pierś z kurczaka z piekarnika - 2441 przepisów (strona:95/163)

Zupa z pieczonych pomidorów. Aromatyczna pomidorówka. Zniewalająca smakiem. Najsmaczniejsza. 156

pierś (chyba podświadomie to pozostawiłam). Postanowiłam upiec pomidory. Do pieczonego pieczone będzie pasować idealnie. Tak więc do dzieła. Poniżej przedstawiam przepis na fantastyczną, esencjonalną, bogatą w smaku zupę pomidorową z pieczonych pomidorów. Z dużą ilością aromatycznych ziół z własnego ogrodu oraz podsmażoną cebulką i czosnkiem. Zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów Składniki: ok. 2 kg mięsistych pomidorów kości z pieczonego kurczaka(...)mnie tymianek, kolendra i zielona natka pietruszki) 1 duża cebula 6 ząbków czosnku olej rzepakowy tłoczony na zimno sól morska świeżo mielony kolorowy pieprz szczypta płatków chilli Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy na 180 st. C, program góra - dół. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Kto chce, może zdjąć z pomidorów skórki, ja tego nie robię. Pokrojone pomidory kładziemy skórką

Naturalna Kuchnia
A la "burrito" 174

jest bardziej takim jakie serwują w Stanach Zjednoczonych.   Składniki: 100g ryżu pełnoziarnistego, 120g czerwonej fasoli z puszki, 80g kukurydzy konserwowej, 55g suszonych pomidorów, 75g wędliny drobiowej lub piersi kurczaka gotowanej lub podsmażonej, 1/2 świeżej czerwonej papryki, 6 placków tortilli ( ja miałam pomidorowych, ale to jest obojętne, według własnego uznania), pieprz, dwie garście startego sera żółtego. Przygotowanie: Ryż ugotować(...)sera żółtego, pieprz. Wymieszać. Jeżeli czujesz, że potrzeba soli, użyj jej. Na placki tortilli położyć farsz i zawinąć. Włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać górę serem żółtym. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni C i zapiekać 10-15min. Uwaga!!! Jeżeli uważasz, że farsz jest za suchy i nie będziesz potrawy podawać z sosem, proponuję dać do farszu sosu salsa

W kuchni u Moniki
Tropikalne szaszłyki 163

więc pora na pożywne oraz smaczne szaszłyki tropikalne. Jest to idealne danie dla wszystkich wielbicieli łączenia smaku słodkiego i ostrego.  Składniki: (10 szaszłyków) - mięso z piersi z kurczaka - podwójna pierś  - ananas (świeży) - 1/2 sztuki  - papryka zielona - 1 sztuka  - cebula - 2 sztuki  - czosnek - 2 ząbki  - oliwa - 2 łyżki - zielona pietruszka  - cytryna(...)praskę czosnkiem, a następnie obtaczamy pokrojone w kostkę mięso. Pierś odstawiamy na 30 minut do lodówki. Obranego ze skóry ananasa oraz paprykę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy w grube plastry. Na patyczki nabijamy na przemian wszystkie składniki. Szaszłyki grillujemy około 20 minut. Możemy je przyrządzić na patelni grillowej, w piekarniku lub na grillu ogrodowym. Podajemy posypane drobno posiekaną pietruszką

Fit-amina
ZAPIEKANKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KURCZAKIEM 213

żółtego sera (ostrego) 200 ml śmietanki 30 % 2 szalotki 2 ząbki czosnku sól pieprz papryka mielona słodka sos sojowy gałka muszkatołowa świeży tymianek olej A jak to zrobić: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem papryką i sosem sojowym. Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obrać i pokroić w grube plastry. Szpinak umyć, osuszyć. Wrzucić(...)dnie ułożyć pokrojone w plastry ziemniaki i posypać listkami tymianku. Następnie warstwy fasolki, podsmażonego kurczaka, szpinaku, znów fasolki. Każdą warstwę oprószyć dodatkowo sola i pieprzem. Całość zalać śmietanką i posypać żółtym serem. Wierzch oprószyć świeżo startą gałką muszkatołową. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, w zamkniętym naczyniu. Po tym czasie zdjąć pokrywę i piec jeszcze 10 minut

Kuchnia w opałach
Roladki drobiowe z naleśnikiem 319

położyć porcję mięsa mielonego  (fot.2) , posypać serem żółtym  (fot.3)  (część sera zostawić do posypania roladek na wierzchu) i zwinąć w rulon  (fot.4) . Na rozbitą pierś z kurczaka położyć zrolowany naleśnik i zwinąć w roladkę  (fot.5) . Przygotować marynatę. Składniki marynaty wlać do miski i wymieszać. Proporcje należy dobrać wg własnego gustu. Zwinięte roladki mięsne obtoczyć(...)strony  (fot.8) . Włożyć do naczynia do zapiekania  (fot.9) , posmarować majonezem, posypać usmażonymi pieczarkami z cebulą i startym na tarce serem żółtym. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec około 40 minut. Źródło: Kuchnia Broni linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Kurczak w sosie rozmarynowo-cytrynowym z zapiekanymi warzywami 112

