pierś z kurczaka z piekarnika - 2441 przepisów (strona:57/163)

Kurczak w kurkumie z jabłkiem i szalotką 115

szalotką. Zajadam się i biegnę do parku, bo we Wrocławiu czuć już wiosnę! Składniki na 4 porcje: 2 łyżki zmielonej kurkumy  1 łyżka oliwy 4 pojedyncze piersi z kurczaka 200 g posiekanej szalotki 200 g jabłek, obranych i posiekanych 1 łyżka cukru 1/4 łyżeczka soli 2 łyżki masła  1 łyżka octu balsamicznego Wykonanie: Wymieszaj kurkumę z oliwą(...)średnim ogniu około 10 min  mieszając cały czas do momentu aż zacznie brązowieć. Dodaj ocet, zamieszaj i odstaw z ognia. Rozgrzej piekarnik z funkcją grill lub rozgrzej patelnie grillową. Obsmaż 5-6 minut piersi z każdej strony i przełóż na talerz.  Każdą z piersi polej przygotowanym confit ze karmelizowanych jabłek i szalotki. Podawaj z sałatką z sosem vinegret

Bike By Life
Kurczak po hiszpańsku. 1355

papryka. Do tego dania można użyć dowolnego mięsa z kurczaka - może to być obrane mięso z całości, mogą być to pokrojone piersi, czy udźce. Całość natomiast warto podać z np. ryżem. Świetnie uzupełni to danie. Składniki : mięso z kurczaka - około 1 kg - 1,5 kg 2 puszki pomidorów w zalewie własnej (mogą być krojone) - 800 g 2 czerwone papryki(...)papryka, curry - jako przyprawy łyżka cukru jeżeli sos z pomidorów ma gorzkawy smak Wykonanie : Mięso z kurczaka natrzeć solą i pieprzem najlepiej poprzedniego dnia, lub choć 2-3 godziny przed pieczeniem. Do naczynia żaroodpornego włożyć kurczaka z odrobiną tłuszczu. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. W tym czasie przygotować sos (zajmie to kilka minut). Do naczynia przełożyć pomidory

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pierś kurczaka nadziewana brokułem 185

plastry szynki szwarcwaldzkiej Sposób przygotowania: Piersi kurczaka cienko rozbijamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Umyte brokuły miksujemy wraz z czosnkiem, cebulką oraz serem Lazur. Gotowy farsz dzielimy na dwie części, nakładamy na oba kotlety, ale tylko do połowy i zwijamy tak, by farsz pozostał w środku. Owijamy plastrem szynki szwarcwaldzkiej i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190st C na 40 minut

Kuchnia w czekoladzie
Piersi z kurczaka faszerowane gorgonzolą i suszonymi pomidorami w szynce schwarzwaldzkiej 153

zalewy od suszonych pomidorów Piersi z kurczaka nacinamy w taki sposób żeby powstała nam kieszonka. Do kieszonek wkładamy pokrojoną w kostkę gorgonzolę i suszone pomidory pokrojone w kostkę. Gotowe piersi obkładamy dokładnie szynką szchwardzwaldzką i układamy w naczyniu żaroodpornym. Naczynie przykrywamy folią aluminiową ( błyszczącą stroną od spodu) i pieczemy 20-30 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Piekielna Kuchnia Pati
Bazyliowe szaszłyki- dla dużych i małych! 170

Zapraszam! Bazyliowe szaszłyki Składniki: podwójna pierś z kurczaka  sól, pieprz, bazylia (świeża lub przyprawa) patyki do szaszłyków łyżka oliwy Przygotowanie: Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa. P okroić po długości na paseczki (ok. 3 cm szerokości) Wrzucić do miski, dodać przyprawy. Dokładnie wymieszać. Zostawić na p ół godziny . W tym czasie przygotować piekarnik. Na blaszkę położyć papier

Tagebuch po polsku
SZASZŁYKI SEZAMOWE DROBIOWE 180

pieprz  sezam- opakowanie  Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w szersze paseczki. Oprószamy solą i pieprzem Miód mieszamy z keczupem i sokiem z cytryny. W taka marynatę wkładamy mięsko najlepiej na noc. Po tym czasie nakładamy ,,faliście" na patyczki szaszłykowe( lub tradycyjnie kroimy w kostkę). Każdy szaszłyk obtaczamy w sezamie, pieczemy w piekarniku

Z Majeczką w kuchni
Mięsne kąski obtoczone słonecznikiem :) 122

kuleczek): - 300 g mielonej piersi z kurczaka - 1 małe jajko - 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego - sól, pieprz, ulubione zioła (bazylia, oregano, zioła prowansalskie), curry, pieprz cayenne - 100 g mieszanki ziarenek "Piekło-Niebo" Wszystkie składniki (oprócz ziarenek) wyrobić na jednolitą masę. Formować malutkie kulki i obtaczać w ziarenkach. Piec w nagrzanym piekarniku w 180*C przez 20 minut

Zdrowie na języku :P
Niesamowity kurczak paprykowy – pieczony z ziemniakami i cebulą 292

chrupiącą skórkę. Polega na wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka. W ten sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować na parze. Kładziemy sobie kurczaka na desce, piersiami do dołu. Ostrym nożem lub nożyczkami wycinamy mu cały kręgosłup, od kuperka do szyi. Kości(...)kuperkiem i szyjką wyrzucamy (lub zostawiamy sobie do wywaru), odwracamy kurczaka i przygniatamy go mocno obiema dłońmi pomiędzy piersiami. Gotowe! Rozpłaszczonego kurczaka nacieramy zużywając 2/3 mieszanki oleju i przypraw – nie tylko po skórce, ale najważniejsze żeby zrobić to pod skórką – w kurczaku zagrodowym łatwo oddzielić ją od mięsa i włożyć tam dłoń. Nacieramy mięso mocno, dokładnie – wszędzie. Pozostałą w miseczce

