ziemniaków dodaję pokrojone w paseczki papryki, 3-4 łyżki oleju i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie mieszam ( najlepiej przy pomocy rąk ). Odstawiam na chwilkę.W między czasie piersi z kurczaka oczyszczam ze zbędnych błonek czy żyłek, każdą z nich kroję wzdłuż na pół tak aby powstały dwa płaty. Ziemniaki z papryką wyjmuję z naczynia, przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(...)ziemniaki z papryką została marynata z oleju i przypraw, przekładam do niej pokrojone mięso i dokładnie każdy kawałek w niej obtaczam. Tak przygotowane piersi układam na blaszce pomiędzy ziemniakami i papryką. Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 40-45 minut w 170 stopniach z termoobiegiem. Kiedy ziemniaki są chrupiace, a mięso zarumienione, ale jeszcze soczyste potrawa jest gotowa. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródsery SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka 1/2 pora 150 g żółtego sera 75 g sera pleśniowego blue sól do smaku sól ziołowa do smaku pieprz do smaku majonez 5-6 łyżeczek PRZYGOTOWANIE: Mięso z kurczaka myjemy, przecinamy wzdłuż przyprawiamy i rozklepujemy, układamy w formie do zapiekanek. Pora kroimy w talarki, przekładamy na kurczaka, następnie na warstwie pory nakładamy kupeczki(...)majonezu, całość oprószamy solą ziołową i pieprzem. Na wierzch ścieramy żółty ser i posypujemy pokrojonym w kosteczkę serem pleśniowym. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisojowego do smaku 1-2 łyżek sosu Sriracha-inaczej sos chilli oliwa z oliwek, sól...............................Dodatkowo: majonez szczypior suszone krewetki suszone rybki suszone algi sos sojowy u mnie z piersiami kurczaka pokrojonymi cieniutko i lekko zeszklonymi na oleju......................................WYKONANIE---Z jajek, mąki, mleka i sosów stwórz jednolite ciasto. Dodaj do niego posiekaną w drobne paseczki kapustę i dokładnie wymieszaj. Ciasto(...)czasu, aż będą apetycznie złociste i delikatnie chrupiące z zewnątrz....Usmażone okonomiyaki udekoruj dodatkami i gotowe.-----------Wersja light: Użyj ciemnej mąki (nie pszennej). mleko zastąp jwodą. Placuszki upiecz w piekarniku (180C do czasu, aż będą złociste i delikatnie chrupiące z zewnątrz - piecz z obu stron),lub na patelni po 2-3 minuty z każdej strony....Ja daje kurczaka algi szczypior
w mojej kuchnirozsmarowałam po piersiach przez skórę kurczaka. Do miski do blendera wlałam pomidory + koncentrat pomidorowy, rosół oraz dodałam rozmaryn, obrany czosnek, sól i pieprz i wszystko dokładnie zblendowałam, spróbowałam czy ok i dosoliłam minimalnie. Uzyskany sos wylałam do formy obok kurczaka, pędzelkiem nałożyłam i na niego trochę sosu. Teraz warzywa, pieczarki poprzecinałam na połówki i poukładałam koło kurczaka, szparagi połamałam(...)mniejsze kawałki, seler naciowy pokroiłam w mniejsze kawałki i też poukładałam w sosie. Całość z góry skropiłam oliwą ( kurczaka mocniej niż sos ) i wstawiałam do piekarnika nagrzanego do 180 C na 30 minut, potem zmniejszyłam gaz do 150 C i piekłam go jeszcze przez godzinę, a na ostatnie 10 minut wrzuciłam górną grzałkę żeby go mocniej zarumienić
Kuchnia na wzgórzusobą i zagniatamy ciasto. Następnie ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 h, W tym czasie możemy przygotować pierś z kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, piersi kurczaka myjemy, oczyszczamy, kroimy w kostkę i smażymy. Przyprawiamy do smaku solą pieprzem i słodką papryką. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części. Następnie każdą z nich wałkujemy na wielkość blaszki(...)oczyszczamy z pestek i kroimy na paski, cebulę kroimy w piórka. Suszone pomidory i oliwki przekrawamy na pół. Wszystkie składniki dajemy na pizzę, dodajemy również usmażonego kurczaka. Wierzch posypujemy serem i ziołami prowansalskimi. Piekarnik rozgrzewamy. Blaszki wkładamy do piekarnika i pieczemy w 200 stopniach przez 30-35 min aż spód ciasta będzie mocno przypieczony a składniki ciasta będą upieczone. Smacznego
kulinarne odsłony patimasło na jednolitą, gęstą masę. Całość powinna być gęsta i miękka (trzeba nią nasmarować mięso). mięso – drób (ja użyłam dwóch piersi z kurczaka, ale większy kawałek będzie łatwiejszy do zwijania, myślę, że pierś z indyka lepiej się sprawdzi), który należy przeciąć prawie „do końca ” wzdłuż i następnie lekko rozbić; Stronę, która będzie zwijana należy posmarować nadzieniem(...)smak mięsa po upieczeniu. Następnie wszystkie boki złożyć do środka (zapobiegnie to wyciekaniu farszu) i zrolować. Obwiązać nitką lub sznurkiem. Schować do lodówki. Mocno schłodzone mięso włożyć do nagrzanego piekarnika (180-200 stopni) i piec ( w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem) przez ok 45-60 minut. Podawać gorące. Roladki świetnie smakują też na zimno – można je wykorzystać na różnorakie przyjęcia
Szybko Tanio SmacznieKruche, delikatne i soczyste drobiowe mięso. Składniki: -duży, podwójny filet z piersi kurczaka (u nas ok. 1 kg) -solanka: 1,5 l wody 7 dkg soli po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu, kolendry (stłuczone(...)wkładamy do niej filety. Mięso płuczemy bieżącą, zimna wodą i osuszamy. Miód, olej i paprykę mieszamy i smarujemy filety. Wkładamy do rękawów do pieczenia, zawiązujemy, nakłuwamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 40 minut. Na 10 minut przed upływem czasu rozcinamy rękawy i zapiekamy. Smacznego
Maminek kulinarnypierś się „otworzyła”.Doprawiam solą i pieprzem. Korzystam ze świeżego szpinaku więc go najpierw opłukuję i odcinam łodyżki (mrożony wystarczyć rozmrozić). Na patelni na odrobinie oliwy podsmażam wciśnięty czosnek po chwili dorzucam szpinak i chwilę mieszam aż szpinak straci sprężystość. Jak szpinak trochę przestygnie doprawiam solą, pieprzem i dodaję serek. Wszystko mieszam.Na kurczaka wykładam masę szpinakową i formuję(...)roladkę.Roladkę obtaczam w jajku a następnie w bułce tartej i wkładam do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i piekę w nagrzanym piekarniku aż się zarumieni… Smacznego Post Kurczak ze szpinakiem pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plsztjajka - 2 sztsól i pieprztłuszczprzyprawa do kurczaka KamisPrzygotowanieZ kurczaka usunąć kości, następnie skórę naciąć wzdłuż, zaczynając od piersiudka i mięso z piersi rozciąć tak by było mięso na całej skórze.Dobrze przyprawić mięso przyprawą do kurczaka, włożyć mięso do miski, przykryć i odstawić na całą noc do lodówki.FarszPieczarki opłukać, pokroić w półplastry, udusić na tłuszczu.Cebulę obrać, pokroić(...)wymieszać z pieczarkami i cebulę.Dodać jajka i przyprawy,dokładnie wymieszać.Wyłożyć farsz na skórę z mięsem, ciasno zrolować, obsypać przyprawą do kurczaka, włożyć do siatki.Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia.Piec 75 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stop
Kuchnia DanusiDelikatne mięso drobiowe w kwaśnej śliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej
Praktyczna plodtworzenia przepisu w domu. Tak jak przewidziałam sałatka jest świetna. Bardzo pożywna, może z powodzeniem zastąpić Wam obiad. Sałatka z serem wędzonym, kurczakiem i żurawiną Składniki: 1 pierś z kurczaka 80 g szynki dojrzewającej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ łyżeczki słodkiej papryki 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę niecałe pół główki sałaty lodowej około 200 g sera(...)pomidorów koktajlowych ½ zielonej części dymki Sos czosnkowy: 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 100 ml jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy sosem sojowym, ziołami prowansalskimi, słodką papryką oraz czosnkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ser kroimy do grubsze plasterki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy żurawiną. Pieczemy ser około 10 minut
Mania GotowaniaDelikatne w smaku mięsne kuleczki na kaszy mannie zamiast bułki tartej, przełożone cukinią.Szaszłyki pieczone są w piekarniku, bez zbędnego tłuszczu, przez co są o wiele
Kraina Miodem Płynącaoregano - 2 ząbki czosnku - papryka słodka Sposób przygotowania: - przygotuj marynatę ze składników powyżej podanych, - kurczaka pokrój w kostkę i zalej przygotowaną marynatą , - na długie patyczki nadziej pokrojone piersi z kurczaka na przemiennie z kostkami ananasa, papryką i pomidorkami koktajlowymi, - szaszłyki odłóż do podłużnego niepłytkiego naczynia, - resztką marynaty polej wszystkie szaszłyki, obracaj je tak aby z każdej strony dotknęły(...)lodówki na około 1 godzinę, - następnie smaż na patelni grillowej z każdej strony, aż wszystkie składniki się zarumienią, a kurczak będzie dopieczony w środku, - gdy widzisz, że kurczak się nie dopiekł - włóż dodatkowo szaszłyki do żaroodpornego naczynia do piekarnika i zapiekaj ok.15minut, SMACZNEGO! #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski
MintTastesklepu. Przepis znalazłam na opakowaniu przecieru pomidorowego. Polecam! Gniazdka z ciasta francuskiego z kurczakiem Składniki na 8 gniazdek: 2 płaty ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 10 pieczarek 50g boczku wędzonego 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki startego parmezanu przyprawy: sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko do posmarowania gniazdek Wykonanie(...)otwory. Pełne koła układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Przykrywamy kołami z otworami, lekko dociskamy palcami, by dobrze się skleiły i wierzch ponownie smarujemy jajkiem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, gniazdka pieczemy około 15-20 minut, na złoty kolor. Kurczaka, boczek i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Boczek podsmażamy na suchej
Smak mojej kuchnisera do posypania Piersi z kurczaka tniemy na małe kawałeczki , posypujemy przyprawą do gyrosa, czosnkiem , mieszamy i pozostawiamy na godzinkę do lodówki . Ziemniaki obieramy ze skórki i gotujemy w całości . Odcedzamy , studzimy , przekrawamy na pół i wydrążamy łyżeczką , tak żeby zmieścił się nam farsz . Wydrążony miąższ ziemniaków siekamy . Na rozgrzanej patelni , smażymy posiekaną cebulkę, pieczarki , dodajemy kurczaka , pokrojony ,miąższ ziemniaków(...)smażymy mieszając , aż składniki się zrumienią . Przekładamy do miski , dodajemy posiekanego drobno ogórka , mieszamy . Każdą wydrążoną łódeczkę ziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym lub koperkowym . Smacznego Post Faszerowane ziemniaki a’la gyros pojawił
Ogrodnik w podróży