pierś z kurczaka z piekarnika - 2441 przepisów (strona:90/163)

Pizza ze cukiniōm (Pizza z cukinią) 179

numer na pakiecie) 1/3 szkl ō nki mlyka 1 dkg drożdży trocha soli pó 5 łeżeczki cukru 2 łeżki oliwy Wiyrch 6 : 1 małoł cukinia pó wyndz ōnyj piersi ze kurczaka (abo jedne udko) 15 dkg mozarelli abo tartego ż ōłtego syra połra gał ō nzek natki pietruszki Z ōłza: pó awokado 1 tōmata 7 trocha chili, pieprzu, soli(...)letnie mlyko, dejcie cuker i pokruszcie drożdże. Tera odstołwcie to na 10-15 min., coby te drożdże zaczły robić. Joł wł ō ncz ōł na chwila piekarnik (bratruła) na 50 stopni i jak sie leko rozgrzoł, to dołem tam ta miska, bo tam lepi te ciasto rośnie. Niyskorzi dejcie do tyj miski trocha soli, 2 łeżki oliwy

Chop w kuchni
Grillowana Pierś z Kurczaka w Rewelacyjnej Marynacie z Pieczonymi Marynowanymi Ziemniaczkami i Spaghetti z Cukinii z Pesto alla 285

kliknięciu w nią przeniesiecie się na przepis opisujący jej wykonanie.Czy nam to smakowało? Oj, bardzo! MIĘSO: 2 małe piersi z kurczaka Rewelacyjna marynata do mięs i warzyw Piersi z kurczaka umyłam pod bieżącą zimną wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Odcięłam małe polędwiczki. Każdy kawałek z każdej strony osmarowałam marynatą, włożyłam do pojemnika i szczelnie go zamknęłam, wstawiłam do lodówki na kilka(...)mięs i warzyw Ziemniaczki wyszorowałam dokładnie pod bieżącą wodą. Pokroiłam w ósemki. Każdy kawałeczek ziemniaka posmarowałam marynatą i ułożyłam na teflonowej blasze. Odstawiłam na kilkanaście minut. Potem piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 30-40 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków ziemniaków. Jeśli nie jesteśmy pewni czy już są gotowe, można przecież wyciągnąć jedną ćwiarteczkę

Blondynka Gotuje
Meksykańskie casserole z kurczakiem i tortillami 260

sera, startego (polecam Cheddar) 1 szklanka parmezanu, startego 9 tortilli, przeciętych w pół (najlepiej kukurydziane) 2 puszki fasoli czerwonej, przepłukanej 1 puszka kukurydzy, opłukanej 5 szalotek ze szczypiorem 2 piersi kurczaka, ugotowane w rosołku warzywnym bio (świetne są w Rossmanie) i pokrojone drobno 1 awokado szczypior do posypania folia aluminiowa duże naczynie żaroodporne Przygotowanie: Wymieszaj sosy. Wymieszaj sery.  Naczynie(...)cebulki posiekaj drobno, po czym częścią posyp zapiekankę. Pokryj wszystko ok. 1 szklanką kurczaka i mieszanką serów. Ułóż drugą warstwę : tortille, sos, fasola, kukurydza, szczypiorek, kurczak, ser.  Dodaj trzecia warstwę : j.w. Zakończ ostatnią warstwą tortilli, posmaruj sosem i przykryj folią aluminiową. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza, piecz ok. pół godziny, zdejmij folię, posyp pozostałym serem i piecz

Gotowanie to kochanie
Kurczak z warzywami w cieście francuskim 178

Biedronki) -400g pieczarek -150g startego sera mozzarella (z Biedronki) -ok. 400g piersi z kurczaka -2 opak. ciasta francuskiego (z Biedronki oczywiście ;p) -sól, pieprz, czosnek w przyprawie -oliwa/olej Wykonanie: Warzywka dusimy na patelni do momentu, aż zmiękną. Dodajemy przyprawę z opakowania, dokładnie mieszamy. Kurczaka kroimy w kostkę, rozbijamy na płasko, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, podsmażamy na oliwie(...)plastry. Dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Ciasto dzielimy na 4 prostokąty, na brzegu każdego układamy warzywa, kawałki kurczaka i pieczarki. Całość posypujemy mozzarellą. Składamy ciasto i sklejamy jak pierożka. Wierzch nakłuwamy widelcem, można też posmarować rozbełtanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do momentu, aż ciasto się zrumieni- ok 30 minut. Do tych pyszności idealnie pasuje

