pizza domowa - 1588 przepisów (strona:53/106)

Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 207

Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Serowe ciasteczka z pastą łososiową Domowe krakersy z czarnuszką Serowe ciasteczka wytrawne Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Drożdżowe bułeczki z szynką Serowe słone paluszki z kminkiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki(...)sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Tatar z łososia z mango Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Śledź

Kulinarne przygody Gatity
Placki ziemniaczane jak pizza 178

We wcześniejszym wpisie na placki ziemniaczane giganty  pisałam ,że podałam te placki inaczej..Taki pomysł podania podpatrzyłam tutaj ..Placki ziemniaczane jako blat do pizzy..prosto

Moje domowe kucharzenie
Pełnoziarnista pizza - kozi ser/tymianek/mozzarella/szynka szwarcwaldzka/gruszka/miód 140

Włoską pizzę kocham miłością gorącą i szczerą. Za to, że jest chrupiącą, cieniutka, a dodatki podlane odrobiną dobrej jakości oliwy mają smak. Cała pizza ma smak

Cooking Monster
Owsiana pizza 188

Dla niektórych z Was pewnie to będzie profanacja zwykłej pizzy, jednak ja lubię takie eksperymenty. Tradycyjną pizzę jadam raz na jakiś czas, staram się nie za

Fabryka pomysłów
Tarte flambée / Flammkuchen - Alzackie podpłomyki 267

pojawiać się bąble powietrza. Pamiętaj, że im wyższa temperatura, tym czas pieczenia jest krótszy. Jeżeli posiadasz kamień do pizzy, to nie wahaj się  go użyć. Tarte flambée podajemy na ciepło na drewnianej desce z kuflem zimnego piwa. *Przepis na domowe  crème  fraîche  znajduje się tutaj . Jeśli jednak Twoja ochota na tarte flambée jest tak wielka

Food Square
Gisia i mini hot dogi 211

Domowe mini hot dogi :) Bardzo szybka i smaczna przekąska dla małych i dużych :) Robimy klasyczne ciasto drożdżowe jak na bułki czy pizzę :)  1kg mąki, 1/2 kost. drożdży, 1 łyżeczka cukru, 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżka soli Ciasto możemy zrobić wcześniej i wówczas  trzymamy je szczelnie zamknięte w lodówce.  Na  rozwałkowane ciasto nakładamy parówkę, zawijamy, odcinamy

chleba naszego
Pomidorowy sos do pizzy 127

Klasyczny, gęsty sos pomidorowy. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 2 pizze średniej wielkości Składniki: 500 g pomidorów (3-4 sztuki) 1 cebula 2 ząbki czosnku

KuchniaWeDwoje.pl
Najlepsza pizza – jak z pieca! 1292

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsza pizza to taka, którą się piecze w specjalnym piecu opalanym drewnem, ale w domu raczej takiego pieca nie mamy. …

My Blueberry Corner
pizza z patelni 344

  składniki na ciasto: ok. 350 g mąki orkiszowej lub pszennej 25 g drożdży 180 ml letniej wody 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka

Domowy Smak Jedzenia
mini pizza na cieście francuskim – ekspresowa przekąska 172

składniki na sos: 4 łyżki śmietany 3 ząbki czosnku 4 łyżki sera żółtego 1/2 łyżeczki suszonego tymianku świeżo mielony pieprz suszona ostra papryka sól wykonanie: Ser

Domowy Smak Jedzenia
Ugryź Przegryź Bistro - opinia 200

szczęście stolików do wyboru miałam mnóstwo. Szybkie spojrzenie na tablicę i zdecydowałam się na burger Włoska robota (22 zł, ale z racji kuponu 14,99), a Mąż zamówił pizzę Czuły Pirat (23 zł). Do tego postawiliśmy na Caffè Latte (6 zł) i herbatę cytrynowo-limonkową (4zł). Do wyboru są także różne rodzaje piw oraz soków. Wśród zagryzek m.in.: tatar, pajda(...)miejscu kucharza, jest przecież tyle innych sosów, które fajnie łączą się z burgerami. Domowe frytki są dobrze zrobione, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Cena trochę za wysoka, Lub Burger wypada po tym względem lepiej. Burger Włoska Robota Pizza Czuły Pirat to cukinia, pesto, kozi ser i krewetki (prawie niewidoczne, czuć, że nie są to krewetki koktajlowe najlepszej jakości

Pasja Smaku
Paluchy z masłem czosnkowym 165

można kupić w wielu dyskontach czy supermarketach—jednak wersje sklepowe to pieczywo głęboko mrożone… Sami możemy upiec zdrowszą, domową bułkę czosnkową. Najlepsza forma bułki niby bez dodatków ( typu plastry cebuli, pieczarki , itp.) a jednak można nią pojeść jak zapiekanką czy pizzą. Składniki na ciasto drożdżowe: Zaczyn: 3 szklanki mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1/4 szklanki letniego mleka 1 łyżeczka

Domowe ciasta
DOMOWA WŁOSKA PRZYPRAWA DO MIĘS I MARYNAT 164

zmieni twierdzenia, że domowe jest najlepsze. Znamy skład, jest zdrowiej, jest smaczniej.  Zatem przygotowałam smaczną, domową przyprawę do dań włoskich i nie tylko.  Świetnie sprawdzi się jako przyprawa do mięs lub główny składnik marynaty. Można posypać nią pizzę lub zrobić delikatny dip do sałatek.  Przyprawa jest mocno ziołowa, a co za tym idzie? Piękne zapachy, aromaty, woń

Kuchnia Paulettes
Urywki historii i kawałki ciasta. Maczane w oliwie. Focaccia. 209

wywodzi się ze starożytnej Grecji.  Nie bez powodu nazwano ją z łacińskiego focacio , czyli ognisko domowe. Nazwa podkreśla ważną rolę jaką odgrywała od wieków gromadząc rodzinę wokół paleniska , na którym początkowo była wypiekana.   Uważana za prekursorkę współczesnej pizzy , pierwotnie byłą jedynie mieszanką wody, mąki i soli. Ze względu na śródziemnomorski klimat nie sprzyjający fermentacji drożdży, oryginalnie pieczona była

KUCHARNIA
Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE 238

lodówki, pozostawić na blacie, żeby się ociepliło i urosło. Zamrażarka – ciasto drożdżowe można również mrozić, niewyrośnięte, wyrobione ciasto trzeba zawinąć w folię, schować do zamrażarki. W dniu pieczenia pizzy, 4 godziny przed pieczeniem, wyjąć ciasto z zamrażarki, zostawić na blacie do całkowitego rozmrożenia, następnie przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Pieczenie – wyrośnięte ciasto ze składnikami pieczemy w piekarniku(...)było rumiane, i pięknie pachniało. Około 15-20 min. Sos – używam zazwyczaj domowego sosu pomidorowego, jeżeli jest wodnisty przekładam go do garnuszka i odparowuje wodę, konsystencja sosu powinna przypominać koncentrat pomidorowy. Do sosu dodaję czosnek, zioła – bazylię, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz. Ciasto na pizze smaruję sosem, nie za dużo, bo nie chcę aby pizza była zakalcowata. Składniki

moj przepis na