pierś z kurczaka z piekarnika - 2441 przepisów (strona:67/163)

Zapiekanka z kurczakiem + film 153

pierś z kurczka , doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy , dolewamy ćwierć szklanki wody i dokładnie mieszamy. Pod koniec smażenia doprawiamy do smaku suszoną bazylią i ostrą papryką. Do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem przekładamy ryż a na ryż kładziemy usmażonego kurczaka z kukurydzą w pomidorach , wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smakowite Dania
Paszteciki z mięsem 324

piersi z kurczaka 2 małe marchewki 1 pietruszka bulion jajko czubryca zielona sól, pieprz odrobina rozpuszczonego masła Ugotować  pierś z kurczaka i obrane warzywa w bulionie. Po wystudzeniu zmielić pierś i warzywa, doprawić solą i pieprzem oraz czubrycą do smaku. Dodać masło, jajko, by farsz nie był suchy. Przygotowane ciasto podzielić na 5 części, rozwałkować,  równomiernie nałożyć nadzienie(...)posmarować jajkiem. Przygotowany rulonik wyłożyć na  blaszkę z papierem do pieczenia/ lub od razu pociąć na paszteciki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C.  Piec ok. 20-30 minut w temperaturze

Humanistka w kuchni
Podsumowanie 2014 roku – 10 najpopularniejszych przepisów 238

Kolejny rok za nami, życzę więc wszystkim w nadchodzącym 2015 roku sukcesów, w życiu zawodowym, osobistym jak i oczywiście w kuchni Po raz kolejny przedstawiam też

karmelowy
PieczonyKurczak&Szpinak&DomoweFryty 301

porcje);2 piersi z kurczaka300g szpinak mrożony2 ząbki czosnku5 ziemniakówoliwa z oliwek1,5 łyżka masła 4 plastry mozarelli3-4 łyżki wodysól, pieprz, papryka ostra/słodka, natka pietruszki, curry Przygotowanie:KurczakKurczaka kroimy w paski, zalewamy łyżką oliwy z oliwek, dodajemy szczyptę soli, pieprzu, curry, papryki ostrej, czosnku oraz pietruszki. Odstawiamy na ok. 20 minut.Nagrzewamy piekarnik na 180'C. Pieczemy

Kitchens Alphabet
” Pasta in Polacco „ 130

Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę , podsmażamy razem z pokrojoną w paseczki cebulką i wyciśniętym praską czosnkiem, na oliwie . Jak już się zezłoci dodajemy chilli , pomidory , goździki , cynamon, cukier lub miód solimy do smaku . Dusimy , aż sos się zagęści , nie dłużej niż 10-15 minut . Boczek kroimy w cienkie, małe plasterki- kawałeczki i wytapiamy na folii spożywczej w piekarniku

Ogrodnik w podróży
Pizza z kurczakiem i sosem barbecue 130

pierś z kurczaka 1/2 cebuli czerwonej 70 g tartego żółtego sera 1 mozzarella Ciasto 10 g drożdży 150g mąki 75 ml letniej wody Sos barbecue: 1 szklanka ketchupu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy  1 łyżeczka sosu worcesterchire 2 łyżeczeki brązowego cukru 1 łyżka miodu 2 łyżeczeki octu jabłkowego 1/2 szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka wkładamy(...)piekarnika i pieczemy około 20 minut. Z drożdży, połowy wody, łyżki cukru i łyżki mąki robimy zaczyn i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia.  Wszystkie składniki na sos wkładamy do rondelka i zagotowujemy mieszając. Następnie gotujemy na małym ogniu przez 40 minut, mieszając co jakiś czas. Zabieramy się za  ciasto.  Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy rozczyn, resztę

Delusional Trine
Wrapy z humusem, gyrosem z kurczaka i warzywami 180

kroimy na grubsze paski. Następnie posypujemy piersi przyprawą gyros, mieszamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Pomidory oraz paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki do wrapów dzielimy na 8 części. Tortille smarujemy hummusem, następnie nakładamy poszarpaną sałatę lodową,  pomidory, paprykę, kukurydzę, pół ogórka konserwowego pokrojonego w półplasterki oraz kurczaka. Tortille zwijamy jak krokieta. Podajemy na zimno(...)gorąco. Ja preferuje podgrzane w piekarniku lub przyrumienione na grillu.  Smacznego :-) W związku z 25-leciem firmy Bonduelle, mam dla Was ciekawostkę:-) Czy wiesz, że? Rolnicy Bonduelle stosują płodozmian, aby zmniejszyć liczbę patogenów (chorób i insektów). a także pozostawiają rośliny między grządkami, aby nadmiernie nie odsłaniać ziemi, co powodowałoby jej jałowienie poprzez ,,wywiewanie ”    wartościowych składników. Dzięki temu

kulinarne odsłony pati
Zapiekany filet z kurczaka z pieczarkami i serem 324

Piersi z kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół. Rozbijamy lekko tłuczkiem, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Tak przygotowane kotlety zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Przekładamy na rozgrzaną patelnie z olejem. Smażymy z obu stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym, nakładamy na wierzch pieczarki i żółty ser starty na grubych oczkach, wierzch posypujemy delikatnie papryką. Wstawiamy do piekarnika