Karo in the Kitchen
Pieczone pałki kurczaka 230

Pieczone pałki kurczaka to pyszny obiad dla całej rodziny. Mięso jest soczyste, a skórka doskonale przyprawiona i zarumieniona. Przygotowanie takiego obiadu nie zajmie nam dużo czasu

Dieta bez mleka
Naleśniki z kurczakiem, warzywami i serem pleśniowym 348

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nalesniki z pysznym farszem z kurczaka, warzyw i sera z niebieską pleśnią. Zapiekane w piekarniku aby nadać

Marta Gotuje
Krwiste ziemniaczki z nuggetsami 234

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na te danie zaczerpnęłam z oglądanego kiedyś programu Nigelli Lawson „Nigella ucztuje”. Krwiste ziemniaczki powstają z 

Marta Gotuje
Kurczak w ostrej marynacie idealny na grilla 219

Kochani właśnie rozpoczyna się sezon grillowy, warto zatem poznać parę sprawdzonych przepisów na dania z grilla. Kurczak w ostrej marynacie to pierwsze danie z cyklu naszych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Idealne na wiosnę roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 149

panierkę i upiec roladki w piekarniku, jeśli zależy nam na utrzymaniu diety. Przygotowując roladki, nie nadużywajmy soli, ponieważ ser feta, który wykorzystujemy do przygotowania nadzienia, jest serem bardzo słonym i zapewni już w znacznym stopniu naszemu daniu słony posmak. Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta Składniki na 2 porcje: 2 piersi z kurczaka

KulinarneImpresje.pl
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, pietruszką, cebulą i serem 246

około 10 - 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy je delikatnie tłuczkiem. Następnie odrobinę solimy i pieprzymy z obu stron.  Farsz wykładamy na filety z kurczaka dodajemy starkowany ser.  Następnie zawijamy roladki i nakładamy na wierzch szynkę parmeńską. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około

Pan i Pani Smith w kuchni
Pieczone piersi z kurczaka z mozzarellą pod pomidorowa pierzynką 200

wyciśnięty przez praskę czosnek. Smarujemy piersi. Dpo drugiej miseczki wlewamy passatę, którą solimy i pieprzymy. Świeżą bazylie siekamy i łączymy z sosem pomidorowym. 1/3 sosu rozprowadzamy po naczyniu żaroodpornym, wykładamy na nim kurczaka. Mozzarellę kroimy w plastry. Na każdą część kurczaka kładziemy ser i polewamy je pozostałym sosem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 55-60 minut. Smacznego

ChilliJemy
Zupa dyniowa z kurczakiem i chili. 121

litry) dynia (około 1kg) pierś z kurczaka(około pół kilograma) łyżka masła/oliwy Przyprawy limonka sos rybny sos sojowy sól pieprz imbir makaron/pieczywo Wykonanie : 1. Rozgrzej gar z oliwą. Podsmaż szalotkę,imbir,papryczkę chili. 2. Zalej wcześniej przygotowanym bulionem. Zagotuj. 3. Dodaj mleczko kokosowe. Pokrojone: dynię i kurczaka. (dynie możesz też podpiec w piekarniku 200stopni Celsjusza 15-20 minut) Kurczaka

Fiolka w kuchni
Kurczak po węgiersku 461

height: 1em;" /> ) , na piersiach itp. gdziekolwiek jeszcze nam się uda ją wsunąć, to przystępujemy do natarcia całego kurczaka , delikatnie po wierzchu mieszanką soli , łyżki cukru , papryki słodkiej i oleju ( 1 łyżka ) . Dokładnie natartego ze wszystkich stron układamy na pokrojonej w piórka cebuli i świeżej papryce , na blaszce do pieczenia . Zapiekamy w piekarniku w temperaturze około 150 C z termoobiegiem, przez

Ogrodnik w podróży
Sałatka tatarska 332

Garść świeżego szpinaku 80g wędzonej piersi z kurczaka 5 małych pieczarek 6 (1-2 cm) kawałków pora 30g sera gouda 2 łyżki drobno posiekanego ogórka kiszonego 1 łyżka drobno posiekanej cebuli 7 łyżek jogurtu greckiego 2 łyżki śmietanki 30% tł. Pieprz czarny Odrobina soku z cytyny Sól himalajska Olej rzepakowy Przygotowanie: 1/ W piekarniku w temp. 180 stopni lekko podpiekamy

Kuchnia PROzdrowotna
Makaron Chow Mein z kurczakiem, warzywami i sosem hoisin 299

uzyska gęstą konsystencję. Kurczak:Piersi kurczaka kroimy w wąskie paski, przekładamy do miski, dodajemy 1 łyżkę sosu sojowego, mieszamy, odstawiamy na kilka minut.Na rozgrzaną głęboką patelnię lub wok wylewamy 1 łyżkę oleju do woka, mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu około 5 minut, całą zawartość patelni przerzucamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni C, w celu

Smakowity Blog Kulinarny
Biały indyk – pomysł na świąteczny półmisek. 157

wyjęciu z piekarnika pozostawiamy go jeszcze 10 minut zawiniętego w folię, a następnie zdejmujemy z niego skórę. Po całkowitym ostudzeniu polewamy go kilkakrotnie słodką śmietaną wymieszaną z żelatyną. Podajemy z dużym widelcem i ostrym nożem. Każdy kroi sobie taki kawałek na jaki ma ochotę. Może to być również pierś z kurczaka. Co położymy i czy położymy dookoła to już nasza

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania