pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:174/253)

Kotlety pożarskie - Smaki Warszawy z Królewskim niefiltrowanym 183

pyzy z Różyca, marynowane buraki, Wuzetka, której nazwa (według jednej wersji) pochodzi od Trasy W-Z, oraz kotlety pożarskie Składniki na 4 porcje: 250 g mielonej cielęciny, 2 piersi z kurczaka, 1 (50g) czerstwa bułka, 120 ml mleka, 2 jajka, sól, 1 łyżka masła, 1,5 łyżki siekanego kopru, 1 łyżka roztopionego masła, tłuszcz do smażenia, Panierka: 1 jajo(...)każdej strony. Następnie dodać trochę masła i dosmażyć kotlety na mniejszym ogniu. Można je dopiec w piekarniku. Kotlety położyć na blaszce, na nich ułożyć po kawałku masła i piec kilka minut w piekarniku nagrzanym

królestwo garów
Zapiekane muszle makaronowe z farszem. 227

podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę z solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem dusić. Zdjąć z gazu i wymieszać z piersią z kurczaka. Odstawić do wystygnięcia. Dodać do farszu pokrojone ogórki konserwowe i 200g startego sera żółtego. Wymieszać i spróbować czy nie trzeba dodać soli i pieprzu. Makaron ugotować z odrobiną oleju(...)napełnić wcześniej przygotowanym farszem. Majonez wymieszać z przecierem pomidorowym i zalać muszle z farszem. Postarać się by makaron był dokładnie sosem przykryty - inaczej pod wpływem gorąca makaron będzie twardy. Piec w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach C przez 20min. pod przykryciem. Następnie posypać resztą startego sera żółtego i zapiekać jeszcze 10minut. Smacznego

W kuchni u Moniki
Sałatka z kurczakiem gyros i mieszanką orzechów, pestek dyni i słonecznika 220

Sałatka z kurczakiem gyros i mieszanką orzechów, pestek dyni i słonecznika. Lubicie sałatki? Ja je uwielbiam. Zarówno te typowo warzywne, jak i te z mięsem i

Słodkie okruszki
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 225

autorka: feri z bloga taste life photograph - smak życie fotografia zupa krem z brokułów autorka: szybkieprostesmaczne z bloga szybkie proste smaczne Zupa z pieczonych buraków autorka: gotować! z bloga gotować! Krem dyniowo marchwiowy z pleśniowym serem autorka: edytaha z bloga Kuchenne zapiski   Tradycyjny kapuśniak z kapusty kiszonej autorka: Wyraczynka z bloga Kuchnia z wyrakiem Krupnik z grzybami(...)orkiszowa tarta z dynią, grzybami i jarmużem (quiche) autorka: KwartetZdrowychSmakow z bloga Kwartet Zdrowych Smaków Placki marchewkowe autorka: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! z bloga Gotuj zdrowo!Guten Appetit! PIERŚ Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI, CZERWONĄ FASOLĄ, CEBULĄ, PAPRYKĄ I RYŻEM.              autorka: papilionka z bloga Papilionka o wszystkim

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta z kukurydzą i brokułami 157

Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – mała pierś z kurczaka – 1/2 małej puszki kukurydzy konserwowej – 330 g gęstej śmietany 18% – ok. 100 -125 g mozzarelli – 1 niedużu brokuł – 3 duże jaja – sól i pieprz – 1/2 ząbku czosnku – łyżeczka curry – łyżeczka słodkiej papryki(...)Kurczaka kroimy na małe kawałki dobrawiamy solą , curry, pieprzem i papryką i smażymy na oleju aż kurczak będzie kruchy. W misce wymieszaj jajka i śmietanę. Całość dopraw solą i pieprzem dodaj wyciśnięty ząbek czosnku. Wszystko wymieszaj. Kukurydzę oddcedź. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na okrągły placek. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia

I LOVE LIFE
Zapiekanka z makaronem,kurczakiem i warzywami 288

sera żółtego 250 ml śmietany 2,5 ząbka czosnku sól pieprz Przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju al’dente. Pierś kroimy w kostkę,przyprawiamy sola, pieprzem i przyprawa do kurczaka i smażymy na patelni na złoty kolorek, przekładamy na inne naczynia. Kroimy pieczarki w kwadraciki i cebulkę w pióra. Wrzucamy na patelnię wszystko włącznie z mieszanką(...)mieszamy go z wcześniej zrobionym sosem. Smarujemy naczynie żaroodporne oliwa i wkładamy cały wcześniej wymieszany makaron. Na makaron rozkładamy upieczone w paski mięsko i na sama górę dajemy warzywa. Pieczemy w piekarniku 180 stopni, środkową półka ok 30-40 min. Przed końcem pieczenia posypujemy nasza zapiekankę resztą sera i jeszcze zapiekamy chwilkę aż się ser roztopi. Smacznego Artykuł Zapiekanka

Gotowanie-uk
Filet z kurczaka faszerowany grzybami papryką i serem 158

piersi z kurczaka  1 cebula 100 g grzybów leśnych (opieńki) 1 papryka sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano bazylia 60 g żółtego sera mieszanka ziaren (dynia, słonecznik, siemię lniane, sezam) oliwa brązowy cukier Mięso oczyścić i przy pomocy ostrego noża naciąć tak by powstały dwa jak największe płaty.  Cebulę przyrumienić na tłuszczu, dodać pokrojone grzyby, pokrojoną w kostkę(...)dobrze, Przykryć drugim płatem i dookoła obwiązać sznureczkiem by mięso się nie rozpadło. Tak przygotowane mięso przełożyć do brytfanki , skropić oliwą, posypać przyprawami i ziarnami i szczyptą brązowego cukru. Piec w temp 180 st ok 30 min z termoobiegiem. Przed podaniem zdjąć sznurek i  pokroić w plastry

Gotowanie jest łatwe
Pikantne serowe paluchy 211

paski szerokości kciuka (lub ciut szerzej - jak kto woli). Na to kładziemy tej samej szerokości pokrojony żółty ser. Całość posypujemy z wierzchy papryczką chilli. Paluchy układamy na blasze i pieczemy około 15 minut. Najlepiej smakują na ciepło:) Do zrobienia paluchów wykorzystałam ser Podlaski marki Mońki: Swoją nazwę ser zawdzięcza regionowi, w którym został po raz pierwszy wyprodukowany. Miało to miejsce(...)poście). Dzisiaj chciałam Wam przedstawić krótkie podsumowanie tejże współpracy. Do tej pory sery Mońki wykorzystałam do takich dań jak: Pyszne pierogi z żółtym serem, cebulką i ziemniakami ( klik ) Piersi z kurczaka pod kremową kołderką ( klik ) Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i pieczarkami ( klik ) Kiełbaski z grilla z ziołami i serem ( klik ) Pikantne serowe paluchy (przepis powyżej) (oczywiście wszystkie przepisy dostępne

My simple kitchen
Mielonka drobiowa z szynkowaru 139

Dlatego dziś zrobiłem w szynkowarze mielonkę z kurczaka. Wykorzystałem do niej zarówno piersi, jak i udka, by mięso nie było zbyt suche. Spróbujcie sami! Przepis wykorzystuje szynkowar, którego opis i informacje o tym, gdzie go kupić, znajdziecie tutaj: http://proste-przepisy.pl/szynkowar-opis-i-recenzja/ . Lista zakupów: Ok. 1 kg mięsa drobiowego (u mnie: 500 g piersi i 500 g mięsa(...)malakserze. Można też skorzystać z maszynki do mielenia. Dodajemy przyprawy i wodę z żelatyną, po czym dokładnie mieszamy. Przekładamy mięso do szynkowaru. Ja wyłożyłem wcześniej szynkowar woreczkiem do pieczenia – dzięki temu będzie później łatwiej je wyjąć. Wstawiamy wszystko do lodówki na co najmniej 24 godziny, by zdążyło się przegryźć. Następnego dnia wstawiamy szynkowar do wysokiego garnka, oddzielając

Proste-przepisy.pl
Mielonka drobiowa z szynkowaru 226

Dlatego dziś zrobiłem w szynkowarze mielonkę z kurczaka. Wykorzystałem do niej zarówno piersi, jak i udka, by mięso nie było zbyt suche. Spróbujcie sami! Przepis wykorzystuje szynkowar, którego opis i informacje o tym, gdzie go kupić, znajdziecie tutaj: http://proste-przepisy.pl/szynkowar-opis-i-recenzja/ . Lista zakupów: Ok. 1 kg mięsa drobiowego (u mnie: 500 g piersi i 500 g mięsa(...)malakserze. Można też skorzystać z maszynki do mielenia. Dodajemy przyprawy i wodę z żelatyną, po czym dokładnie mieszamy. Przekładamy mięso do szynkowaru. Ja wyłożyłem wcześniej szynkowar woreczkiem do pieczenia – dzięki temu będzie później łatwiej je wyjąć. Wstawiamy wszystko do lodówki na co najmniej 24 godziny, by zdążyło się przegryźć. Następnego dnia wstawiamy szynkowar do wysokiego garnka, oddzielając

