galantyna z kurczaka faszerowana boczkiem i wątróbką

galantyna z kurczaka faszerowana boczkiem i wątróbką

galantyna z kurczaka faszerowana boczkiem i wątróbką

Galantyna z kurczaka To prawda że jest to danie przy którym musimy wykazać się odrobiną kuchennej zręczności. Lecz gotowy efekt z pewnością jest tego wart. składniki 1 kurczak o wadze ok 1,5 kg 250 g piersi z kurczaka 250 g surowego boczku 200 g wątróbki drobiowej pieprz ziołowy, sól 1 łyżka majeranku 2 łyżki oleju sposób wykonania Tus zkę kurczaka luzujemy ( np tym  sposobem), usuwamy z niej kości skrzydełek i udek. Teraz tuszkę solimy, oprószamy pieprzem, połową majeranku i odstawiamy w chłodne miej... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Miód i pieprz

Autor

stolpen

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, boczek, pierś, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, wątróbka drobiowa, drobiowe, kurczak pieczony, mięso, skrzydełka, udka , szynka, kurczak z boczkiem, dania z kurczakiem, potrawy z kurczaka, kurczak w miodzie, udka z kurczaka, bez pieczenia, mięsa pieczone, dania z piersi kurczaka, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczony boczek, pieczone udka, drugie danie, dania bez mięsa, dania na gorąco

Inne przepisy z Miód i pieprz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.