kulki jałowca 2 kulki ziela angielskiego sól 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 jajka (L) Sposób przygotowania: Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę dodajemy mięso mielone oraz piersi z kurczaka pokrojone w kostkę, włoszczyznę i zalewamy około 3 szklankami wody (żeby zakryła mięso i warzywa) doprawiamy listkami laurowymi, pieprzem w kulkach, jałowcem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdrugi dzień,można również usmażyć pierś z kurczak w kawałeczkach -jak kto woli(pieczony ma trochę mniej kalorii-ale kto by tam liczył.... SKŁADNIKI: (składniki można zmieniać jak kto lubi,i co ma pod ręką) ja na 2 talerze,czyli dla 2 bardzo głodnych osób, daje takie: sałata lodowa 2 ogórki 3 pomidory papryka czerwona cebula ser feta oliwki czarne(...)zielone 3 jajka na twardo pieczony kurczak,lub duża pierś z kurczaka podsmażona w kawałkach z przyprawą do kurczaka, na sos: ząbek czosnku 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany sól,pieprz PRZYGOTOWANIE: na dużych talerzach,układamy najpierw sałatę lodową pokrojoną w kawałki,potem resztę warzyw-pomidory,ogórki,papryka pokrojone w dużą kostkę,cebula w pół plasterki,feta w kostkę
Swojskie jedzonkoChow Mein jest to rodzaj makaronu używanego w kuchni chińskiej, gotuje się go tylko 3 minuty. Cała potrawa jest w stylu stir-fry (smaż i mieszaj
Moja Galeria Smakukurczaka z niespodzianką w postaci marchewkowych serduszek :) Zainspirował mnie przepis znaleziony u Smacznej Pyzy . Smacznego! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 marchewki 2 łyżki śmietany sól, pieprz zioła prowansalskie 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki chili Wykonanie: Marchewki obrać, pokroić w plastry i ugotować tak, by były miękkie, ale się nie rozpadały. Można(...)krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pierś z kurczaka podzielić tak, by wyszły dwa duże plastry. Przykryć woreczkiem lub folią spożywczą i lekko rozbić tłuczkiem. Następnie każdy posmarować w całości kremem marchewkowym i na jednym końcu ułożyć rząd serduszek. Zwinąć w roladę i obwiązać nicią. Chili i słodką paprykę wymieszać z ziołami i obtoczyć w tym obie roladki
Pasja SmakuSkładniki: 2 szklanki ryżu 4 szklanki wrzącej wody 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 duży pomidor obrany ze skórki 1 zielona papryka garść ugotowanej zielonej fasolki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 piersi z kurczaka 12 krewetek 1 tuba mrożonych kalmarów 3 łyżeczki przyprawy do paelli sól olej do smażenia 1 cytryna Wykonanie: Najpierw robimy sofrito
Kulinarne przygody Gatityosób Koszt na przygotowania: 15,00 zł SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 150 g suszonych pomidorów 100 g sera feta 6 dużych ziemniaków 1 cebula natka pietruszki 3 łyżki mąki 2 jajka 3 ząbki czosnku 150 g jogurtu naturalnego sok z cytryny sól, pieprz, słodka papryka wykałaczki PRZYGOTOWANIE-farsz: Suszone pomidory kroimy w paski i dodajemy pokruszony ser feta. Składniki(...)pierś z kurczaka faszerowana: Piersi z kurczaka nacinamy z pomocą noża tworząc w nich kieszonki. Wcześniej przygotowany farsz wkładamy do naszych kieszonek. Piersi dokładnie spinamy wykałaczkami. Podsmażamy nasze piersi z farszem na rozgrzanej oliwi z obu stron. Tak aby się ładnie zarumieniły. Następnie piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy pieprzem i słodką papryką. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego
kulinarnyJagaram masala 1 łyżeczka chilli ok 2 łyżeczek soli 500 ml jogurtu greckiego 120 gr masła 2 cebule 1 papryka-czerwona kolendra lub natka pietruszki 4 łyżki soku z cytryny 1,5 szkl ryżu basmati Wykonanie: Kroimy piersi z kurczaka w kostkę. Do jogurtu dodajemy garam masala, czosnek, chilli , 1 łyżeczkę soli. Mieszamy wszystko I dodajemy kurczaka. Przykrywamy kurczaka jogurtem
