaki wprost
Z Majeczką w kuchnipieczenia, gotowa w 15 minut. A do tego bardzo smaczna! Ciekawa alternatywa dla klasycznego omletu na śniadanie lub kolację. Przepis znalazłam na stronie Moje domowe kucharzenie. Zapraszam do smażenia! :) Składniki (na jedną pizzę dla dwóch osób): odrobina oliwy 4 łyżki śmietany 18% 4 łyżki majonezu 2/3 szklanki mąki 2 jajka 100 g tartego żółtego sera kilka plasterków salami
My Culinary ArtI kolejny zawieruszony przepis...na pizzę z tortilli...prosto i szybko..zamiast ciasta drożdżowego używamy kilku placków tortilli .. tortilla pesto ser żółty dowolne dodatki Ułożyć
Moje domowe kucharzenieJuż tłumaczę, skąd się to wzięło. Tradycyjnie pizzę piecze się w piecu opalanym drewnem w bardzo wysokiej temperaturze - 300-400 stopni C. Oczywiście w domowych warunkach najlepiej byłoby upiec ją na rozgrzanym kamieniu do pizzy, ale większość z nas (w tym ja) takiego kamienia nie posiada. Dlatego ja zastępuję go blachą, którą rozgrzewam razem z piekarnikiem. Blachę wkładam do piekarnika
Chilli Czosnek i Oliwamąki, stawiając na pełnoziarniste. Sama użyłam mąki graham 1850, dzięki temu pizza zawiera więcej błonnika, witamin i minerałów . Zwróćcie również uwagę na grubość ciasta, im cieńsza pizza tym mniej kalorii. 2) Sos tylko domowy, bez tony cukru, wzmacniaczy smaku i konserwantów. Przygotowany z dobrej jakości przecieru i koncentratu, jeżeli mamy własnej roboty to już wersja luksus. Oczywiście taki sos mamy(...)razu przechodzimy do punktu 3. 3) Zioła, które możesz dowolnie mieszać i komponować, wszystko pod swój gust. Zioła poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego oraz przyspieszają przemianę materii. 4) Ser. Pizza bez sera? Potraficie sobie to wyobrazić. No way. Oczywiście nie ma co przesadzać z ilością, ale musi być. Na tle serów, z których zazwyczaj się korzysta przy robieniu pizzy najkorzystniej wypada
Fitsweet.memąki, stawiając na pełnoziarniste. Sama użyłam mąki graham 1850, dzięki temu pizza zawiera więcej błonnika, witamin i minerałów . Zwróćcie również uwagę na grubość ciasta, im cieńsza pizza tym mniej kalorii. 2) Sos tylko domowy, bez tony cukru, wzmacniaczy smaku i konserwantów. Przygotowany z dobrej jakości przecieru i koncentratu, jeżeli mamy własnej roboty to już wersja luksus. Oczywiście taki sos mamy(...)razu przechodzimy do punktu 3. 3) Zioła, które możesz dowolnie mieszać i komponować, wszystko pod swój gust. Zioła poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego oraz przyspieszają przemianę materii. 4) Ser. Pizza bez sera? Potraficie sobie to wyobrazić. No way. Oczywiście nie ma co przesadzać z ilością, ale musi być. Na tle serów, z których zazwyczaj się korzysta przy robieniu pizzy najkorzystniej wypada
Fitsweet.meTen przepis to dla mnie bomba! Rewelacyjna pizza na pysznym, puszystym, drożdżowym spodzie. W zależności od naszych upodobań przyrządzamy do niej dodatki takie jak
Walijskie Pichcenie