pierogi ze szpinakiem - 731 przepisów (strona:19/49)

Jak przygotować szpinak 194

jest duszenie szpinaku na patelni pod przykryciem. Sposobów na przyrządzenie duszonego szpinaku jest wiele. Najczęściej przygotowuje się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 213

     Ciekawa jestem, kiedy Was zapyta - czy ja jadam mięso ?! Pomiędzy wypiekami znajdziecie wiele przepisów na dania bezmięsne, zazwyczaj mączne. I tu moja odpowiedź

kolorowotorcikowo
Pierogi ruskie 125

Tradycyjne pierogi z serem i ziemniakami. Ja akurat wolę ze szpinakiem czy kapustą i grzybami , ale ruskie dla rodziny też robię. Nie każdy lubi odsmażane pierogi, a potrzebuję przygotować obiad wcześniej, wtedy polecam obgotować pierogi w osolonym wrzątku. Przełożyć do naczynia do zapiekania , dodać cebulkę i akurat chwilę przed podaniem podgrzać. Są wtedy ciepłe i można spokojnie

Magiczne Życie Marty
Kuchnia na trudne czasy. Ziemniaki 104

kartofle nadają się na wszelakie kluski, knedle, pyzy i pierogi, placki ziemniaczane, można ich przygotować dużo i potem zamrozić, potrawy z ziemniaków są bardzo tanie, a za okrasę może nam posłużyć tylko kwaśna śmietana, czy też smażona cebulka, nie potrzebujemy do tego boczku, czy kiełbasy! Jeśli chcecie faszerować pierogi czy knedle mięsem to farsz nie musi być(...)ziemniaków. – babka ziemniaczana – Placki ziemniaczane z pieczarkami – Kluski ziemniaczano-serowe. Kopytka ruskie. – kluski ze szpinakiem – tradycyjne Kopytka domowe , – Kopytka z boczkiem i groszkiem – Kopytka ze szpinakiem – Kopytka marchewkowe z rozmarynem – ruskie pierogi – kluski śląskie – Szare kluski z zasmażaną kapustą kiszoną – Knedle z mięsem. Kluski z mięsem Knedle

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CHACZAPURUI ZE SZPINAKIEM 199

godziny, w ciepłe miejsce, bez przeciągów. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Szpinak myjemy i dokładnie osuszamy. Cebulę i czosnek ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni, na małym ogniu rozpuszczamy masło. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy 3 minuty, często mieszając. Nie rumienimy. Zwiększamy ogień i do dużego i dodajemy szpinak. Smażymy krótko, do momentu, aż zwiędnie. Doprawiamy solą i pieprzem(...)części i z każdej formujemy kulę.  Każdą kulę rozpłaszczamy dłońmi na placek (można podsypać mąką), na którego środku kładziemy kulę z sera i szpinaku. Zlepiamy brzegi (jak przy lepieniu pierogów), lekko rozpłaszczamy dłonią i delikatnie wałkujemy na niezbyt cienki placek.  Smażymy na dobrze rozgrzanej suchej patelni, po 2-3 minuty z każdej strony, do lekkiego zrumienienia. Lekko

cool and minty
PIEROGI Z BANANAMI I KREMEM CZEKOLADOWO-ORZECHOWYM (NUTELLĄ) czyli... radość na talerzu. 207

niedopieszczone", bo zniszczy cały efekt. Starajmy się lepić z jak najcieńszego ciasta (choć z tym farszem to nie należy do najłatwiejszego).  Pozostałe przepisy na pierogi (bezglutenowe, ruskie, z kapustą, ze szpinakiem, z mięsem, z suszonymi pomidorami, leniwe z batatów itd) - tutaj . Zapraszamy

Wypisz Wymaluj
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z tymiankiem 181

wiecie jak - piszcie, na pewno stworzę taki post ;) Jako pierwszy zestaw proponuję:  zupę pomidorową z tymiankiem (cz. I)  naleśniki kukurydziane zapiekane z kurczakiem i szpinakiem w sosie jogurtowym (cz. II) pierogi mięsne z dynią i pietruszką (cz.III) Sposobów na zupę pomidorową jest całe mnóstwo, a myślę nawet, że każdy ma swój ;) Moim ulubionym jest ten, przygotowany

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Pierożki z sosem grzybowym 177

różne . Z samym mięsem, z mięsem i warzywami , z mięsem i kaszami , z mięsem i otrębami , cebulką czy kiszoną kapustą . Różne jest też ciasto na pierogi- parzone , z jajkami , z przyprawami, szpinakiem , buraczkowe itp. Podaję pierożki gotowane , smażone , odsmażane. Robię też pierożki z różnego rodzaju sosami. Tym razem będą to pierożki z mięsem gotowanego kurczaka w sosie grzybowym. Czytaj

