pikantne - 1194 przepisów (strona:32/80)

Zapiekanka ziemniaczana po meksykańsku /mięso 323

Pikantna zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym, papryką, pomidorami, czerwoną fasolą i kukurydzą, pod warstwą cheddara. Przepyszna i sycąca. Polecam ! Składniki: 1 kg ziemniaków 400g mielonej wieprzowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 puszki rozdrobnionych pomidorów (po 400g) 1 puszka czerwonej fasoli (400g) 100g kukurydzy z puszki 1 średnia czerwona papryka 1 papryczka chilli 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego „Pudliszki

Oryginalny smak
Smażone pierogi z wołowiną na ostro /mięso 190

Moja wersja pikantnych pierogów, którą uwielbiam. Mielona wołowina z pomidorami, wolno duszona w czerwonym winie oraz suszone pomidory, chilli i ser pleśniowy… Wszystko razem tworzy niepowtarzalny smak i aromat. Składniki: Z podanego przepisu wyjdzie około 48-50 sztuk. Ciasto: 4 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko szczypta soli Farsz: 400 g mielonej wołowiny (użyłam mocno zmielonej

Oryginalny smak
Jajka na kapuście pekińskiej 195

Kapusta pekińska, jajka i pikantny sos to moja propozycja na kolację :) Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo przekroić na pół 3 liście kapusty pekińskiej pokroić w wąskie paseczki szczypiorek drobno posiekać Sos: 3-4 łyżki śmietany 2 łyżeczki musztardy 1/4 łyżeczki chrzanu łyżeczka ketchupu sól, pieprz Wszystkie składniki wymieszać (spróbować i ewentualnie doprawić wg gustu ) Na talerzyk wyłożyć kapustę ( można

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ryba w pomidorach 136

bardzo proszę Was o kliknięcie : https://konkurs.whiskas.pl/FotoGaleria.aspx?id=2045 Składniki: 1/2 kg filetów rybnych  (+ bułka tarta i jajko) 3/4 - 1 szkl. wody 1/4 szkl. oleju 3 łyżki ketchupu pikantnego 3 łyżki octu 2 łyżki cukru ziele angielskie liść laurowy 1 mała puszka koncentratu pomidorowego 2 duże cebule 3 ogórki konserwowe Przygotowanie: 1. Rybę pokroić na małe kawałki, posolić

charlotte gotuje
Pulpeciki w sosie pomidorowym z pieczarkami 220

wszelkie grzyby, no a pieczarki to wręcz wielbię ;)  Składniki: 1 kg mięsa mielonego 1 kg pieczarek 4 cebule 2 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 10 łyżek ketchupu pikantnego pieprz, sól, cukier do smaku bułka tarta Przygotowanie: Do mięsa mielonego dodajemy jajka, trochę bułki tartej, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - dokładnie ze sobą łączymy. Z mięsa formujemy pulpeciki wielkości

charlotte gotuje
Pasztet z zielonej soczewicy 136

Kiedy wszystkie składniki nam przestygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Do zmielonej masy dodajemy jajka, bułkę tartą i doprawiamy dobrze do smaku (pasztet ma być pikantny, muszę powiedzieć że dość sporo trzeba tych przypraw wsypać). Dokładnie wszystko razem łączymy, a następnie przykładamy do aluminiowej foremki lub do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st

charlotte gotuje
Dyniowe ciasto 98

Ciasto jest bardzo wilgotne, co myślę że jest zaletą, może trochę podobne do marchewkowca. Przepis znalazłam na blogu pikantna słodycz. Zapraszam na facebooka, na pewno nic wtedy nie przeoczycie :) https://www.facebook.com/charlotte.gotuje Składniki: 2 szkl dyni startej na małych oczkach 2 szkl dyni pokrojonej w bardzo małą kosteczkę 1 szkl oleju 1 szkl cukru 3 jajka 2,5 szkl mąki

charlotte gotuje
Wegetariańskie cheeseburgery 168

ząbek czosnku łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, chili do smaku dodatkowo: 4 plasterki sera havarti 4 łyżki kiełków brokuła kilka plasterków czerwonej papryki 4 małe ogórki kiszone 4 łyżki pikantnego ketchupu (użyłam ketchupu z cukinii) 4 łyżeczki musztardy dijon Mąkę mieszamy z drożdżami, solą, cayenne i wodą. Wyrabiamy mikserem około 5 minut (lub ręcznie trochę dłużej). Następnie dodajemy oliwę, pokrojone

