pierś z kurczaka z piekarnika - 2441 przepisów (strona:69/163)

Pierś z kurczaka na kukurydzy. 128

puszki 1 pierś z kurczaka 1 cebula zielona cebulka do dekoracji czosnek granulowany, papryka ostra mielona Kurczaka kroimy na duże kawałki, polewamy oliwą, z jednej strony posypujemy czosnkiem granulowanym, z drugiej ostrą papryką mieloną. Kukurydzę smażymy na odrobinie masełka razem z cebulą, posypaną oregano i bazylią. Usmażoną kukurydzę układamy w naczyniu żaroodpornym, na nią wykładamy kurczaka, posypujemy zieloną cebulką. Zapiekamy(...)rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
Zapiekanka z makaronem razowym i szparagami 397

gotowały się szparagi ugotować makaron al dente. Przelać na sitko i odsączyć. Pierś pokroić w kostkę doprawić pieprzem, solą morską prowansalską, wymieszać i odłożyć na pół godziny do lodówki. Podsmażyć na maśle klarowanym. Pieczarki pokroić w plasterki podsmażyć na maśle klarowanym.  Makaron, pokrojone szparagi, pieczarki i kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i wymieszać. Zalać śmietaną wymieszaną z mleczkiem kokosowym(...)żółtkami i doprawionej solą i pieprzem. Na górze posypać tartą mozzarellą. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut. Pod koniec zapiekania możemy włączyć funkcję grilla by ser lekko się zapiekł

Ala piecze i gotuje
Z dynią w tle 133

jest jedno- nie było w nim dyni. Ale z dynią-i to z naszą ogródkową, jest genialny! KURCZAK I DYNIA PIŻMOWA W SOSIE CURRY 2 łyżki oliwy 1 podwójna pierś kurczaka ok 1/2kg dyni piżmowej  sól i pieprz ok 4 łyżki masła  ok 6 łyżek mąki ok 3/4 szklanki mleka 4-5 łyżeczek curry ryż (miałam 2 worki(...)jest super bo się nie klei) Do dużego garnka, na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w średniej wielkości kostki mięso- podsmażamy. W międzyczasie obieramy dynię- można ją wcześniej zapiec w piekarniku, wtedy sztywna skóra lepiej odchodzi. Ja kroiłam swoją dynię w plastry jak arbuza i usuwałam skórkę z poszczególnych kawałków, potem kroiłam w kostkę. Dorzucamy dynię do kurczaka, solimy i podsmażamy

les mirabelles
Tarta z ciasta francuskiego na zielono 201

Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy pieprzem cayenne, solą, kurkumą i curry. Podsmażamy na patelni. 3. Gotowego kurczaka przekładamy do miseczki i na tej samej patelni podsmażamy chwilę szpinak. 4. Ciasto rozkładamy w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Zaginamy brzegi ciasta. Wylewamy przygotowany wcześniej sos na ciasto, a następnie układamy pokrojoną w plasterki cukinię i kurczaka(...)przygotowaną tartę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 15min. Po tym czasie wyjmujemy ją, umieszczamy na niej pozostałe składniki – groszek, szpinak i ser. Wkładamy do piekarnika na kolejne 10-15min. 5. Przed wyjęciem z piekarnika upewniamy się, że ciasto ładnie się zarumieniło, jeżeli nie to zostawiamy jeszcze na chwilę. Smacznego ! CZY WIESZ, ŻE? Warzywa Bonduelle uprawiane

Podwójnaporcja
Kapsalon. 146

kurczaka (ja miałam średnią) 100-150 g sera żółtego warzywa (kapusta pekińska, pomidor, cebula, ogórek kiszony, papryka) olej do smażenia frytek przyprawa gyros Pierś pokroić na małe kawałki.Natrzeć olejem i przyprawą gyros.Odstawić. Usmażyć frytki ,a następnie pierś (na patelnię nie trzeba lać oleju bo wystarczy ten z mięsa) Frytki wyłożyć do foremek, na to usmażoną pierś. Posypać utartym(...)serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut,aż ser się rozpuści. Sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka śmietany sól,pieprz Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Upieczone frytki z mięsem i serem polać delikatnie sosem czosnkowym, na to wyłożyć pokrojone warzywa

Agusiowe smakołyki
galantyna z kurczaka faszerowana boczkiem i wątróbką 323

wkładamy do miski boczek, wątróbkę, oraz kawałki piersi z kurczaka, przyprawiamy pozostałym majerankiem, łyżką oleju, solą, oraz pieprzem c ałość dokładnie mieszamy. Na blasze układamy tuszkę kurczaka, do   wnętrza   wkładamy wymieszany  farsz a następnie obwiązujemy całość nicią w sposób identyczny jak przy baleronach czy szynkach ( otwory w kurczaku możemy też dodatkowo  spiąć za pomocą wykałaczek(...)Zwiniętą sznurkiem galantynę smarujemy drugą łyżką oleju,  kładziemy w żaroodpornym naczyniu (z przykrywką) i wstawiamy do  piekarnika nagrzanego do 200 stopni piekąc przez 30 minut bez przykrycia.  Następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni, przykrywamy naczynie i pieczemy kurczaka przez dalsze 40-50 minut. Galantynę zostawiamy w wyłączonym piekarniku pozwalając jej ostygnąć.  Następnie wyjmujemy mięso z piekarnika

Miód i pieprz
ROLADKI Z KURCZAKA Z ROKPOLEM,SUSZONYMI POMIDORAMI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ 211

Składniki: piersi z kurczaka ser rokpol (bądź inny pleśniowy) parę suszonych pomidorów w oleju przyprawa do kurczaka sól,czarny pieprz słodka czerwona papryka ząbek czosnku plasterki szynki parmeńskiej Piersi z kurczaka umyłam.  W każdej z nich zrobiłam kieszonkę, którą nafaszerowałam suszonymi pomidorami i serem rokpol. Następnie posypałam je przyprawami  i natarłam startym czosnkiem. Zawinęłam  roladki(...)oleju przez około 5 minut z każdej strony aż się zarumieniły. Po usmażeniu przełożyłam je do żaroodpornego naczynia, podlałam odrobiną wody, przykryłam i wstawiłam do piekarnika na około 20 minut. Pod koniec pieczenia w temperaturze 200 stopni-odkryłam je, żeby się zrumieniły. Smacznego

potrawyregionalne
Tarta z porami, kurczakiem i ogórkiem kiszonym 205

masła 1 jajko łyżka śmietany 12 % pół łyżeczki soli Nadzienie: 3 pory (białe części) łyżka masła 2 małe piersi z kurczaka pół opakowania WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i bazylią 3 ogórki kiszone 80 g sera feta Masa: 150 ml śmietany 12 % 2 jajka pieprz, sól Mąki siekamy z masłem po czym dodajemy jajko(...)Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 15 minut. Pokrojone drobno pory podsmażamy na maśle aż zmiękną. Kurczaka kroimy na długie paski. Układamy w pergaminie i na suchej patelni smażymy z obu stron

Mienta blog
Wyniki Konkursu z Folwark 146

smarujemy twarożkiem. Składamy razem i przyozdabiamy. Najprostszy przepis na świecie zrealizowany, smacznego oraz dla Dagmary za Kapsalon Składniki: foremki aluminiowe 6-8 średnich ziemniaków olej do smażenia 1 pojedyncza pierś kurczaka 1 łyżka przyprawy kebab shoarma (lub kebab-gyros) 10 dag żółtego sera 1/2 kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 ogórek świeży sos czosnkowy Folwark http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-m/ Sposób przygotowania(...)Pierś kurczaka pokroić w małą kostkę, oprószyć przyprawą kebab shoarma i włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie usmażyć na rumiano na niewielkiej ilości oleju. Ziemniaki obrać i pokroić na frytki. Usmażyć na rumiano w gorącym oleju. Odstawić do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Ogórka i pomidora pokroić w półplasterki. Kapustę drobno poszatkować. 2.Przygotowa

Z Kuchni Do Kuchni
PASZTET DROBIOWY W BOCZKU 189

boczku wędzonego 1 cebula 3 litry bulionu warzywnego 1 czerstwa bułka sól,pieprz Wykonanie : Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki,cebulę,  wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości.   Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy(...)Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Dno i boki foremki wykładamy plastrami boczku, mięso  przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy

Z Majeczką w kuchni
Makaronowe muszle nadziane kurczakiem i szpinakiem w pomidorowym sosie 327

puszce ( w całości) 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego sera pecorino Romano sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania: Ugotować makaron według przepisu z opakowania. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Dodać czosnek i usmażyć. Dodać szpinak ( rozmrozić go wcześniej i odciśnąć nadmiar wody). Smażyć chwilę, a następnie dodać śmietankę i serek śmietankowy. Mieszać(...)połączenia składników.  Muszle makaronowe nadziać szpinakowym farszem.  Pomidory z puszki wykładamy na naczynie do zapiekania. Następnie układamy muszle , a wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 min.   Artykuł Makaronowe muszle nadziane kurczakiem i szpinakiem w pomidorowym sosie pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Mięsne muffiny 160

pół paczki sera feta         sól pieprz ziołowy do smaku        folia aluminiowa     Wykonanie        Pierś z kurczaka myję i osuszam , mięso kroję w kostkę ,następnie do mięsa dodaje paprykę pokrojoną w kostkę ,pęczek pietruszki pokrojony i brokuł delikatnie pooddzielany na nie za  duże kawałki, do mięsa(...)misce dodaje fetę pokruszoną oraz  dwa jajka ,wszystko  razem przyprawiam i dokładnie mieszam. Przygotowaną masę z mięsa wykładam do formy sylikonowej na muffiny i wkładam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni. Formę przykrywam folią aluminiowa na 15 do 20 minut a następne 15 minut pieczę bez foli aluminiowej i gotowe ,podaje z ryżem bądź z lekką sałatką

Mój Smak
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pomidorami 190

Makaron ugotować al'dente i dobrze osączyć. Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w półplasty i zeszklić na oleju. Dodać pomidory z puszki. Chwilę smażyć aby pomidory nieco się rozpadły, do smaku doprawić solą, pieprzem i oregano. Ugotowany makaron wymieszac z usmażonym kurczakiem i przełozyć do naczynia żaroodpornego natłuszczonego  masłem(...)wierzchu wyłożyć pomidory z patelni i posypać startą mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut aż ser się przyrumieni, funkcja termoobieg

Monia miesza i gotuje
Sakiewka z niespodzianką 164

mieszamy z żurawiną. Piersi z kurczaka rozbijamy na płaty, które przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami dalmatyńskimi. Na sam środek dajemy serek almette i posypujemy go kardamonem, układamy żurawinę z boczkiem, polewamy łyżką sosu. Boki piersi podnosimy do góry i wiążemy nicią. My mamy specjalne silikonowe nici. Wierzch polewamy łyżką sosu. Posypujemy ziołami dalmatyńskimi. Piersi zawijamy w folię aluminiową(...)kładziemy na brytfance na którą wylewamy odrobinę wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 min. Po tym czasie otwieramy folię aluminiową polewamy sosem i pieczemy jeszcze około 20 min. do zarumienienia się mięsa. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Penne z brokułami, serem feta i kurczakiem 384

typu feta, który jest bardziej kremowy) sól, pieprz Przygotowanie Ugotować brokuły w wodzie z dodatkiem soli i cukru (ja lubię takie niedogotowane - trzeba pilnować, aby różyczki się nie rozgotowały). Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popierzyć i podsmażyć na oliwie (ja użyłam oliwy, którą zalene były pomidory). Pod koniec smażenia dodać pokrojone suszone pomidorki i starty lub przeciśnięty czosnek. Ugotować(...)Wszystko połączyć, posypać pokruszonym serem feta. A teraz przeróbka:) Zamiast sera feta można dodać pół szklanki startego sera (np. ementalera). Wszystko dobrze wymieszać, posypać startym parmezanem i zapiec w piekarniku:) Taką wersję też wypróbowałam

Kulinarne Inspiracje