Buniabaje w kuchni
Paccheri ze szpinakiem. 223

Paccheri with spinach. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak

Kulinarny karnet Christophera
Drożdżowe pierogi ze szpinakiem i serem feta 206

przeciwieństwie do mojej rodziny, uwielbiam szpinak. Mogłabym jeść go pod każdą postacią. Osobom krzywiącym się na samo wspomnienie tego słowa polecam połączenie z serem feta. Dziś w w formie drożdżowych pierogów, pysznych zarówno na ciepło, jak i na zimno. Nadają się również do odgrzania w mikrofalówce. Składniki -50 dag mąki -3 dag drożdży -1 szkl. ciepłego mleka -łyżka cukru(...)jajka -3 łyżki oleju -60 dag mrożonego szpinaku -łyżka masła -30 dag sera feta -zmiażdżony ząbek czosnku -sól, pieprz Przygotowanie Z drożdży, cukru, 3 łyżek mleka i łyżki mąki zrobić zaczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Zaczyn, olej, 2 jajka, resztę mleka i szczyptę soli wymieszać z mąką, odstawić. Szpinak rozmrozić i podsmażyć na maśle. Przestudzić. Dodać rozkruszoną fetę i czosnek. Doprawić

Zielona Kuchnia
Owsiane pierogi z parowaru z brokułami 194

Ulubiony - Wieluń 200 g Przygotowanie: Ciasto przepis podstawowy : Płatki owsiane  mielimy. Zalewamy wrzątkiem,  wyrabiamy ciasto. Do podsypania używamy zmielonych płatków. Ciasto przepis z dodatkami: Płatki owsiane mielimy. Szpinak zalewamy wrzątkiem i blendujemy. Zalewamy zmielone płatki, dodajemy czarnuszke utartą w mozdziezu i wyrabiamy ciasto.  Z ciasta formujemy kulkę, wkładamy do miski, przykrywamy mokrą ściereczka.  Farsz:  Brokuły(...)Odrywamy po kawałku ciasta, rozwałkowujemy, wycinamy szklanka kółka, nakładamy na środek farsz i zamykamy, zaciskajac brzegi.  Włączamy parowar.  Do naczynia wkładamy papier do pieczenia.  Gotujemy pierogi około 10 minut

Szkrab Je Sam
Panierowane pierogi z ciasta parzonego 150

dobrze można przygotować farsz wegetariański.  Mój farsz na pierogi z ciasta parzonego to w zasadzie kilka prostych składników, które poznacie poniżej.  Pierogi z ciasta parzonego można nadziać równie dobrze serem ze szpinakiem, kaszą z twarogiem, czy nawet można zrobić je na modłę naszych wigilijnych, tym samym powstaną smażone pierogi z kapustą i grzybami.  Potrzebujemy

MamaOskarka
Dania obiadowe 210

szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI(...)PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY FASZEROWANY FILET Z INDYKA TRADYCYJNE FLACZKI WOŁOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ RUSKIE PIEROGI KARKÓWKA Z DUSZONĄ KAPUSTĄ SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój

W kuchennym oknie Ewy
ROLADKI DROBIOWE Z FETĄ I SZPINAKIEM 188

Szpinak n iesłusznie ma opinię papki bez smaku.  Dobrze doprawiony, najlepiej świeży szpinak to fantastyczna rzecz - na zimno jako sałata i na gorąco; w pierogach , lazanii, roladkach..........  SKŁADNIKI: 2 szt pierś drobiowa podwójna , 1/2 kostki feta , 300 gram szpinak , 6 ząbków czosnek , do smaku Sól , do smaku pieprz , 2 szt serek topiony śmietankowy duży , 6 łyżek śmietana

Darcia w kuchni
SZPINAKOWE PIEROGI Z KURCZAKIEM 462

zrobienia tych fantastycznych pierogów. Delikatne szpinakowe ciasto wypełnione po brzegi obłędnym farszem z kurczaka , cebulki i pieczarek. Przysmażone na masełku , z chrupiącą skórką są fantastycznym pomysłem na obiad Gwarantuję , że będą znikać błyskawicznie! Polecam! SKŁADNIKI: FARSZ: * udka lub inne części kurczaka – ok. 400g * pieczarki – 200 g * cebula – 1 szt * sól * pieprz CIASTO: * szpinak(...)CIASTO: Umyty szpinak odsączamy , oprószamy solą i pieprzem. Przesmażamy na maśle z dodatkiem posiekanego czosnku. Studzimy, mielimy. Z mąki, jajka , wody , oleju i przestudzonego szpinaku zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy , a następnie wycinamy krążki i nadziewamy farszem. Dokładnie sklejamy boki. CAŁOŚC: W dużym garnku gotujemy wodę z odrobiną oleju i soli. Wrzucamy delikatnie pierogi i gotujemy

Ostra na Słodko