Smaki Edytypiersi z kurczaka 100 g żółtej fasolki szparagowej 2 marchewki 1 cukinia 1 czerwona papryka 500 ml mleczka kokosowego 3 łyżeczki pasty zielone curry konokwan( można taką pastę zrobić samemu przepis tutaj ) 2 łyżki masła 200 g makaronu ryżowego np z tapioką 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki brązowego cukru sól pieprz kolendra do dekoracji Pierś oczyszczamy i kroimy(...)sojowego dodajemy brązowy cukier, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Wrzucamy naszą pierś, mieszamy aby całość była pokryta marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Makaron przyrządzamy według wskazówek na opakowaniu. Zwykle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10-15 minut. Warzywa kroimy, marchewkę i paprykę w słupki, cukinię na talarki lub w ćwiartki talarka- zależy
KuchcikoweLoveblogu kulinarnym - www.olgasmile.com. Efekt...? ...ale zacznijmy od początku... Składniki do przygotowania sosu słodko kwaśnego: pół marchewki pół papryki czerwonej, pół szklanki kukurydzy, 4 plastry ananasa z puszki, pół cebuli, 200 ml sosu pomidorowego, 1/3 szklanki wody, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, pierś z kurczaka, cukier, sól, pieprz. Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzewam 2 łyżeczki cukru. Następnie dodaję pół szklanki soku
Mój Smak na Życiemusztardowej marynacie na patyczkach. Danie można przygotować na grillu lub patelni grillowej. składniki: 500-600 g piersi z kurczaka marynata 2 łyżki musztardy sarepskiej 5 łyżek oliwy 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka marynaty teriyaki sałatka warzywna 1 czerwona papryka 4 ogórki gruntowe 1 młoda cebulka kilka liści sałaty lodowej lub strzępiastej oliwa do skropienia warzyw odrobina soli ziołowej(...)marynatę teriyki. Pierś kurczaka pokroić wzdłuż w paski i włożyć do marynaty. Dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso i odstawić na minimum godzinkę a najlepiej na noc do lodówki. Następnie zamarynowane paski kurczaka nadziać na patyczki do szaszłyków i grillować ze wszystkich stron aż mięso się zarumieni. Mięsko można róznież ugrillować na patelni grillowej. Przygotować warzywa. Paprykę pokroić w paski
Monia miesza i gotujepierś kurczaka, olej rzepakowy, przyprawy: kozieradka (uwielbiam ten smak!), suszony czosnek, ostra papryka, słodka papryka, grubo mielony kolorowy pieprz, sól, suszone pręciki jakichś kwiatów (nie mam pojęcia, co to jest; dostałam od Koleżanki, która przywiozła to z Tunezji; na pewno nie jest to szafran, choć podobnie barwi, ale brak temu smaku i zapachu) połówka dużej pomarańczy Rano pokroić pierś
Weekendy w domu i ogrodzieZapraszam :) Składniki : 1 kapusta pekińska 1 papryka mała czerwona 1/2 papryki żółtej i zielonej 1 puszka kukurydzy od Bonduelle 1 duży majonez 3 piersi z kurczaka kawałek pora 2 łyżki suszonego szczypiorku 1 łyżka przyprawy Kurczak ziołowy od firmy Skworcu 1 łyżeczka Pieprzu zielonego od EcoBlik Sol,pieprz do smaku 4 łyżki oliwy(...)Wykonanie : Piersi z kurczaka myjemy,osuszamy ręczniczkiem papierowym i kroimy w kostkę. W rondlu rozgrzewamy oliwę , przekładamy mięso dodajemy przyprawy i smażymy na rumiano. Zupki chińskie zalewamy wrzącą wodą,czekamy aż dobrze napęcznieją, odlewamy z nich wodę i odstawiamy do przestygnięcia.Kapustę myjemy i szatkujemy.Por myjemy i kroimy w paseczki lub kostkę.Paprykę myjemy i kroimy
Sama słodycz i szczypta chilidobitne. A przecież o to chodzi , po to je dodajemy, aby były wyczuwalne, spełniały rolę przysłowiowej wisienki na torcie. duża pierś kurczaka 2 plastry mozzarelli 2 plastry pomidora łyżka masła sól i czarny pieprz 0,5 łyżeczki słodkiej papryki kilka listków bazylii Pierś przecinamy na pół, na dwa jednakowe płaty. Nacieramy solą, pieprzem i słodką papryką, odkładamy do lodówki
Dieta moja pasjaczosnku 2 łyżki mąki pszennej lub ryżowej 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego estragonu lub cząbru 3-4 łyżki posiekanego koperku lub szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 g piersi z kurczaka lub indyka 1 średnie jajko 1 duża cukinia lub 2 mniejsze 2 marchewki
Poezja smakuSkładniki: (ilość w zależności od ilości roladek) piersi z indyka / kurczaka plasterki wędzonego boczku korniszony sól czarny pieprz słodka/ostra czerwona papryka czosnek (można uzyć granulowanego) olej sos do gruszki: kawałek sera rokpol ( bądź innego pleśniowego) słodka czerwona papryka odrobina granulowanego czosnku i pieprzu Pierś rozbiłam tłuczkiem. Posoliłam, posypałam pieprzem, czosnkiem i papryką. Ułożyłam na niej plasterki wędzonego boczku
potrawyregionalne