Proste-przepisy.pl
Zapiekanka makaronowa z cukinią i tofu (lub kurczakiem) 281

Pamiętacie zapiekankę z brokułem, kurczakiem i serem feta?  Ta jest równie dobra 😍 a może i lepsza...? 🤔 Składniki: 300 g makaronu 1 kostka tofu lub 1 duża pierś z kurczaka 2 średnie cukinie 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki papryki słodkiej 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy Sól, pieprz Sos: 3 łyżki jogurtu greckiego(...)resztę papryki słodkiej, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz. Mieszamy z ugotowanym makaronem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Składniki na sos mieszamy i polewamy zapiekankę. Pieczemy przez 20-25 min do zarumienienia

Czarnawisienka
Quesadilla z kurczakiem 221

serem –  pikantne skrzydełka z kurczaka –  chilli con carne –  pad thai z kurczakiem –  tacos ze stekiem Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji:  2 Składniki: – 1 pierś z kurczaka – mieszanka przypraw: pół łyżeczki papryki słodkiej, pół łyżeczki ostrego chilli, pół łyżeczki papryczki wędzonej, pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki kuminu – 2 łyżki oleju do smażenia – 1/3 szklanki(...)świeża kolendra do podania Przygotowanie: Kurczaka pokrój w małe kawałki. Z podanych w przepisie przypraw przygotuj mieszankę. Dodaj ją do pokrojonego kurczaka i dokładnie wymieszaj. Na patelni zwykłej lub grillowej rozgrzej olej i smaż kawałki kurczaka po kilka minut z każdej strony. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 st C a blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia

nietylkopasta.pl
Kurczak zagrodowy na luzie 200

piersi indyka doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy żółtka, bułkę, tymianek, pokrojoną drobno papryczkę i czosnek. Wyrabiamy dokładnie jak farsz do mielonych kotletów. Pianę z białek ubijamy i dodajemy na końcu. Wykładamy farsz na rozłożony płaszcz z kurczaka upychając go również w miejsce po wyciętych kościach z udek i skrzydeł. Same końcówki skrzydeł powinny być wcześniej odcięte. Podkładając dłonie pod plecy kurczaka(...)Kiedy skóra kurczaka zacznie się zapiekać polewamy kurczaka winem.  Pieczemy około 1,5 godziny od czasu do czasu polewając wytworzonym sosem. W międzyczasie jak wyparuje wino dolewamy wrzątku. Staramy się, aby kurczak był w trakcie pieczenia polewany sosem. Kurczak zagrodowy czy to w całości czy faszerowany powinien być pieczony dłużej od tego przemysłowego

Leśny Zakątek
Pyszne pieczone przepiórki 233

związujemy nóżki ,żeby podczas pieczenia nie rozkraczyły się , bo będzie to nader nie apetycznie wyglądać Masło , kroimy w cienkie plastry , każdy posypujemy odrobiną czosnku , soli i pieprzu . Skórę na piersi przepiórek delikatnie podważamy palcem i wkładamy pod nią , kawałki masła . Na koniec do środka każdego ptaszka , także wkładamy masło i układamy je na blaszce do pieczenia . Miód mieszamy z wodą(...)wygrzanego wkładamy przepiórki i pieczemy około 20 -25 minut z termoobiegiem . Podajemy na gorąco z dowolnymi dodatkami , ja podałam z frytkami , bo myślałam że nikt tego nie zje , a frytki były kołem ratunkowym Okazało się ,że przepiórki są pyszne , niebiańskie i wszystkim było mało Gorąco polecam . Smacznego ! Artykuł Pyszne pieczone przepiórki pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Roladki drobiowe ze szpinakiem 168

Roladki drobiowe możemy przygotować wcześniej i na 30 minut przed podaniem włożyć do piekarnika. Na koniec pozostaje nam tylko poodwijać je ze sreberka Roladki drobiowe ze szpinakiem pierś z kurczaka lub indyka opakowanie szpinaku (może być mrożony) 300 g serka topionego 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki masła ulubione przyprawy (u mnie sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy) ponadto folia(...)doprawić pieprzem i solą. Odstawić do ostudzenia. Pierś drobiową pokroić na niewielkie plastry i rozbić cienko tłuczkiem (między dwoma kawałkami folii, aby mięso się nie porozrywało). Gotowe plastry przyprawić wedle upodobania, nałożyć porcję farszu szpinakowego i zwinąć w roladki. Każdą przełożyć na pasek foli i pozawijać dość ciasno, skręcając końce jak cukierki. Piec w nagrzanym do 175 st piekarniku przez

Pieguskowa Kuchnia