Mienta blog
RAMEN BURGER „po polsku” z KONFITURĄ Z CEBULI 291

który w ekspresowym tempie stał się hitem, łącząc w sobie smaki azjatyckie z amerykańskimi. My z kolei postanowiliśmy dodać do tego polski akcent, wykorzystując polski makaron jajeczny oraz domowe, pikantne chutney (konfiturę) z białej cebuli, które swoją słodkością z powodzeniem zastępuje ketchup i świetnie pasuje do wołowiny. Do kompletu dodaliśmy soczystego, wołowego burgera, plaster sera, jajko sadzone oraz majonez

Nerds Kitchen
WYTRAWNE MUFFINKI WEGETARIAŃSKIE. 414

moim przypadku rozeszły się w mgnieniu oka. Polecam więc :) WYTRAWNE MUFFINY WEGETARIAŃSKIE. /własny; współpraca z marką Winiary;/ na 11-12 sztuk 1 zielona papryka 300g pieczarek 150g pikantnego sera (np.Cheddar) 1 cebula 2 ząbki czosnku pęczek posiekany pietruszki 1,75-2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Winiayr 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka papryka słodka i ostra

W kuchni Karmel-itki
Tajski burger 202

żywnością można dostać już posiekaną i zamrożoną trawę cytrynową. Możemy również dodać 1/2-1 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej. ** Jeżeli nie uda Wam się kupić sosu Sriracha, możecie dodać odrobinę pikantnego ketchupu

Tajskie smaki
CEBULOWE LECZO Z KLOPSIKAMI 182

Aromatyczne, pikantne, lekko słodko-kwaśne od chrupiących ogórków konserwowych, i z dodatkiem pysznych, małych mięsnych kuleczek.  Takie jest to leczo. Niezbyt tradycyjne ale my uwielbiamy ... z kromką świeżego pieczywa smakuje idealnie.  Polecam gorąco zwłaszcza w chłodniejsze dni. Składniki: (na duży garnek) 6 sporych cebul 400g pieczarek 1 czerwona papryka 4 ogórki konserwowe sól pieprz słodka papryka ostra papryka

Walijskie Pichcenie
Cukinia z kaszą jaglaną i chorizo 194

końca fit jak to u mnie ale w kuchni liczy się smak a to  Najważniejsze! Składniki: 2 Średnie cukinie pęczek pietruszki 40 g kiełbasy chorizo ​​(ja użyłam  pikantnej) 40 g sera mozzarelli 30 g sera gouda 0,5 szklanki kaszy jaglanej 5 listków świeżej bazylii / 0,5 łyżeczki suszonej Sól i pieprz to Smaku Przygotowanie: Kaszę wsypać

Niezły Młynek
BEZGLUTENOWE GOFRY OWSIANE – POMARAŃCZOWO – CYNAMONOWE: 180

temat rzeka, więc pewnie będziemy nimi zasypywać. W naszym gofrowym repertuarze m.in. bezglutenowe: czekoladowe, cynamonowe, amarantusowe, bardzo chrupiące, owocowe, kawowe, mocno maślane, orzechowe, kokosowe, migdałowe, bakaliowe, anyżowe, kukurydziane, pikantne, paprykowe itd. Wszystkie te „odmiany” oczywiście można wykonać w wersji nie-bezglutenowej. Ostatnio też wyczarowałyśmy gofry dietetyczne, proteinowe, dozwolone na diecie Dukana! Jeśli macie ochotę, podzielimy się gofrową wiedzą. Więcej naszych

Wypisz Wymaluj
PLACUSZKI CUKINIOWE 119

każdy wie o co chodzi. My dziś chcemy przedstawić placki... z cukinii ! :)  Tak jak te ziemniaczane, można je jeść z czym dusza pragnie. Są genialne zarówno w wersji pikantnej, słodkiej, jak i... bez niczego. Robi się je łatwo i przyjemnie, zjada się je szybko, z uśmiechem i mimo, że są dość sycące, to mało kto się przy tym ogranicza

Wypisz Wymaluj