pikantne - 1194 przepisów (strona:34/80)

Maślane krewetki z czosnkiem i chilli 254

połączenie ich z czosnkiem i chilli jest rewelacyjne. Sos wychodzi przepyszny, jest bardzo delikatny, maślany, idealnie przeciwstawia się ostrości, którą dają nam papryczki. Jeżeli ktoś nie lubi zbyt pikantnych potraw to proponuję zrezygnować z dodawania papryczki jalapeno, wtedy danie będzie łagodniejsze. Przepis ponad rok temu znalazłam na kanale Kocham Gotować . Składniki na marynatę: 1/2 kg krewetek 1/2 główki czosnku

Animelka Blog
Zupa jesienna z kluseczkami 214

zupie by straciły surowość, po ok. 2 minut kluseczki wypłynęły na powierzchnię i można było tą jesienną zupę jeść z wielkim apetytem. Przepisy, w których wykorzystałam pastę paprykową: Pikantna zupa paprykowa i Zupa paprykowa z wołowiną   Do zupy przygotowałam na szybko kluseczki, gdyż makaron nam się znudził. te kluski to właściwie improwizacja, zostało mi jakieś 80 g serka kremowego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekanka ziemniaczana 347

odrobinę rozdrobnionego brokułu, przyprawy, śmietanę (lub majonez, jednak to wersja bardzo tłusta, więc by unikać pustych, zbędnych kalorii polecam śmietanę :)), jajko, ser feta, odrobinę mleka i chilli, jeśli lubicie pikantną kuchnię. Wszystkie składniki mieszamy i polewamy nimi warzywa. Pieczemy ok godzinę w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Taste Of My Day
Słodko-słona przekąska ze śliwkami w roli głównej 206

śliwki? Każdy z Was ma swój sprawdzony sposób. Proponuję Wam alternatywę dla knedli, przetworów, ciast, którą jest przekąska/sałatka ze słodkich śliwek, słonego sera feta, kwaśnego sosu i pikantnego akcentu papryczki chilli. Mi ta kombinacja bardzo odpowiada :) Składniki: kilka słodkich śliwek ser feta mięta papryczka chilli Sos: łyżka octu winnego 3 łyżki oliwy z oliwek łyżka musztardy miodowej pieprz

Taste Of My Day
Kolorowa bruschetta z pieczoną papryką i o toskańskich kanapeczkach 314

skrapia się oliwą, smaruje ząbkiem czosnku i posypuje odrobiną soli (przy toskańskim chlebie element niezbędny). Takie kanapeczki służyły kiedyś spróbowaniu dopiero co wytłoczonej oliwy (najczęściej z własnych oliwek), lekko pikantnej i gorzkawej. I rzeczywiście, zostaliśmy poczęstowani taką grzanką w czasie degustacji oliwy u rodziny Pruneti - była naprawdę pyszna w swojej prostocie. Z czasem zaczęto układać na opieczonym chlebie sałatkę

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasztet z bakłażana i pieczarek 221

Zastanawiałam się z czego można jeszcze przygotować bezmięsny pasztet. I wpadłam na ten pomysł. Pasztet wyszedł pikantny, choć dobrze jeść go z dodatkiem musztardy czy obłożony paseczkami papryki. Jest to jednak miła odmiana od wędlin i pasztetów mięsnych. Składniki: 2 niewielkie bakłażany 500 g pieczarek 1 cebula 5 jajek 3/4 szklanki kaszy manny 1/2 pęczka natki pietruszki olej lub oliwa

Czerwień i błękit
Łatwy sos Marinara / Easy Marinara sauce 248

posiekanej świeżej bazylii (lub 1 łyżka suszonej) 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka cukru lub więcej do smaku sól i pieprz szczypta chilli w płatkach lub więcej jeśli lubisz pikantne sosy 1-2 łyżki masła Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej olej i podsmaż na średnim ogniu cebulkę do zeszklenia. Dodaj marchewkę i czosnek, po czym smaż je do miękkości, około

karmelowy
,,Rozpadający się,, gulasz z czerwoną papryką + kluchy na parze 178

lekkiej modyfikacji . Tzn. jest to bardziej sos gulaszowy z papryką ( gulasz z karkówki i czerwonej papryki duszony bardzo długo, aż mięso zaczyna się rozpadać ), doprawiony na bardzo pikantnie ( płatki paprykowe) i podany z kluchami na parze

Buniabaje w kuchni
Sajgonki z kurczakiem, papryką i dynią (bez glutenu, mleka i jajek) 444

Sajgonki, czyli inaczej spring rolls z nadzieniem z makaronu z fasoli mung, kapusty pekińskiej z dodatkiem  kurczaka, papryki i dyni. Najlepsze prosto z patelni, z dodatkiem pikantnego sosu chilli.  Składniki: kapusta pekińska mała główka makaron z fasoli mung (przezroczysty) 100g filet z kurczaka 400g papryka 1 szt dynia (kostka) 1 szklanka przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, kolendra

głodny alergik
Surówka. Kapusta. Coleslaw 4449

zawsze była zawiedziona maleńką porcją tej surówki. A przecież można ją szybko przygotować w domu i to od razu sporą miseczkę. Taką surówkę można przygotować jako dodatek do pikantnych skrzydełek i frytek - domowa, zdrowsza wersja fast foodu gotowa ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
kaszanka z papryką,pieczarkami i z tandari masala... 182

minut aromatyczna, smaczna kaszanka do pieczywa........SMACZNEGO!!! przyprawa Tandari Masala Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: kolendra, kmin, imbir, czosnek, chilli - smak: cierpki i pikantny - zapach: podobny do curry, aromaty Indii - zastosowanie: do ryb, mięsa, drobiu, nadaje smak Indii - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
cukiniowa pychota na obiad z garam masala... 203

kaszą jaglaną lub z bułką........SMACZNEGO!!! przyprawy z Indii GARAM MASALA Royal Brand do drobiu, mięs, ryb - produkt naturalny,nie zawiera glutaminianu sodu - opakowanie: 30 gram - smak: cierpki i pikantny - zapach: podobny do curry, aromat Indii - zastosowanie: uniwersalne, do ryb, mięsa, drobiu, szczególnie do dań indyjskich, nadaje im smak orientu - skład: kozieradka, kmin, kolendra, gorczyca, goździki, pieprz, cynamon, anyż, czosnek

W Mojej Kuchni Lubię
makrela wędzona z papryczką chilli... 158

chilli razem z pestkami wlać oliwy tyle, aby makrela nie była za sucha i dobrze wszystko wymieszać odstawić do lodówki na 1 godzinę, aby smaki się przegryzły makrela jest pikantna i najlepiej nam smakuje na toście wieloziarnistym.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kaszanka z papryczką Iranian Cherry... 103

łupinkach ziemniaki obrać i pokroić je na plastry na talerzu ułożyć ziemniaki i je do smaku posolić, na nie kaszankę i na kaszankę cebulę z papryczką smaczny obiad z pikantna kaszanką........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
rolada boczkowa... 118

Składniki: 1,5 kg boczek surowy bez kości, 2 łyżki marynata pikantna Prymat, 2 łyżeczki kucharek, 2 sztuki liście laurowe Prymat, 2 sztuki ziele angielskie Prymat kupiłam świeżą roladę boczkową w siateczce roladę opłukać i dobrze ręcznikiem papierowym osuszyć natrzeć marynatą, kucharkiem i na noc do lodówki roladę włożyć do keksówki i piec w 220C około 40 minut

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania