pierś z kurczaka z piekarnika - 2441 przepisów (strona:58/163)

Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, pietruszką, cebulą i serem 246

około 10 - 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy je delikatnie tłuczkiem. Następnie odrobinę solimy i pieprzymy z obu stron.  Farsz wykładamy na filety z kurczaka dodajemy starkowany ser.  Następnie zawijamy roladki i nakładamy na wierzch szynkę parmeńską. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około

Pan i Pani Smith w kuchni
Pieczone piersi z kurczaka z mozzarellą pod pomidorowa pierzynką 200

wyciśnięty przez praskę czosnek. Smarujemy piersi. Dpo drugiej miseczki wlewamy passatę, którą solimy i pieprzymy. Świeżą bazylie siekamy i łączymy z sosem pomidorowym. 1/3 sosu rozprowadzamy po naczyniu żaroodpornym, wykładamy na nim kurczaka. Mozzarellę kroimy w plastry. Na każdą część kurczaka kładziemy ser i polewamy je pozostałym sosem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 55-60 minut. Smacznego

ChilliJemy
Zupa dyniowa z kurczakiem i chili. 121

litry) dynia (około 1kg) pierś z kurczaka(około pół kilograma) łyżka masła/oliwy Przyprawy limonka sos rybny sos sojowy sól pieprz imbir makaron/pieczywo Wykonanie : 1. Rozgrzej gar z oliwą. Podsmaż szalotkę,imbir,papryczkę chili. 2. Zalej wcześniej przygotowanym bulionem. Zagotuj. 3. Dodaj mleczko kokosowe. Pokrojone: dynię i kurczaka. (dynie możesz też podpiec w piekarniku 200stopni Celsjusza 15-20 minut) Kurczaka

Fiolka w kuchni
Kurczak po węgiersku 461

height: 1em;" /> ) , na piersiach itp. gdziekolwiek jeszcze nam się uda ją wsunąć, to przystępujemy do natarcia całego kurczaka , delikatnie po wierzchu mieszanką soli , łyżki cukru , papryki słodkiej i oleju ( 1 łyżka ) . Dokładnie natartego ze wszystkich stron układamy na pokrojonej w piórka cebuli i świeżej papryce , na blaszce do pieczenia . Zapiekamy w piekarniku w temperaturze około 150 C z termoobiegiem, przez

Ogrodnik w podróży
Sałatka tatarska 332

Garść świeżego szpinaku 80g wędzonej piersi z kurczaka 5 małych pieczarek 6 (1-2 cm) kawałków pora 30g sera gouda 2 łyżki drobno posiekanego ogórka kiszonego 1 łyżka drobno posiekanej cebuli 7 łyżek jogurtu greckiego 2 łyżki śmietanki 30% tł. Pieprz czarny Odrobina soku z cytyny Sól himalajska Olej rzepakowy Przygotowanie: 1/ W piekarniku w temp. 180 stopni lekko podpiekamy

Kuchnia PROzdrowotna
Makaron Chow Mein z kurczakiem, warzywami i sosem hoisin 299

uzyska gęstą konsystencję. Kurczak:Piersi kurczaka kroimy w wąskie paski, przekładamy do miski, dodajemy 1 łyżkę sosu sojowego, mieszamy, odstawiamy na kilka minut.Na rozgrzaną głęboką patelnię lub wok wylewamy 1 łyżkę oleju do woka, mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu około 5 minut, całą zawartość patelni przerzucamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni C, w celu

Smakowity Blog Kulinarny
Biały indyk – pomysł na świąteczny półmisek. 157

wyjęciu z piekarnika pozostawiamy go jeszcze 10 minut zawiniętego w folię, a następnie zdejmujemy z niego skórę. Po całkowitym ostudzeniu polewamy go kilkakrotnie słodką śmietaną wymieszaną z żelatyną. Podajemy z dużym widelcem i ostrym nożem. Każdy kroi sobie taki kawałek na jaki ma ochotę. Może to być również pierś z kurczaka. Co położymy i czy położymy dookoła to już nasza

Kulinarny karnet Christophera
Filety z kurczaka w glazurze miodowej i nie tylko 205

marynaty może również czynić cuda. Dlatego skorzystałam z przepisu Asi z Kwestii Smaku, na filety z kurczaka w glazurze miodowej z sosem sojowym i powidłami śliwkowymi. Przepis dopasowałam do potrzeb, ale sam pomysł na marynatę i pieczenie pozostał.  Składniki: - 2 duże piersi i 2 udka (bez skóry)Marynata:- 3 łyżki ciemnego sosu sojowego- 4 łyżki miodu lipowego- 4 łyżki(...)recepturką), dokładnie rozprowadzamy  marynatę i odstawiamy w temperaturze pokojowej na 3 godziny. Co jakiś czas mieszamy mięso z marynatą (oczywiście w zamkniętym woreczku).  Zamarynowane piersi i udka przełkładamy do małej formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190° C na 25 minut. Tyle czasu potrzebują filety, udka musiały jeszcze ok. 20 minut się dopiec. Pozostały sos przelewamy (odcinając róg woreczka

mojewypiekiinietylko
Menu na tydzień: Mało czasu, mało składników 169

Potem do pieca poszły pałki z kurczaka. W 1,5 godziny mieliśmy gotowe trzy lancze, dwa spakowane i schowane w lodówce. Dania na środę, czwartek i piątek robiliśmy wieczorem, dzień wcześniej. Ponieważ są bardzo proste, każde było gotowe w pół godziny. Środowe penne spakowane do pracy dla Eugeniusza Ratatouille z piekarnika gotowe do odgrzania w pracy. Zachęcamy Was do spróbowania(...)Większość składników jest na 4 porcje. Choć trudno w to uwierzyć menu na osobę na 6 dni kosztuje zatem jedynie 36 zł. Lista zakupów Krewetki 200 g 2 piersi z kurczaka 8 podudzi z kurczaka (pałek) 0,5 kg jarmużu Makaron rurki (penne) Makaron tagliatelle Pół czerwonej kapusty Bakłażan średniej wielkości Cukinia średniej wielkości Mała czerwona papryka Mała żółta papryka

Niedzielny kucharz
Zinger z pysznym stripsem kurczaczym, czyli pysznie domowa kanapka obiadowa. Fast - food w domu smakuje lepiej. 324

specjalisty od domowych fast - foodów. Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 "puszyste" kajzerki garść sałaty kilka plastrów ogórka kiszonego  sos majonezowy panierka (proporcje a oko): szklanka mąki 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, imbir mielony, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany miseczka z letnią wodą Pierś dzielimy na małe kotlety, które lekko rozbijamy. Odrobinę solimy(...)mięsa - panierka nie będzie odpadała podczas smażenia. Rozgrzewamy olej w małym garnuszku i smażymy kąski po kilka minut każdy. Bułę podgrzewamy w piekarniku na chrupko. Wykładamy na nią: plastry ogórka oraz sałatę. Skrapiamy sosem. Układamy kąski kurczaka. Smarujemy sosem. Nakładamy drugą część bułki. Następnie wcinamy aż się uszy trzęsą. W wersji w pełni wypasionej spożywamy z frytkami i zagryzamy pozostałymi

Kuchnia po mojemu
Wędrowny kurczak z Italii 639

cytryny, oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić na około 30 minut. 2. Mozzarellę pokroić na 4 plastry, suszone pomidory drobno pokroić, a słonecznik uprażyć na suchej patelni. 3. Do każdej kieszonki włożyć po jednym plastrze mozzarelli i połowę pokrojonych suszonych pomidorów, spiąć wykałaczką. 4. Każdą z piersi owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

Szalona Kuchnia Eweliny
Kurczak a la caprese 3582

Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30 minut. 2.  Pomidory pokroić w plastry (14 plastrów), mozzarellę również pokroić na 14 plastrów. 3.  Piersi przełożyć do formy wysmarowanej masłem, każde nacięcie wypełnić plastrem sera, pomidora i liściem bazylii. 4.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Szalona Kuchnia Eweliny
Dieta CTZO, dzień trzeci 134

mięsa z piersi kurczaka bez skóry 85 g kaszy jęczmiennej perłowej 200 g buraka 15 g oleju kokosowego przyprawy: pieprz, oregano, bazylia, czosnek Przepis: zioła wsypać do miseczki, dodać wiciśnięty czosnek. Dolać oliwę, następnie w całości obtoczyć pierś z kurczka. Włożyć da zżaroodpornego naczynia i wstawić na ok. 45 min do rozgrzanego piekarnika; kaszę ugotować wg instrukcji na opakowniu. Buraczki

Kucharzyca
CHIKKER 172

pomidor, sos amerykański , sałata WYKONANIE Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, obsypujemy przyprawami, dodajemy mąkę i jajko – mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką niewielkie placuszki, smażymy z obu stron na małym ogniu na złoto. Następnie osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Bułki przypiekamy chwilę w piekarniku aby były chrupiące, następnie przekrawamy

słodki bratek
Kieszonki z piersi kurczaka z jagodami goji i orzechami nerkowca na szafranowym puree z kalafiora 198

tartej) i łyżkę wody. Wymieszać. Piersi kurczaka oczyścić z błonek i kostek. Ostrym i cienkim nożem zrobić kieszonkę w połowie wysokości fileta, uważając aby nie przeciąć boków. Wypełnić farszem i spiąć szpikulcami do mięsa lub wykałaczkami. Gotowe kieszonki wysmarować olejem i doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez

Oryginalny smak
,,Kebab w miseczkach z tortilli’’ 200

ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: Pierś kurczaka kroimy w paseczki, posypujemy pieprzem, solą, słodką papryką i przyprawą do kebab. Mięsko smażymy na rozgrzanej patelni. Do miski wkładamy porwaną sałatę ,pomidory, paprykę pokrojone w paski, ogórki pokrojone w plastry oraz piórka cebuli. Tortillę podgrzewamy na patelni. Płaty tortilli wkładamy do formy i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 200 C, do momentu

Podróż w kulinaria
NUGETSY Z KURCZAKA 185

załatwimy więc sprawę. Piersi z kurczaka pokroiłam w paseczki. Posoliłam, popieprzyłam dodałam czosnku i słodkiej papryki, polałam oliwką i odstawiłam do lodówki . W miseczce roztrzepałam jajko i obtoczyłam w nim kawałki mięsa. Posypkę zrobiłam z pokruszonych płatków kukurydzianych  z dodatkiem tartej bułki. Wyłożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia do rozgrzanego piekarnika. Lekko skropiłam oliwką i piekłam

potrawyregionalne
Kurczak pod pierzynką curry 138

wysmarowania naczynia . Sposób przygotowania : Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i nacieramy czosnkiem z każdej ze stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Następnie w misce łączymy ze sobą śmietanę i majonez. Dodajemy starty na tarce żółty ser. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz curry. Powstałą masę wykładamy na kurczaka. Danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni

Pobite gary Barbary
Zapiekane piersi z kurczaka w śmietanie 610

osób): - 1 pierś z kurczaka - 1/2 l śmietany 30% (nie innej, bo nie wyjdzie!) - 2 Francuskie zupy cebulowe z Knorra (nie inna, bo nie wyjdzie!) Wykonanie: Umytą pierś kroimy w dowolnie, paski lub kostkę. Śmietanę mieszamy z zupą cebulową. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy powstałym sosem śmietanowym, żeby niemal przykryło piersi. Wkładamy do piekarnika

Tanio szybko zdrowo
Salatka z miodowym kurczakiem, grillowaną cukinią i szparagami 241

ciemnego 1 duża pierś kurczaka garść sałaty 1 duży pomidor 8 plasterków cukinii 1/2 ogórka 1/2 opakowania sera FETA 6 szparag ze słoika 3 łyżeczki kukurydzy z puszki sos  vinaigre   opcjonalnie: grzanki z chleba (u mnie chleb razowy) Przygotowanie: Kurczaka kroimy w paski i marynujemy i wstawiamy do lodówki na 20 minut. Nagrzewamy piekarnik do 180'C. Przygotowujemy

Kitchens Alphabet

Proponowane wyszukiwania