Składniki: (na 2 porcje) 1 cała pierś z kurczaka 500 g ziemniaków 1 mały bakłażan 1 łyżeczka soku z cytryny odrobinka miodu 2 łyżeczki whisky 2 całe główki czosnku świeżo mielony pieprz szczypta soli kilka listków świeżej bazylii 5 g masła świeży rozmaryn oliwa z oliwek dekoracja: liście świeżej bazylii Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki na grubość około(...)pokroić na plastry o grubości 3-4 mm również natrzeć solą i pieprzem po obu stronach. Ziemniaki i bakłażana położyć na blasze i wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika Po 15-20 minutach wyjąć bakłażana i położyć na blasze całą główkę czosnku. W tym czasie skroplić ziemniaki odrobiną oliwy z oliwek (my użyliśmy oliwy z oliwek peperoncino z pieprzem

KreatywnePiny
Szaszłyki z kurczaka i indyka 374

środku zimy także można zjeść pysznego szaszłyka, ja zdecydowałam się na dwa rodzaje drobiu: kurczaka i indyka. Potrzebujemy: 0,5 kg piersi z kurczaka i indyka 2 duże papryki 0,5 kg pieczarek 2 duże cebule oliwa z oliwek/olej natka pietruszki majeranek oregano chili/pieprz cayenne papryka słodka pieprz i sól patyczki do szaszłyków Mięsko myjemy i kroimy(...)robiłam to w następującej kolejności: mięso papryka pieczarka cebula itd. Układam wszystko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skraplam oliwą i posypuję niewielką ilością natki pietruszki. Piekę w piekarniku przez około 30-35 min w temp. 200 stopni Podaję z sosem czosnkowym - przepis ---> klik Smacznego :) Jeżeli spodobał Ci się ten post to zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook

Kolejny blog o gotowaniu
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i cukinią 213

300g makaronu penne1 podwójna pierś z kurczaka1 cukinia5 ząbków czosnku3 pomidory1 op. tartej mozzarelli (150g)sól, pieprz1 łyżeczka cukruszczypta chilimajeranek olej lub oliwaPRZYGOTOWANIEKurczaka kroimy w kostkę i razem z posiekanym czosnkiem smażymy na rozgrzanym tłuszczu.Doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię (bez obierania) kroimy w półplasterki. Dodajemy do kurczaka razem z pokrojonymi pomidorami (bez skórki). Dodajemy cukier,chili(...)doprawiamy majerankiem lub ulubionymi ziołami. Dusimy razem około 10 minut. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzony przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy kurczaka z warzywami i mozzarellę. Mieszamy i wstawiamy (bez przykrycia) na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Bakłażany faszerowane kurczakiem i pieczarkami 174

piecu, wspaniałe gorące mięsno-warzywne danie, polecam! Składniki: 2 bakłażany 1 mniejsza podwójna pierś z kurczaka puszka krojonych pomidorów 6 pieczarek 1 cebula 2 suszone pomidory ząbek czosnku 2 łyżki serka naturalnego puszystego Piątnica Twój Smak sól, pieprz, papryka słodka, łyżeczka cukru, oregano, majeranek, przyprawa do kurczaka – wedle uznania do smaku oliwa z oliwek do smażenia tarty twardy(...)łódeczki, w którym zmieści się mięsno – warzywny farsz. Posyp je w środku tartym serem (niedużo na dnie), zapiecz przez 15-20 minut w temp. 190C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. Chodzi o to, by lekko zmiękły. 2. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż na niej pokrojony w kostkę czosnek oraz cebulę. Gdy cebula lekko zmięknie dodaj pokrojone w plasterki

Zasmakuj Kuchni
Pierś drobiowa w sosie śmietanowo - musztardowym wg Aleex 137

piersi kurczaka lub indyka • 1 duża cebula • 350 g śmietany 18 % • 6 łyżek musztardy sarepskiej • 150 ml bulionu drobiowego • olej • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Sposób przygotowania: 1. Pierś kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, pokroić na niewielkie sznycelki. Oprószyć je przyprawami i odstawić do lodówki na ½ godziny. 2. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka. Odłożyć do miseczki. 3. Na patelni(...)mięsem. 6. Śmietanę przełożyć do miseczki, wymieszać z musztardą i bulionem. 7. Powstałą mieszaninę wlać do naczynia z mięsem i cebulą. Wymieszać i przykryć. 8. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec przez 15 – 20 minut. 9. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni
Kurczak w złotym sosie na makaronie żytnim 160

