Pewnie będziecie równie mocno zaskoczeni jak my, kiedy się o tym dowiedziałyśmy, ale okazuje się, że danie to nie pochodzi z Indii. Stworzyli je Brytyjczycy zainspirowani ich kuchnią. Nasza wersja jest dodatkowo wzbogacona o masło orzechowe. Efekt jest równie mocno zaskakujący. Składniki na 5-6 porcji: Sos ok. 400 ml passaty pomidorowej cebula pół papryki czerwonej 5 łyżek słodkiej śmietanki 1,5 łyżki masła orzechowego 1 ząbek czosnku przyprawy 1 łyżeczka garam masala 3 łyżeczki natki pietruszki łyżeczka cukru...
Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.