Piotrek ostatnio częściej gotuje poza domem niż w naszej kuchni, ale jak już się zabiera za domowe gotowanie to ostatnio przygotowuje same mięsne smakołyki typu kurczak faszerowany, czy też kotlety à la pizza. Kotletów do tego dania nie panierujemy w bułce tartej, jak w tradycyjnych kotletach schabowych, tylko w mące, jajku i ponownie w mące, potem je smażymy na głębokim
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: CIASTO NA PIZZĘ: 1 łyżeczka suchych drożdży instant; 4 szklanki mąki pszennej; 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody; 1/3 szklanki oliwy z oliwek; 1 łyżeczka
Gospodyni MiejskaDzisiaj polecam przepis na chrupiące domowe pizzerinki z pysznymi dodatkami. To doskonała propozycja na podwieczorek dla całej rodziny. Pizzeriny polane obficie ketchupem smakują nieziemsko. Polecam!!! SKŁADNIKI
Tradycyjna kuchnia KasiDla mnie o jakości pizzy świadczy ciasto. Dobra pizza musi mieć przede wszystkim drożdżowe, miękkie, ale nie zapychające ciasto. Bez względu na jego
KuchniaWeDwoje.plBo kto nie lubi pizzy? Szczególnie z kurczakiem i pysznym sosem śmietanowo-czosnkowym. Polecam! Nie tylko na dzień dziecka. Składniki : * 2 szklanki mąki pszennej * szklanka otrębów
Magiczne Życie MartyNa zakończenie majówki przepyszna pizza pełna warzyw. Kolorowa i zdrowa- wiejska ;) Składniki: ciasto: 3,5 szkl mąki 1 szklanka ciepłej wody 1/2 kostki drożdży 1 łyżeczka
Z Majeczką w kuchniNie wiecie co zrobić z czerstwego chleba? to ja wam podpowiem..pizzę...Kiedyś już robiłam zapiekankę z chleba ,a teraz zrobiłam coś w stylu pizzy..i
Moje domowe kucharzenieFarszynki to nic innego jak cienkie ciasto drożdżowe (takie jak na pizzę) wypełnione pikantnym nadzieniem z mięsa mielonego i warzyw. Podałam je na ciepło z sosem
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDziś zapraszam Was na domowy fast food w wersji wegetariańskiej. Burgery wyszły mi wyjątkowo pyszne, szkoda tylko, że zastała mnie ciemność przy robieniu zdjęć. Ale liczę
Mienta blogZachciało mi się...no ale sama nie wiedziałam czego...pizzy? nie ..zapiekanki ? nie ..i tak pomyślałam zrobić coś w stylu odrywanego chlebka..kiedyś już robiłam taką
Moje domowe kucharzenieteż jestem ich ogromną fanką. Jako dziecko jadałam je bez żadnych dodatków, mama przygotowywała specjalnie dla mnie grubsze sztuki, które następnie kroiła jak pizzę - zajadałam się nimi aż miło. Dziś jadamy je najczęściej z domowymi dżemami, serem lub owocami. Wystarczy otworzyć słoiczek nałożyć trochę dżemu o ulubionym smaku i gotowe! Gdy mamy ochotę na coś specjalnego przygotowuję np. sałatkę owocową
Cooking Monsterteż jestem ich ogromną fanką. Jako dziecko jadałam je bez żadnych dodatków, mama przygotowywała specjalnie dla mnie grubsze sztuki, które następnie kroiła jak pizzę - zajadałam się nimi aż miło. Dziś jadamy je najczęściej z domowymi dżemami, serem lub owocami. Wystarczy otworzyć słoiczek nałożyć trochę dżemu o ulubionym smaku i gotowe! Gdy mamy ochotę na coś specjalnego przygotowuję np. sałatkę owocową
Cooking Monstergotować z 5 minut gorący sos nakładać do wyparzonych słoików, na 15 minut postawić słoiki na zakrętkach, przechowywać w ciemnym miejscu - domowy pyszny sos pomidorowo paprykowy na ostro jest doskonałym dodatkiem do pizzy, makaronów, sosów, gołąbków czy na kanapki...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięcebula to , to co tygryski lubią najbardziej Nasze polskie smaki , które warto pielęgnować . W końcu jeśli o nich zapomnimy na rzecz woka , kuchni włoskiej , pizzy , tureckiego kebaba ..co nam zostanie ? Polecam , proste , pyszne i takie domowe , krajowe Składniki na 2 porcje : 2 kawałki chleba żytniego 2 śledzie matiasy 1/2 cebuli 1 ogórek kiszony masło sól , pieprz do smaku koperek
Ogrodnik w podróżyCukinia w tym roku obrodziła więc aż grzech jej nie wykorzystać. Ketchup to ulubiony sos mojej rodziny. Zjadamy go nie tylko z pizzą... Z jakiejś gazecie wpadł mi w oczy przepis na ten domowy ketchup, wyszedł wspaniały. Kto robił czekam na opinie a kto przepis widzi pierwszy raz może się skusi i wypróbuje?! Składniki; 1,5 kg obranej cukinii
Radość kipiąca uśmiechem.