tych, którzy lubią zdrowy makaron żytni razowy.... ale napisało się do rymu :) Kurczak w złotym sosie na makaronie żytnim 20 dag makaronu żytniego razowego 2 piersi z kurczaka 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu białego 3 żółtka 3 łyżki jogurtu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka siemienia lnianego 1 duża cebula 3 łyżki rodzynków szczypiorek(...)drobną kosteczkę, dodajemy do miseczki  z marynatą i odstawiamy na 15 minut. Rozkładamy mięso w foremce żaroodpornej cienką warstwą i pieczemy  przez około 15 minut w gorącym piekarniku (około 180 st. C) lub  w mikrofalówce do chwili aż mięso będzie miękkie. W tym czasie gotujemy makaron razowy żytni wg przepisu na opakowaniu. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odsączamy

Gotuj Sam!
Roladki drobiowe z salami i serem 222

płatków kukurydzianych Oliwa z oliwek Sól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Roladki drobiowe z salami i serem'; listonic_content='1 kg mięsa z piersi kurczaka 100 g salami 100 g sera żółtego w plastrach Ok. 40 g płatków kukurydzianych Oliwa z oliwek Sól i pieprz'; document.write(" "); Mięso myjemy i kroimy w cienkie płaty(...)delikatnie rozklepujemy oraz solimy i pieprzymy z jednej strony. Następnie na kotletach układamy po 1-2 plasterki salami i sera. Całość zawijamy, tworząc roladki. W międzyczasie możemy już nagrzać piekarnik do 200°C. Solimy i pieprzymy mięso z zewnątrz, a następnie (najlepiej pędzelkiem) zwilżamy je oliwą. Teraz pozostało już tylko obtoczyć każdą z roladek w płatkach kukurydzianych i ułożyć

Proste-przepisy.pl
Bakłażany faszerowane kurczakiem i pieczarkami 171

idealne połączenie z pieczonymi bakłażanami i serem. Składniki: 2 bakłażany 1 mniejsza podwójna pierś z kurczaka puszka krojonych pomidorów 6 pieczarek 1 cebula 2 suszone pomidory ząbek czosnku 2 łyżki serka naturalnego puszystego Piątnica Twój Smak sól, pieprz, papryka słodka, łyżeczka cukru, oregano, majeranek, przyprawa do kurczaka - wedle uznania do smaku oliwa z oliwek do smażenia tarty twardy ser, użyłam(...)powstały łódeczki, w którym zmieści się mięsno - warzywny farsz. Posyp je w środku tartym serem (niedużo na dnie), zapiecz przez 15-20 minut w temp. 190C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. Chodzi o to, by lekko zmiękły. 2. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż na niej pokrojony w kostkę czosnek oraz cebulę. Gdy cebula lekko zmięknie dodaj pokrojone w plasterki

Zasmakuj Kuchni
zdrowe zielone krokiety 176

Składniki 1 brokuł- 2 szkl.posiekanego 1 pierś z kurczaka -opcjonalnie 3 marchewki 1/3 płatków jaglanych 1/3 szkl. bułki tartej 2 jajka 1/3 startego sera c heddar 1 cebula czerwona posiekana drobno 3 ząbki czosnku dodatkowo sos pomidorowy  tutaj wymieszany z kremówka Wykonanie Zagotować wodę i wrzucić na wrzątek obrane,umyte i pokrojone w paski marchewkę.Blanszować 3 minuty.Do(...)samej wody wrzucić umyty i pokrojony na różyczki brokuł na 1 minute ,oraz pierś pokrojona na paski.Po minucie wyciągnąć warzywa i mięsko.Wszystko posiekać drobno,lub zmiksować na drobne kawałki. Dodać resztę składników i wyrobić masę . Doprawić pieprzem i solą. Uformować krokiety .Piec w nagrzanym piekarniku do 200 ° C na złoty kolor.Podawać z sosem i kiełkami

w mojej kuchni
Kurczak w cieście francuskim 154

Danie proste, szybkie i sycące. Kurczak w cieście francuskim kuchniasmakow.blogspot.com Składniki: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka 4 plasterki sera żółtego 4 plasterki szynki 1 opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz, oregano, jajko 1. Filety z kurczaka oprószyć solą, pieprzem i oregano z dwóch stron. 2. Blachę wysypać mąką. 3. Ciasto francuskie rozłożyć, Przeciąć na pół. 4. Na jednej połówce położyć(...)Boki poprzekładać na wierzchu. Raz prawy pasek, raz lewy. Ważne, aby pomiędzy paskami były małe chociażby szczeliny, żeby kurczak mógł odparować. 7. Całość popędzlować jajkiem. 8. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 30 - 40 minut. (Zależy od grubości fileta.) 9. Serwować na ciepło:) kuchniasmakow.blogspot.com

Kuchnia smaków