Kulinarne życie
Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem 168

Pierś z kurczaka umyj i podziel na cztery kotlety. Następnie rozbij je uważając by nie porozrywały się. Na tarce zetrzyj ser i zmieszaj go z szpinakiem. Kotlety posyp odrobiną soli i pieprzu, a następnie połóż na nie cieniutki plasterek masła i dwie łyżki farszu. Kotlety zwiń w roladkę. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem i ułóż na nim roladki. Piecz w piekarniku

Fit&Fast Kitchen
Wiosenna sałatka z pieczonymi ziemniakami i kurczakiem 200

łyżki soku z cytryny pieprz, sól bazylia, zioła prowansalskie, oregano 5 ziemniaków umytych, ale nie obranych ze skórek duża pierś z kurczaka bułka tarta mleko + jajko Przygotowanie:  Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą i odstawiamy. Ziemniaki kroimy w ósemki. Kurczaka kroimy na małe części. Obtaczamy w jajku połączonym z mlekiem i w drugiej kolejności w doprawionej ziołami bułce tartej(...)Mięso i ziemniaki wykładamy na formę z papierem do pieczenia. Wstawiamy na 20-25 minut do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. W tym czasie kroimy warzywa. Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki. Podajemy polaną sosem. Pycha

ChilliJemy
Drobiowe szaszłyki 132

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę (około 1,5x1,5), papryka również w większą kostkę, pieczarki na pół. Wszystko wrzucamy do miski z marynatą. Mieszamy i odstawiamy na godzinę lub całą noc. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie również około 1 godziny. Następnie należy je delikatnie natłuścić olejem, aby łatwo po upieczeniu można było wszystko zsunąć z patyka. Rozgrzewamy piekarnik

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Dietetyczna pierś z kurczaka pieczona w folii 327

popołudnie :-) Podaję przepis dla 4 osób: 2 podwójne piersi kurczaka 1 łyżka suszonego majeranku Kilka listków świeżej bazylii 4 liście laurowe Pieprz, sól do smaku 1 łyżka oleju Rękaw do pieczenia Sposób wykonania: Mięso umyć,   nasmarować olejem, natrzeć solą, pieprzem i włożyć do foliowego rękawa. Przed zamknięciem rękawa posypać piersi suszonym majerankiem, pokrojoną bazylią i na wierzch położyć liście(...)laurowe. Rękaw z mięsem zamknąć i wstawić do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Jeżeli mięso jest mrożone to pieczemy 1 godzinę 35 minut, jeżeli świeże, 1 godzinę 15 minut. Po wyłączeniu piekarnika mięso jeszcze trzymać w środku piekarnika ok 15 minut. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Roladki z suszonymi pomidorami, szpinakiem i mozzarellą 193

Mój domowy, niedzielny obiad z akcentem włoskim :)  Do tego ziemniaczki i surówka :) Składniki na 4 porcje:4 piersi z kurczaka4 płaty suszonych pomidorów z

Bon Appetit Małgorzaty
Kurczak w chrupiącej panierce z sosem barbecue 979

kawałki piersi)5 łyżek mąki3 jajka 2 łyżki słodkiej papryki1,5 łyżeczki ostrej papryki4 szklanki płatków kukurydzianychsól, pieprz, czosnekPRZYGOTOWANIE  Kurczaki obieramy ze skóry i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i sproszkowanym czosnkiem. Obtaczamy w mące, jajku roztrzepanym z paprykami - a na końcu - w pokruszonych płatkach. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak w cytrynowo-orzechowej skorupce 136

Wykonanie:Piersi kurczaka umyc, oczyscic i osuszyc. Doprawic sola i pieprzem.W miseczce wymieszac parmezan, zmielone orzechy, skorke z cytryny i maslo z pietruszka.Nastepnie nalozyc na kazdy filet rowna warstwe mieszanki. Przycisnac ja widelcem do miesa by sie dobrze trzymala i pokryla caly filet.Tak przygotowanego kurczaka wkladamy do natluszczonego naczynia zaroodpornego i pieczemy przez okolo 20 minut w nagrzanym piekarniku

Przysmaki Karolki