KasiekGotuje
Bourguignon z kurczaka 367

Luksemburga, Artois, Pikardii, Alzacji, Franche-Comte i Burgundii.". Stało się. I powiem więcej, jakby mało było mojej bezczelności w tym temacie, nie żałuję, bo kurczak palce lizać.Składniki:80dag piersi kurczaka pokrojonej w kostkę o boku 2-3 centymetry250g pieczarek małych lub średnich pieczarek125g wędzonego/gotowanego boczku pokrojonego w kostkę16 szalotek2 zmiażdżone  ząbki czosnku2/3 szklanki białego burgundzkiego wina2/3 bulionu drobiowegobouquet(...)podania polecane:grzanki (kromki) i zestaw gotowanych warzywOsobiście lepiej mi smakowało z ryżem gotowanym z dodatkiem 2 chochel sosu, który powstaje z potrawy. Próbowałam obie kombinację.Sposób przygotowania:Nagrzać piekarnik do 150 stopni. W żaroodpornym naczyniu obsmażyć kurczaka, po czym wyjąć i zostawić na później.Do naczynia wrzucić pieczarki, boczek, szalotki i czosnek. Smażyć 4 minuty do podsmażenia.Do warzyw

W kuchni wieczorem
Pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 219

Bardzo szybkie, smaczne i nisko kaloryczne danie, idealnie smakuje z ryżem i warzywami. Składniki:2-3 osoby podwójny filet z piersi kurczaka                               1-1,5 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy  1,5 łyżki keczupu 1 duży ząbek czosku (posiekany) 2 łyżki oliwy(...)dajemy mięso i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso smażymy na patelni grillowej z obu stron do uzyskania złotego koloru. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 10-15 minut

Gorący kąsek
PASZTET DROBIOWY Z CAŁYMI PIECZARKAMI 147

cebula 3 litry bulionu warzywnego  1 czerstwa bułka  sól,pieprz  Wykonanie : Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości. Do rosołu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa wrzucamy całe oczyszczone pieczarki. Gotujemy(...)pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Przekładamy do foremek.Na dno foremki wykładamy do połowy pasztet, układamy pieczarki jedna za drugą, przykrywamy masą mięsną.  Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy

Z Majeczką w kuchni
Bagietki nadziewane kurczakiem i serem 189

kurczaka przygotowujemy tak samo, jakbyśmy robili kotlety z piersi - filetujemy, maczamy w jajku doprawionym solą i pieprzem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Odstawiamy do ostygnięcia. 2 Bułkę dzielimy na dwie/trzy części (w zależności od długości kawałków kurczaka jakie mamy) i wydrążamy z nich środek. Kawałki kurczaka owijamy serem i nadziewamy nimi wydrążone bułki. Po nadzianiu(...)ogniu, dodajemy posiekany czosnek oraz posiekane zioła. Solimy i pieprzymy do smaku. Polewamy bagietki. 4 Bułki wykładamy na blachę, przykrywamy folią aluminiową, aby się nie spaliły. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, by ser się rozpuścił, a kurczak zagrzał. 5 Kroimy na porcje. Podajemy z ulubionymi sosami lub ketchupem. Artykuł Bagietki nadziewane kurczakiem i serem

Kuchnia Bazylii
Czarny ryż zapiekany z kurczakiem i suszonymi pomidorami 265

Szybka i smaczna zapiekanka w czarnym ryżem. Suszone pomidory i parmezan znakomicie zastępują sól w daniu.   Składniki 2 szkl ugotowanego czarnego ryżu firmy Targroch 1 ugotowana pierś z kurczaka 3-4 suszone pomidory firmy Targroch 3 pieczarki 2 jajka 3 łyżki startego parmezanu 2 łyżki śmietany 1 ząbek czosnku 4 plastry sera edamskiego papryka słodka w proszku pieprz kolorowy(...)ryżu. 4. Jajka mieszamy ze śmietaną i parmezanem. Doprawiamy przeciśniętym czosnkiem, pieprzem i papryką w proszku. Wylewamy na zapiekankę. 5. Posypujemy pokrojonym w kostkę serem edamskim. 6. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez około 25 minut. Podajemy ze świeżym szczypiorkiem i rzeżuchą. Smacznego życzy Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: czarny ryż , czosnek , kurczak , parmezan , pieczarki , rzeżucha

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
KĄSKI Z KURCZAKA W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 137

jajko * płatki kukurydziane * bułka tarta * odrobina oleju Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałeczki, doprawić solą, pieprzem i przyprawami, wymieszać. Odstawić na około 1 godzinę. Płatki kukurydziane rozdrobnić na mniejsze kawałki, wsypać do miseczki, dodać odrobinę bułki tartej (ilość płatków i bułki tartej dodawałam "na oko"). Jajko roztłuc w drugiej miseczce. Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku a następnie dokładnie(...)płatkami. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, lekko podsmażyć kawałki mięsa w panierce z obu stron. Następnie podsmażone mięso wykładać na blachę wyłożoną folią spożywczą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150'C. Piec po około 15-20 minut z obu stron

Zrób to smacznie
Pieczarki faszerowane 207

przypadku było to 15 sztuk). Ogonki drobno posiekać z pozostałymi całymi pieczarkami (u mnie z 5). Cebulę i wędzoną pierś kurczaka również drobno posiekać. Ser utrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzanym na patelni oleju przesmażyć cebulę, następnie dodać kurczaka i smażyć jeszcze przez chwilę, co jakiś czas mieszając. Dodać posiekane pieczarki, sól, pieprz i smażyć na średnim ogniu(...)Pieczarki faszerować łyżeczką przygotowanym farszem (z lekką górką). Przełożyć do wysmarowanej masłem żaroodpornej formy, posypać startym parmezanem i zapiekać ok. 25 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z piekarnika posypać posiekanym szczypiorkiem

Bullio
Kurczak pieczony w panierce z krakersów (w marynacie jogurtowej/śmietanowej) 207

porcje) 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, większa) 100 ml jogurtu naturalnego/śmietany (może też być maślanka) papryka w proszku sól pieprz Panierka: 60g krakerów solonych Dodatkowo: olej Pierś z kurczaka należy umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kotleciki. Następnie mięso przełożyć do miski. Całość posypać przyprawami, zalać śmietaną/jogurtem i dokładnie wymieszać. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na kilka(...)marynaty, dokładnie obtoczyć w ciastkach i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia oraz spryskanej olejem. Wszystkie kawałki przed pieczeniem należy dodatkowo skropić olejem, a blachę wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w 180 stopniach. (Korzystam z piekarnika gazowego, więc w międzyczasie mięso przewróciłam na drugą stronę - aby było zarumienione. W piekarnikach elektrycznych polecam opcję góra-dół

Di gotuje
Sałatka a'la Cezar 220

Składniki na marynatę: -podwójna pierś z kurczaka -suszony tymianek -sól -pieprz -słodka papryka -olej Przygotowanie: 1 .Piersi z kurczaka należy oczyścić i pokroić w szerokie pasy. Przełożyć do plastikowego pojemnika, dodać tymianek, sól, pieprz, słodką paprykę, olej. Dokładnie wetrzeć marynatę. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny. Składniki na sos: -2 łyżki majonezu - 1 łyżeczka musztardy stołowej - 1 łyżeczka soku(...)tostowy -oliwa -dwa ząbki czosnku -czosnek granulowany Przygotowanie: 1. Chleb tostowy pokroić w kostkę 1x1cm, polać oliwą wymieszana z czosnkiem i posypać grzanki  czosnkiem  granulowanym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopi C i pieczemy przez około 10min. Składniki do sałatki: - pomidorki koktajlowe - sałata lodowa

Coś z niczego
Pizza na razowym spodzie z kurczakiem, szpinakiem i oliwkami 158

Jeżeli ciasto będzie zbyt lepkie, to dosypać odrobinę mąki pszennej razowej i dalej ugniatać. Zagniecione ciasto przykryć ręcznikiem kuchennym i zostawić do wyrastania na 1-2 godziny. Farsz: Piersi z kurczaka umyć, odkroić tłuszcz, pokroić je w drobną kostkę i przełożyć do głębokiego talerza lub miski. Następnie polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, wymieszać. Rozgrzać patelnię, przełożyć(...)czosnek, doprawić solą i pieprzem. Szpinak mieszać na średnim ogniu do momentu, aż odparuje z nadmiaru wody. Oliwki wyjąc z zalewy i przekroić na pół. Ser zetrzeć na tarce. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 ° C. Wyrośnięte ciasto lekko zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować lub rozciągnąć na kształt okręgu (grubość pizzy jest zależna od tego, jak grube placki

Passions hobbies life
Zapiekany makaron z kurczakiem, mozzarellą, pomidorami i bazylią 360

posypania wierzchu) * czosnek- 1 ząbek * świeża bazylia- 4-5 gałązek * sos sojowy- 2 łyżki * pieprz, słodka papryka- do smaku * olej ryżowy- do smażenia i wysmarowania naczynia Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, zamarynować w sosie sojowym z dodatkiem pieprzu oraz słodkiej papryki, odstawić na 30 minut, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju ryżowym. W międzyczasie, w bulionie ugotować makaron(...)oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, wyłożyć mieszankę makaronową, a na wierzchu poukładać pomidory- koktajlowe przekrojone na pół, a duże w grube plastry. Wierzch posypać startą mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni (z termoobiegiem) i piec przez około 10 minut, a najlepiej do pożądanego przez nas stopnia wypieczenia. Podawać na gorąco. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca